Käynti tukossa maalinedustalle, KooKoo ratkaisi jatkoajalla

KooKoo löi HIFK:n Helsingissä jatkoajalla Juha-Pekka Haatajan maalilla.
Helsingissä pelatussa ottelussa HIFK pyöritti pitkään tahtipuikkoa. Äkkikomennuksella KooKoon maalille tuotu Markus Ruusu ei kuitenkaan antautunut. Jatkoajalla pelin vierasvoitoksi käänsi Juha-Pekka Haataja.

KooKoo sai rakennettua heti alussa tilanteen Kevin Lankisen vartioimalle maalille. Jarkko Malinen ei kuitenkaan osunut kiekkoon ratkaisevalla hetkellä. Tämä herätti kotijoukkueen mukaan peliin. Punapaitaista miestä painoi hyökkäyspäätyyn, ja intoa sekä yritystä riitti. Tulosta maalien muodossa ei tullut.

Kotijoukkueen paineesta huolimatta KooKoo ei kuitenkaan passivoitunut vaan sai lopulta pelin juonesta kiinni. HIFK puolusti uhrautuvasti ja pelasi vieraat ulos puolustusalueen keskustasta. Jarkko Immonen onnistui murtautumaan maalille, mutta ei saanut sohittua pikkumustaa häkkiin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin viihdyttävää kiekkoa tilanteiden vaihdellessa puolin ja toisin. Lankisen taitoja punnittiin, kun Eero Savilahdella oli mainio paikka viedä KooKoo johtoon läpiajosta kesken kotijoukkueen tekemisen. Yritystä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi ja laukaus kilpistyi Lankisen suojuksiin.

Erän lopussa HIFK:lle tarjottiin mahdollisuutta kaunistella ylivoimatilastoja Mikko Lehtosen roiskaistua kiekon yli reunuksen. Erikoistilannepelaamisessa oli itua, mutta äkkikomennuksella kouvolalaisten maalille kutsuttu Markus Ruusu otti kourallisen torjuntoja. Numerot säilyivät samoina läpi ensimmäisen erän.

− Eilen kello 11 aikaan tuli tieto, että minä pelaan tänään. HIFK oli niskan päällä kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta muuten oli melko tasaväkinen vääntö, kommentoi Ruusu ottelun jälkeen.

Pyöritystä ilman tulosta

Toisessa erässä HIFK sai luotua pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäähän, mutta viimeistely ontui. Maalinedustalle ei kerta kaikkiaan ollut väylää päästä ja kotiyleisö huokaili.

KooKoon parhaat paikat lepäsivät harvojen vastaiskujen varassa. Erän lopussa HIFK:lle tarjottiin jälleen mahdollisuutta ylivoimalla onnistumiseen, mutta tulosta ei tullut. Torjuntamäärät kertoivat armotonta kieltä: Ne olivat kotijoukkueen hyväksi 12-3.

Pitkän kaavan kautta vierasvoittoon

Kolmannnen erän alussa vieraiden Kai Kantola pääsi kasvokkain Lankisen kanssa, mutta laukaus lensi harakoille. Pian tämän jälkeen oli Juuso Puustinen hakemassa osumaa, mutta kiekko pysähtyi ihmismassaan.

Arttu Pellin pääsy HIFK:n maalinedustalle jekkuilemaan toi otteluun jälleen toivottua sykettä. Kotijoukkue oli pitemmän aikaa pahasti pinteessä ja vierasjoukkueen fanit vaativat nuija-huudoilla jäähyjä. Lopulta Antti Törmänen turvautui aikalisään.

Kolmannen erän lopussa Kantolan maila kävi liian korkealla ja vieraiden kolmas rangaistus pantiin täytäntöön. Erikoistilanteessa pelinkuva oli turhankin tuttua: laukauksia ilman kunnon maskia. Ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa ottelun ratkaisi Juha-Pekka Haataja komealla laukauksella.

− Löytyy tästä pelistä posittivisiakin asioita. Emme ottaneet yhtään rangaistuksia ja saimme laukauksia kohti maalia. Kaikilla pitäisi kuitenkin olla sitä raivoa ajaa loppuun asti ja tilanteisiin. Silloin olisi onnikin varmasti myötä, kommentoi Törmänen ja antoi kunniaa myös näytönpaikassa olleelle Ruusulle.