Hodgman palasi − ja pilasi HPK:n illan

Pelicans paukutti avauserään kolme maalia.
Kuva © Erik Jokinen / erik.jokinen@jatkoaika.com
Lahden Pelicans sekä Hämeenlinnan Pallokerho mittelivät kauden toisessa kohtaamisessaan torstaina Lahdessa. Kotijoukkue kuittasi Justin Hodgmanin johdolla edellisen keskinäisen kamppailun rökäletappion numeroin 5-2.

Illan teemana kotijoukkueella oli aggressiivinen karvaus, joka oli myrkkyä kiekkokontrollia harrastavalle HPK:lle. Täysin aukottomasti rohkea taktinen veto ei kuitenkaan koko ottelua toiminut. HPK pääsi luvattoman helposti ylivoimahyökkäyksiin ja paremmalla viimeistelyllä vierailijat olisivat kuskin paikan ottelussa ottaneet.

Pelicans sai otteluun loistavan startin, kun joukkueen kakkoskenttä Iikka Kangasniemen johdolla petasi ottelun avausminuutilla Nico Maneliukselle hyvän vetopaikan. Puolustaja ei erehtynyt ja pääsi tuulettamaan kauden avausmaaliaan.

Lisää löylyä löi kauan kaivattu ja odotettu paluumuuttaja Justin Hodgman, joka iski kiekon maalin takaa HPK-maalivahti Emil Larmin varusteiden kautta niukasti maaliviivan paremmalle puolelle.

Kotijoukkueelle tarjottiin erän loppupuolella tilaisuutta korjailla murheellista ylivoima-tilastoaan viidellä kolmea vastaan, tuloksetta.

HPK oli pahasti koko ottelun helisemässä Pelicansin kovan paineistuksen kanssa. Slovakkipakki Richard Stehlik tarjoili karvauksen alla karmaisevan harhasyötön, joka pakotti Stehlikin rikkomaan. Seurauksena Taavi Vartiaiselle tuomittiin rangaistuslaukaus, jossa nähtiin näyttävä maaliin johtanut lirutus.

HPK ei hyödyntänyt etsikkoaikaansa

HPK:n valmentaja Antti Pennanen keitti erätauolla väkevät käärmekeitot ja vaihtoi maalivahtia. Erän alku näytti hämeenlinnalaisittain mainiolta ja vierailijat saivat luotua useita maukkaita maalintekopaikkoja.

Pelin kuva kääntyi täysin toisessa erässä, eikä Pelicansin ensimmäisen erän iloisesta hyökkäyspelistä ollut jäljellä kuin muisto vain. Toiseen erään HPK:n maalin suulle vaihdetulle Antti Karjalaiselle kirjattiin ensimmäinen torjunta HPK-paidassa vasta erän 17:llä minuutilla. Yhteensä HPK-vahdeille kertyi ottelussa vain 14 torjutaa.

Vierailijoilla oli kaikki avaimet ja maalipaikat nousta ottelussa tasoihin tai jopa johtoon asti, mutta luokaton viimeistely sekä ensimmäistä otteluaan aloittavana maalivahtina Pelicansin luukulla pelannut Joona Voutilainen piti 14:llä torjunnallaan kotijoukkueen mukana pelissä.

Heikosta erästä huolimatta Pelicans vei toisen erän lukemin 2-0. Ottelun puolivälin jälkeen kotijoukkue onnistui erän ensimmäisestä tekopaikasta, kun illan keisari Hodgman herkutteli takatolpalta Antti Erkinjuntin mainiosta syötöstä illan toisen osumansa.

Erän paketoi Juhani Tyrväinen, joka lapioi maalin edestä toisen erän viimeisellä minuutilla taukolukemiksi 5-0.

Kolmannen erän alkuun Philippe Cornet toi hieman lohtua HPK:n iltaan. Viiden viikon huilin jälkeen kaukaloihin palannut kanadalainen pyöräytti miltei kenenkään huomaamatta kiekon vanhanaikaisella ohi Voutilaisen.

Kesken sulassa sovussa miekkailtua kolmatta erää Severi Sillanpää tykitti komeasti viivalta vielä ottelun päätöslukemiksi 5-2.

Joukkueiden kohdatessa lokakuussa Pelicansin Antti Tyrväinen lanasi runsaan pelikiellon arvoisesti Joonas Lehtivuoren, joka onneksi selvisi taklauksesta ilman pahempia loukkaantumisia ja teki paluun jäälle illan ottelussa.

Mitään kostotoimenpiteitä ottelussa ei nähty, joskin lahtelaisyleisö antoi Lehtivuorelle pientä kuittia tapahtuneesta. Joukkueet kamppailevat seuraavan kerran Lahdessa 5.1.2017.

Muokattu klo 22.10: Otsikosta poistettu seuran markkinointiin liittyvä termi.