Tapparalla edessään viimeinen kanto käännettäväksi

LIIGA / Ennakko
Jukurit on ollut Tapparalle paha vastus.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Maanantain ainoassa kamppailussa Jukurit saa vieraakseen sarjan kärjessä porskuttavan Tapparan. Mikkeliläisryhmä on kuitenkin osoittautunut kirvesrinnoille todelliseksi kiveksi kengässä, sillä se on vienyt kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Jukurit ajautui jälleen neljän ottelun tappioputkeen, kun se kärsi viime viikolla tappiot sekä TPS:lle että HIFK:lle. Molemmissa kamppailuissa se oli vahvasti mukana, mutta pisteiden edessä oli tuttuakin tutumpi ongelma: maalinteko. Joukkue on onnistui tekemään yhteensä kaksi osumaa ja se ei riittänyt TPS:lle voittomaalikisassa tulleesta tappiosta saavutettua pistettä enempään.

Maalinedustalta löytyy myös yksi mikkeliläisryhmän ongelmakohdista. HIFK-kamppailussakin ryhmä loi hyviä vetotilanteita, mutta ei saanut aikaan maskia ja suurin osa laukauksista oli helppoja poimittavia Niklas Bäckströmille. Sota-alueelle menemiseen sarvipäät siis tarvitsisivat sarvien teroitusta.

Pienet huolimattomuusvirheet ovat myös kostautuneet takaiskumaaleina ja niitä mikkeliläisjoukkueen pitää myös pyrkiä vähentämään.

Joukkueen pirteintä osastoa viime peleissä ovat olleet Teemu Henritiuksen johtama kolmosketju sekä Topi Nättisen nelosketju. Varsinkin Nättisen pelaamisesta huokuu rohkeus pelata ja hän omilla yksilösuorituksillaan tuottaa ajoittain päänvaivaa vastustajille.

Löytyykö lääkkeet Jukureiden kaatamiseen?

Tapparan 10 ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun se kärsi 3-1-tappion paikalliskamppailussa Ilvestä vastaan. Joukkue aloitti ottelun tahmeasti ja oli jo 2-0-tappioasemassa, mutta paransi otteitaan kamppailun edetessä. Tällä kertaa takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut pisteitä.

Tamperelaisryhmä on kuitenkin tappiosta huolimatta sarjan kuntopuntarin kärkijoukkue. Joukkue on hävinnyt marraskuun maajoukkuetauon jälkeisistä 20 ottelustaan ainoastaan kolme ja kerännyt pisteitä 2,25 pisteen ottelukeskiarvolla.

Joukkueen johtotähtinä ovat tuikkineet hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala, mutta hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa kaikista neljästä ketjusta. Muun muassa kokenut Teemu Nurmi on noussut sarjan pistepörssissä jo 10. parhaan joukkoon ja JYPiä vastaan hän nakutti tehot 1+1.

Maanantain kamppailuun lisämaustetta tuo se, että Jukurit on ainut joukkue, jota Tappara ei kuluvalla kaudella ole vielä onnistunut kaatamaan. Lokakuun lopulla Jukurit nappasi kotikaukalossaan täyden pistepotin 2-1-numeroin ja kuukautta myöhemmin toisti tempun Hakametsässä lukemin 4-3.

Seuraa Heitä

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjä päätti HIFK:ta vastaan 11 ottelun maalittoman putkensa. Onnistumisia kaivataan myös Tapparaa vastaan.

Martin Røymark #27 |

Laitahyökkääjä

Norjalaishyökkääjä on iskenyt viimeisissä viidessä ottelussa kolme maalia. mikä on puolet hyökkääjän koko kauden maalimäärästä. Jatkuuko hyvä vire Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara palaa voittokantaan
Tilastoja ja sarjataulukkoa katselemalla ottelun ennakkosuosikkia tuskin hirveästi tarvitsee alleviivata. Sekä Tapparan edellisestä vierastappiosta että Jukurien edellisestä kotivoitosta on aikaa lähes kaksi kuukautta. Jukurien kupla on myös vieraskentällä osoittanut puhkeamisen merkkejä, eikä varsinkaan joukkueen viimeistelytehokkuus riitä Tapparaa vastaan.
0 1
3 4