Winnipeg murskasi Floridan neljän pisteen ottelussa

Kaakkoisen divisioonan voitosta kamppailevat Winnipeg ja Florida kohtasivat toisensa yön kierroksella. Lopputulos ei jättänyt selittelyn varaa.

Kolmella pisteellä divisioonakakkosta Washington Capitalsia ja neljällä divisioonakolmosta Winnipeg Jetsiä johtanut Florida Panthers matkasi Winnipegin vieraaksi piste-eron kasvattaminen mielessä. Divisioonavoitto on erityisen arvokas juuri Kaakkoisessa divisioonassa, sillä pistemääriltään heikkotasoisessa divisioonassa voittajalle on luvassa sijoitus Idän kolmen parhaan joukossa. Kyseisen divisoonan alhaiset pistemäärät puolestaan saattavat merkitä kakkoselle ja kolmoselle jopa pudotuspeleistä putoamista.

Kentällä nähtiin kuitenkin vain yksi joukkue. Winnipeg Jets tuli kotiotteluunsa paremmin latautuneena, ja iski taululle lopulta murskalukemat 7-0.

Evander Kane avasi maalinteon ensimmäisen erän viidennellä minuutilla. Jim Slater kasvatti johdon kahteen pari minuuttia myöhemmin.

Evander Kane oli pelipäällä.

Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta kolmannessa lukemat repesivät kunnolla. Tehokkaimpana heilui Kane, jolle kertyi ottelusta yhteensä tehot 2+2. Kyle Wellwood ja Blake Wheeler keräsivät molemmat tehot 1+1. Ondrej Pavelec venyi Winnipegin maalilla yhteensä 33 torjuntaan, jotka riittivät nuorukaiselle kauden neljänteen nollapeliin.

Winnipeg nousi maalillaan Idän kahdeksanneksi ohi Washingtonin. Floridalla on divisioonan kärjessä 72 pistettä 63:sta ottelusta. Winnipegillä koossa on 66:sta ottelusta 70 pistettä, kun kolme peliä vähemmän pelanneella Washingtonilla pisteitä on 69.

Vancouverissa käytiin kamppailua läntisen konferenssin herruudesta. Kotijoukkue Canucks piti 29 torjuntaa keränneen Roberto Luongon avulla pintansa, kukistaen St. Louis Bluesin 2-0. Molemmat maalit nähtiin ottelun kolmannessa erässä. Alexandre Burrows vei joukkueensa johtoon ja Chris Higgins viimeisteli loppuluvut tyhjiin. Voitolla Canucks säilytti Lännen kärkipaikan, ero Bluesiin kasvoi nyt kolmeen pisteeseen.