Kapasen maalit eivät riittäneet Jokereille

KHL / Raportti
Niko Kapanen oli joukkueensa tehomies.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit joutui tiistain taistossa Moskovan Dinamoa vastaan kolmen maalin takaa-ajomatkalle. Helsinkiläiset kirivät kapteeninsa johdolla vielä maalin päähän, mutta täysi pistepotti jäi Moskovaan.

Jokerit hallitsi ottelussa kiekollista peliä, mutta Dinamo pystyi tukkimaan ykkössektorin tehokkaasti. Isännillä itsellään ei monta maalipaikkaa ollut, mutta vähän mahdollisuutensa se käytti armotta.

Dinamo sai otteluun unelma-alun, kun verkko heilui alle minuutin pelin jälkeen. Kulmapyörityksen jälkeen moskovalaiset ampuivat ylärimaan, josta kimmoneen kiekon latoi sisään Denis Kokarev.

Isännät saivat erän toisen maalipaikkansa ylivoimalla. Kostantin Gorovikov otti laukaisutilan Topi Jaakolan jaloista ja täräytti ranteella ylänurkkaan. Sama mies iski etuyläkulmaan myös toisessa erässä ja siirsi Dinamon jo 3-0-johtoon.

Jokerit ei tilanteesta masentunut, mutta maalipaikkojen luonti ei ollut tiistaina helppoa. Vieraat saivat lisäuskoa tekemiseensä erän puolivälissä ylivoimapelissä, kun Niklas Hagman löysi takanurkalta Niko Kapasen, jolla oli helpohko työ kaventaa.

Toisen erän loppupuolella Jokerit nousi taistelemaan voitosta tosissaan. Maalintekijänä oli jälleen Kapanen, jonka upea ohjaus painui aivan yläkulmaan. Täten päätöserään lähdettiin Dinamon yhden maalin johtoasemassa.

Jokerit pyrki hakemaan tasoitusta, mutta Dinamon kurinalainen paketti pysyi hyvin kasassa myös kolmannessa erässä. Myös Dinamon maalivahti Aleksandr Jerjomenko pelasi hyvän ottelun torjuen 42 kertaa. Täten pisteet jäivät Moskovaan lukemilla 3-2.