Tukoselle kypärätemppu - TPS murskasi Linzin CHL-avauksessa

CHL, LIIGA / Raportti
Tukosen tuuletukset olivat tuttu näky Turun lämpimässä torstai-illassa.
CHL-kauden avausottelu pelattiin Turussa TPS:n ja EHC Linzin välillä. Turkulaiset olivat tyly isäntä ja murskasivat vieraansa tennislukemin 6-1 erinomaisesti pelanneen ykkösketjunsa johdolla.

CHL-kauden avauksessa ilmoitetut 4150 silmäparia saivat rahoilleen vastinetta, kun kotijoukkue TPS tarjosi sirkushuveja kuuden maalin muodossa. Kypärätempun iskenyt Lauri Tukonen hääri kapellimestarina ketjukavereidensa säestämänä, eikä kesäterässä olleella vierasjoukkue Linzillä lopulta ollut sanan sijaa.

Itävaltalaiset pelasivat vasta kauden toisen ottelunsa, mikä eittämättä näkyi otteissa. Palloseura oli vierailijoitaan terävämpi jokaisella osa-alueella, ja Linzin maalivahti Michael Ouzasilla oli taatusti joukkueensa hikisin iltapuhde.

Ottelu alkoi vahvassa turkulaisten hallinnassa. Kuuden minuutin pelin jälkeen Tomi Kallio näki Tukosen vapaana maalin edustalla, ja jälkimmäinen saikin ohjattua kiekon hienosti suoraan syötöstä verkon perukoille.

Suurin osa avauserästä oli lievää tunnustelua ja maalintekopaikat olivat harvassa. Erän loppuun illan tehoduo Kallio-Tukonen kuitenkin väläytti jo toistamiseen, kun Kallion loistava syöttö tavoitti Tukosen lavan. Napakka laukaus suoraan syötöstä jätti Ouzasin voimattomaksi ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kypärätemppu täydentyi kolmannella

Toista erää ehdittiin pelata vain neljä minuuttia, kunnes Tukosen kypärätemppu täydentyi illan kolmannella osumalla. Kallio ja ykkösketjun sentterinä pelannut Tadas Kumeliauskas petasivat paikan Tukoselle, joka siirsi kiekon jo kolmannen kerran Linzin nuottaan.

TPS sortui toisessa erässä jäähyilyyn, mutta vierasjoukkue ei onnistunut rokottamaan. Alivoimapelaaminen oli TPS:n kannalta todella helpon näköistä ja Elias Karvosen rangaistuksen aikana se suorastaan leikitteli vieraiden kustannuksella.

Leikittely päättyi maalilla upean ottelun pelanneen Teemu Lassilan hienoon avaukseen, jonka kohteena ollut Jerry Ahtola pääsi niittaamaan sydämensä kyllyydestä alivoimamaalilla lukemiksi jo 4—0.

Toisen erän viime sekunneilla Linzillä oli liikaa pelaajia kentällä, ja näin ollen TPS pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla. Palloseura käytti mahdollisuutensa ja Harri Tikkasen aivan yläkulmaan sijoittama rannelaukaus soitatti Hunajata-maalilaulua viidennen kerran.

Lohtua ja lopun odotusta

Kolmas erä oli hyvin pitkään pelailua ja ottelun loppumisen odottelua. Lopulta vierailijat saivat edes pientä lohtua, kun joukkueen ylivoimakuvio puri ja lopulta Rob Hiseylle merkattu maali kavensi tilanteeksi 5—1.

Linzin maalista ehti kulua vain pari minuuttia, kun Ilkka Pikkarainen antoi turkulaisyleisölle kuudennen kerran syytä riemuun. Dave Spinan ansiokas karvauspelaaminen tuotti paikan ketjukaveri Pikkaraiselle, eikä tämä paikasta erehtynyt viritettyään rannelaukauksensa Ouzasin selän taakse.

Lehdistötilaisuudessa vierasjoukkueen päävalmentaja Rob Daum myönsi kotijoukkueen olleen selkeästi parempi.

— TPS oli paljon parempi ja ansaitsi voittonsa. Numerot olivat täysin oikeutetut pelin tapahtumat huomioiden. Tämä oli vasta toinen pelimme tällä kaudella, joten tulos oli sinänsä odotetunlainen.

Turkulaisten käskyttäjä Ari-Pekka Selin puolestaan oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin.

— Valmistautuminen otteluun oli hyvä, ja on todella tärkeää aloittaa kausi hyvin kotona.

— Ykkösketjumme oli tietysti todella vahva ja maalilla Lassila pelasi erinomaisen pelin, vaikka Linz ajoittain pelasikin hyvin ja suoraviivaisesti kohti maalia, kehui Selin lopuksi.