"Kaksi erää paremmalle" KalPalle paikallisvastustajan päänahka

KalPa juhli pitkän kaavan mukaan.
Kuva © 16-17
Erikoistilanteet nousivat päärooliin KalPan ja JYPin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Lopulta voittomaalikilpailuun venyneen välienselvittelyn neljästä pelitilannemaalista kolme tehtiin miesylivoimalla.

Tuoreen liigakauden ensimmäinen savolais-keskisuomalainen paikallisvääntö edettiin kaksijakoisissa tunnelmissa. Vierasjoukkue JYP hallitsi avauserää, mutta pelin edetessä isäntäjoukkue KalPa nousi tappioasemasta rinnalle ja oli lopulta tehokkaampi voittomaalikilpailussa lukemin 3-2.

JYP-käskyttäjä Marko Virtanen oli tyytyväinen omiensa otteisiin avauserässä.

− Pystyimme tuottamaan KalPalle jäähyjä ja hyödyntämään ylivoimamme, Virtanen kommentoi ottelun alkua.

JYPin Henri Kanninen oli näkyvästi esillä etenkin vieraiden hallitsemassa avauserässä. Hän viimeisteli ottelun avausosuman ylivoimalla, mutta oli muutoinkin joukkueensa parhaimmistoa.

KalPa oli ensimmäisessä erässä vaikeuksissa oman avauspelinsä kanssa vieraiden aggressiivisen karvauksen alla. JYP pääsi pelaamaan avauserässä kahdesti ylivoimaa, ja rokotti isäntiä molemmilla kerroilla.

Myös toisessa erässä verkko heilui miesylivoimalla, tosin tällä kertaa maalia juhli kotiyleisö. Alkukauden komeetta Miikka Pitkänen merkkautti jo kauden kolmannen täysosumansa, kun onnekas pomppukiekko ohitti JYP-maalia vartioineen Veini Vehviläisen.

Jo ennen kavennusosumaa KalPa oli kuskin paikalla. Se suoraviivaisti hyökkäyspeliään toiseen erään ja pääsi avauserää nopeammin JYPin karvauksen alta pois. Savolaiset ylittivät keskialueen helpommin ja saivat luotua tukun maalipaikkoja.

KalPa-luotsi Pekka Virta kehui kotijoukkueen otetta ottelun päätöspuoliskolla.

− Olimme parempi joukkue kaksi erää, Virta summasi ottelun päätyttyä.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat kakkosketjun Pitkänen ja Tommi Jokinen. Toisen erän kavennusmaalin lisäksi 20-vuotias keskushyökkääjä Pitkänen viimeisteli myös avausosuman voittomaalikilpailussa.

Jokinen puolestaan teki valtavat määrät töitä, oli aktiivinen molemmissa kenttäpäädyissä ja loi joukkueensa vaarallisimmat maalipaikat.