Jokereille maukas vierasvoitto - Moses ottelun hahmo

KHL / Raportti
Steve Moses oli ottelun paras pelaaja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit kohtasi keskiviikkona Atlant Mytištšin jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Kaksi aiempaa voittoa saivat jatkoa keskiviikkona, kun helsinkiläiset hakivat vieraspisteet maalein 2−3.

Jokerit jatkaa edelleen tappiottomana vieraskentillä, kun joukkue kaatoi Atlant Mytištšin, ja nappasi jo kauden seitsemännen vierasvoittonsa.

Atlantilla oli alla niukka kotivoitto sarjakärki SKA Pietarista, kun taas Jokerit koki edellisessä ottelussa niukan tappion Medcešcak Zagrebille.

Hyvin liikkuva Atlant oli ottelun alussa pirteämpi. Kiekko pomppi lähimmillään Jokerit-maalin ylärimaan, mutta kotijoukkueen alkurynnistys ei tuottanut tulosta. Tiiviisti puolustanut Jokerit nousi jälleen kerran tasoihin ja ohi.

Tehot 1+1 kirjauttanut Steve Moses kuittasi ottelun lyhyesti.

− Molemmat ottelut täällä ovat olleet vaikeita, mutta mielestäni pelasimme tänään hyvin joukkueena, ja se toi meille pisteet, Moses analysoi perinteistä kiekkokieltä soveltaen.

Moses ja Omark tehokkaina

Jokereiden parasta antia esittivät kolmosketjun muodostaneet Linus Omark – Petr Koukal – Moses.

Koko alkukauden Jokereiden parhaimpiin pelaajiin lukeutunut Moses avasi maalihanat, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia. Koukal tarjoili kiekon maalintekosektoriin, josta taskuraketti iski kauden seitsemännen maalinsa ohi Atlant-vahti Atte Engrenin.

Atlantin tasoitus syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Andrei Taratuhinin siniviivalta ampuma kuti livahti hieman helposti ohi Riku Heleniuksen. Maalin edessä ei ollut lainkaan maskia, joten maali on laitettava huolimattoman torjuntapelin piikkiin.

Kolmosketju onnistui toistamiseen heti toisen erän alussa. Omark karvasi ensin kiekon Atlant-puolustaja Jaroslav Dyblenkolta Mosesin lapaan. Moses syötti takaisin Omarkille, ja ruotsalainen niittasi suoraan syötöstä Jokerit vierasjohtoon.

Huhtala paikkasi Hagmania onnistuneesti

Moses hankki vahvalla liikkeellään myös ottelun ensimmäisen jäähyn. Jokerit käytti tilaisuuden hyväkseen, ja tämän ottelun huilanneen Niklas Hagmanin saappaisiin hypännyt Tommi Huhtala iski maalin edestä Jokerit jo kahden maalin vierasjohtoon.

Maalin syöttäjiksi kirjattiin KHL:n tehokkain puolustaja Ryan Gunderson, ja erätaukohaastattelussa ympäripyöreillä kommenteillaan loistanut Juhamatti Aaltonen.

Myös Atlantin toinen maali syntyi siniviivalta, kun Dyblenko laukoi kiekon maalille, ja Artjom Tšernov ohjasi maalin edestä ottelun loppulukemiksi 2−3. 

Toimivia ketjumuutoksia

Jokereiden hyökkäysketjuja oli myllätty paljon. Ykkös-ja kolmosketjujen muutosten lisäksi Johan Harju nousi takaisin kokoonpanoon, ja pelasi yhdessä Riku Hahlin ja Jani Ritan kanssa. Ketju sai aikaiseksi yhden loistavan maalipaikan, ja pelasi kohtuullisen virheetöntä peliä. Kokeilua voi pitää onnistuneena. 

Kauden tähän asti odotetuin Jokereiden ottelu nähdään perjantaina, kun joukkue kohtaa Pietarissa sarjakärki SKA:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle