Porissa vaisu iltama - Ässät kukisti tehottoman HIFK:n

LIIGA / Raportti
Ässät katkaisi tiistai-iltana neljän ottelun tappioputkensa.
Vuoden 2017 ensimmäinen ottelu ei ollut Porissa tasoltaan kummoinen, kun Ässät kaatoi HIFK:n lukemin 2−1. Ässät on nyt kohdannut HIFK:n tällä kaudella kolmasti ja voittanut joka kerta.

Ässät avasi vuotensa isännöimällä kotihallissaan HIFK:ta. Vuoden vaihtuessa ihmisillä on usein tapana puhua "uudesta, raikkaasta ja paremmasta alusta".

Ässien ja HIFK:n otteissa ei kuitenkaan tällaista uudenkarheaa raikkautta ollut, vaan pelin tempo oli ajoittain erittäinkin tahmeaa. Maalivahdit selvisivät avauserässä vain muutamalla kopilla, kun laukaukset tukahtuivat mailaviidakkoon.

Maalinteossa molemmat joukkueet kuitenkin onnistuivat. Ässien Ville Korhonen missasi erän puolivälissä hienon maalipaikan läpiajosta, mutta kuittasi tuhlailunsa tovi myöhemmin.

Ässät sai purettua helsinkiläisten pidemmän painostusjakson ja hyökkäsi Kevin Lankisen maalille ykkösketjun voimin. Korhonen jätti kiekon taaksepäin Jussi Makkoselle makoisaan paikkaan, josta laituriksi siirretty hyökkääjä ei erehtynyt.

Hetki tästä ja HIFK:n hyökkääjä Roope Hintz kuittasi pelin tasoihin. Näyttävä soolonousu päättyi tarkkaan laukaukseen ja samalla Hintzin kauden kuudenteen osumaan.

Toisen erän osuma riittää

Ässien 2−1-johtomaali oli yhden miehen oivallus. Ässien ylivoima loppui ja valtaosa porilaisten viisikosta suuntasi vaihtoon. Matti Kuparinen päätti kuitenkin toisin.

Kuparinen veivaili itsensä vapaaksi laidan tuntumassa ja syötti tarkasti HIFK:n maalin eteen, josta paikalle salakavalasti hiipinyt Antti Kerälä sai iskettyä kiekon maaliin.

Osuma jäi erän ainoaksi, vaikka molemmille tukku hyviä maalipaikkoja siunaantuikin. HIFK-vahti Lankinen torjui useita läheltä piti-tilanteita ja piti joukkueensa vielä ottelussa mukana.

HIFK:lla oli hyvät paikat tasoittaa ottelu kahden ylivoimansa aikana, mutta kenttäpelaajat eivät olleet aina samalla aaltopituudella. Varsinkin joukkueen kultakypärä Juhamatti Aaltonen jakeli tasaiseen tahtiin Ässien alivoimanelikon murtavia syöttöjä, mutta joukkuetoverit eivät paikoista osuneet.

"Olimme köysissä, mutta pääsimme irti"

Kuparisen esityöstä syntynyt maali näytteli lopulta suurta roolia, sillä kyseinen osuma jäi samalla ottelun viimeiseksi. Sen kummemmin HIFK kuin Ässätkään ei saanut päätöserässä suurempia aikaan.

− Katkera tappio. Tasaista oli puolin ja toisin, mutta Ässät oli karvan verran parempi. Kirimme ei aivan riittänyt tänään, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen tyytyi lyhyesti toteamaan.

Helsinkiläiset saivat lopussa ilman maalivahtia rakennettua hyvää painetta, mutta kotijoukkue kesti. HIFK pyöritti peliä aavistuksen liian kauan ja kellosta kuluivat ratkaisevat sekunnit Ässien eduksi.

− Avauserä oli aika fyysistä miekkailua. Toisessa pääsimme siirtymään johtoon ylivoiman ansiosta tulleen tilanteen avulla. Kolmannen erän puolustustaisteluun täytyy kyllä olla tyytyväinen. Olimme köysissä, mutta pääsimme niistä aina irti, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho sanaili.

Nuorista hyökkääjistä koostuva Ässien nelosketju sai Aholta erityiskiitokset.

− Heidän esityksensä lämmittää mieltä. He tekivät juuri sitä, mitä pitääkin. Nelosketju oli energinen, taisteleva ja hyvin luisteleva. Lisäksi he aiheuttivat vastustajalle kaksi jäähyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo