Vanha tuttu Myttynen rankoi sulanutta hurrikaaniryhmää

LIIGA / Raportti
KalPa juhli Jyväskylän illassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kuopion KalPa kävi Jyväskylässä komealla ryöstöretkellä, vaikka JYP karkasi jo kahden maalin johtoon. Kuopiolaisten sankari 2−4-voitossa oli 2+1 tehot kerännyt Matias Myttynen.

Jyväskyläläisittäin ottelu alkoi hyvin, kun JYP onnistui karkaamaan ottelussa 2−0-johtoon. Viisikkopeli ei ollut edelleenkään loisteliasta, mutta ennenkaikkea tunne ja energisyys olivat vahvasti läsnä.

− Ensimmäinen erä oli erinomaista JYP-kiekkoa, päävalmentaja Marko Virtanen pamautti.

Vahva alku ei kuitenkaan JYPiä lohduttanut, sillä toisessa erässä KalPa tuli rinnalle ja ohi. Päätöserässä lukemat 2−4 tyhjään maaliin viimeisteli illan sankari Matias Myttynen.

Huonot uutiset JYPin kannalta eivät loppuneet tähän, sillä JYPin Joonas Nättinen taklasi Miikka Pitkästä suihkukomennuksen arvoisesti. Vaikka Pitkänen pystyi jatkamaan peliä, Nättinen voi saada pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksestaan.

− Elämme kovia aikoja, kun paljon pelejä, matkustamista ja rosteri monen muun tapaan on kapeahko, Pekka Virta harmitteli.

Riskirajoilla omien vahvuuksien kautta

Viime viikolla aneemisesti esiintynyt hurrikaaniryhmä tuli selkeästi kaukaloon kasvojenpesu mielessään. Lataus oli osunut kohdilleen, sillä energinen ja tunnetta pursuava hurrikaanilauma ajoi KalPan ahtaalle.

Viisikkopelaaminen ei vieläkään loistanut, mutta ajoitukset olivat sen verran kohdallaan, että hyökkäysalueen riistoja syntyi. Nämä riistot olivat olennainen osa sekä Antti Suomelan ylivoimamaalissa että Urho Vaakanaisen 2−0-osumassa.

− Avauserässä emme aivan tajunneet sitä, kuinka paljon mustelmia pitää ottaa. Onneksi selvisimme "vain" kahdella takaiskuosumalla, kertasi Virta.

Ennen Vaakanaisen uran ensimmäistä JYP-maalia KalPa alkoi saada juonesta kiinni, kun syöttötyöskentelyyn alkoi löytyä yhteinen sävel. Jyväskyläläiset pyrkivät edelleen hakemaan aktiivisesti riistoja, mutta kuopiolaiset saivat varsinkin kärkikarvaajan höynäytettyä verrattain helponnäköisesti.

Kun toisessa erässä JYP tuhri etsikkoaikansa iskeä ratkaisulta haiskahtanut kolmas maali, KalPa iski. Innokkaasti maalia hakeneet hurrikaanipaidat luistivat koko viisikon tasolla puolustusvalmiudesta, jonka Jesse Mankinen kosti Veini Vehviläisen kevyellä avustuksella. Pian tuon jälkeen KalPa johti jo 2−3 Myttysen ja Tommi Jokisen osumilla.

− Emme tehneet tyhjään maaliin 3−0-osumaa, minkä jälkeen tuli kaksi halvalta haiskahtanutta maalia meidän verkkoomme, Virtanen harmitteli.

KalPan kipsi ei kostautunut

Päätöserässä ei suurta kiekon riemujuhlaa nähty, kun Pekka Tuokkolan maalilleen vaihtanut JYP ei saanut kiriä aikaiseksi. Ylivoimansa kanssa koko illan tuskailleelle KalPalle tämä oli suuri helpotus, sillä edes viiden minuutin ylivoimansa aikana KalPa ei kunnon paikkoja aikaiseksi saanut.

Turhautumista hurrikaaniryhmässä alkoi näkyä viimeisillä minuuteilla. Esimerkiksi Henri Kanninen ehti hakeutua aktiivisesti juttusille Jaakko Rissasen kanssa.

− Kolmanteen erään halusimme totta kai kiriä aikaiseksi, mutta jäähyt sotkivat sen alkuunsa, Virtanen päätti.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan ottelunsa torstaina. JYP matkustaa Tapparan vieraaksi ja KalPa isännöi Kärppiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo