Tiivistinyt jokerinippu uuteen testiin

KHL / Ennakko
Antti Pihlström herätti Jokereiden kakkoskentän henkiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelasi maanantaina Torpedoa vastaan kauden ehjimmän kotiottelunsa. Keskiviikkona haaste on hieman samanlainen, kun tiiviisti ja työteliäästi pelaava HK Sotši saapuu Suomeen.

Jokereilla on alkukaudella ollut suuria ongelmia pelata ehjää 60 minuuttista. Maanantain Torpedo-ottelussa rivit olivat kuitenkin kasassa kaikilla neljällä vitjalla, ja joukkue pelasi mallikkaasti. KHL:ssä vähiten maaleja päästänyt Torpedo jäi aseettomaksi, kun Jokerit kampesi 4-1-voiton.

Ottelun jälkeen Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen kiitteli ehjää suoritusta sekä maalineduspelaamista. Seuraavaksi haasteeksi hän nosti hyvän ja tasaisen suoritustason ylläpitämisen pariin seuraavaankin peliin.

Isäntien parasta antia esitti Mika Niemen ketju, jossa tuore vahvistus Antti Pihlström pystyi liikkeellään luomaan vaarallisia tilanteita. Myös ykköskentän Brian O'Neill ansaitsee maininnan, sillä yhdysvaltalainen on viime aikoina osoittanut häneltä odotettuja maalintekijän elkeitä. Hänen itseluottamuksensa alkaa olla kunnossa, mistä oiva osoitus oli kliininen viimeistely Torpedo-ottelun toisessa erässä.

Positiivisia uutisia Jokereille kuuluu myös sairastuvalta, kun kuukauden sivussa ollut Pekka Jormakka hyppää takaisin askiin.

-Välissä ehti olla hyviä päiviä ja ajattelin, että kyllä tämä tästä, mutta seuraavana päivänä oireet palasivat. Kyllähän se mieltä veti välillä maahan. Mutta nyt on tultu siihen pisteeseen, että mies on pelikunnossa, Jormakka kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

Kurinalainen HK Sotši

Sotšilaisjoukkue saapuu Helsinkiin hyvässä vireessä. Joukkue pelasi neljä edellistä otteluaan kotikentällään ja voitti ne kaikki. Keskiviikon vieraat ovat läntisen konferenssin neljänsiä kahdeksan pistettä Jokereiden edellä. Ennakkoarvioissa HK Sotši nostettiin heti Jokereiden kantaan taistelemaan pudotuspelipaikoista.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran: Etelä-Venäjällä elokuun lopussa. Tuolloin HK Sotšin ruotsalaistähti André Petersson viimeisteli hattutemppunsa aivan viimeisillä minuuteilla ja vei isännät 3-2-voittoon. Parin KHL-vuoden aikana sotšilaisryhmä onkin ollut Jokereille varsin hankala vastustaja, sillä venäläisjoukkue on voittanut neljä edellistä kohtaamista.

Vjatšeslav Butsajev luotsasi viime kaudella joukkueen kotietuun saakka, mutta pudotuspeleissä tuli noutaja heti avauskierroksella. Hänen on iskostanut ryhmäänsä kovan työnteon, kurinalaisuuden sekä liikkeen, joten helpolla ei mikään joukkue Sotšia kaada.

Viime kauden jälkeen joukkueen hyökkäyksestä lähti leveyttä, mutta konsepti pysyi kasassa. Ratkaisuvoimaa riittää yhä kolmeen kenttään. Venäläisjoukkue onkin tunnettu nopeista ja vaarallisista vastahyökkäyksistään, joita se kyttää tiiviin sumppunsa avulla.

– Tiedän Sotšin joukkueesta pari pelaajaa. Heillä on ollut alkukaudesta todella hyvä ylivoima. Meidän heikkoutenamme ovat olleet jäähyt, joten täytyy välttää niitä ja pelata viime päivien tapaan, niin hyvä tulee, Jokereiden Sakari Salminen tiivisti.

– Nyt olemme oppineet, että voitot eivät tule helpolla. Jokaiseen otteluun pitää ladata se sama lataus kuin Torpedo-otteluunkin, ettemme ajaisi itseämme takaisin kurimukseen. Sitä pyrimme yhdessä työstämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle