Torpedo ja Jokerit maalintekokisassa

KHL / Raportti
Jesse Joensuu oli maanantaina Jokereiden parhaimmistoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit avasi vieraskiertueensa ottelulla Nižni Novgorodissa. Tiukka viisikkopuolustus ja kurinalaisuus loistivat poissaolollaan, ja joukkueet latoivat varsinaisella peliajalla lukemat 5-5. Lopulta Jokerit sai mukaansa toisen pisteen voittolaukauskisan jälkeen.

Jokerit on usein tällä kaudella vierasotteluissa pystynyt pitämään pakettinsa hyvin kasassa ainakin suurimman osan pelistä, mutta maanantai-iltana se ei onnistunut. Sekä Torpedo että Jokerit tekivät paljon virheitä ja paikkasivat niitä jäähyillä. Täten maalipaikkoja riitti molemmissa päissä. Yleisölle kamppailu tarjosi rutkasti erilaisia tilanteita, mutta valmennuksilla riitti pelin jälkeen mietittävää.

Maalivahdit ottivat muutamia loistavia koppeja, mutta vastaavasti selän taakse meni luvattoman helppojakin kiekkoja. Osansa tässä oli toki puolustuksillakin, joiden tiiviys ja laukausten blokkaaminen eivät olleet kummoisella tasolla.

Kotijoukkueen ykkösaseena oli ylivoima, kun se latoi kuudesta tilaisuudestaan peräti neljä maalia. Jokereiden alivoima tosin helpotti urakkaa, kun helsinkiläisten nelikkopeli oli varsin seisovaa. Isäntien tehomiehiä olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Vladimir Galuzin sekä Kaspars Daugavins.

Jokereidenkaan ylivoima ei ollut huonoa, kun se teki neljästä pakkopelistä kaksi maalia. Vieraiden illan tehomies oli neljä syöttöpistettä kerännyt Peter Regin.

Jokerit johti kamppailua pitkään, mutta päätöserässä Torpedo kampesi maalin tappioasemasta johtoon. Tuon jälkeen isännät löivät painetta jokeripäätyyn ja peli näytti kääntyneen Torpedolle. Vahvan ottelun pelannut Jesse Joensuu taituroi kuitenkin paikan Ville Lajuselle, joka sivalsi tasoituksen maalin kattoon.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista peli. Paras tontti oli läpiajoon kirmanneella Pekka Jormakalla, mutta osumia ei kuitenkaan nähty. Voittolaukauksissa Joensuu ja Jere Sallinen pistivät kiekot reppuun ja Torpedon kaksi ensimmäistä laukojaa eivät onnistuneet, ja täten Jokerit kirjasi kamppailun nimiinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle