Vauhkosen hattutemppu kaatoi Ässät

LIIGA / Raportti
Vauhkosen ruuti ei kostu.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Ässien ja Sportin taisto Vaasassa lähti patapaitojen ripeällä liikkeellä, mutta kääntyi aikalisän jälkeen isäntien kouriin. Vauhkosen kolme maalia toivat Sportille piristysruiskeen kotiotteluissa, ja Ässät ei vieläkään keksi keinoja vieraskamppailujen voittamiseen.

Ässät aloitti todella ripeällä jalalla, ja ensimmäinen hyökkäys oli tuottaa maalin, mutta Sportin onneksi kiekko löytyi maalin katolta. Porilaisvieraiden levottomat jalat pakotti Tomek Valtosen käyttämään aikalisänsä jo kolmannella minuutilla.

− Erittäin hyvä ensimmäiset kaksi minuuttia, mutta sitten vastustajan velhovalmentaja otti aikalisän, ja otti homman haltuun. Huono vaihto ja kiekonmenetys maksoi maalit. Sport on äijäporukka, jota vastaan pitää pystyä kamppailemaan, kehui Ässien päävalmentaja Jyrki Aho

Taktinen tauko tuottikin uutta tuulta kotkapaitojen siiville, ja mylly alkoi pyörimään myös Ässien puolella. Olavi Vauhkonen paukutti irtokiekon Ässien maaliin, ja Sport sai hyvän hallinnan ottelusta.

Johtoaseman ilo ei kuitenkaan jatkunut seuravaan erään, kun Markus Nordlundin pieleen mennyt avaussyöttö liukui maalin eteen, ja Ville Korhosen epäonnistunut rystylaukaus yllätti Mika Järvisen.

Kummastusta herätti törmäystilanne avauserän päätösminuuteilla, kun Robin Salo ja Jussi Makkonen löivät jalkansa yhteen, ja Ässät-hyökkääjä talutettiin pukukopin puolelle.

− Erotuomareista ei saisi sanoa mitään, mutta sanon sen että ne ovat käyneet myös lääkärin koulutuksen. Muutenkin senttereitä meiltä poissa, mutta harmittaa tuomareiden suhtautuminen. Enkä sano pahalla, mutta joskus pitää nostaa kissa pöydälle, Aho kommentoi.

Molempien osapuolien hyökkäyskalusto yski pahasti. Sportin ensimmäinen ylivoima tuotti kuitenkin tulosta  Vauhkosen napakalla ranteella. Loppujen lopuksi Vauhkonen viskaisi kiekon omalta alueelta laidan kautta tyhjään maaliin, ja nappasi Liiga-uransa ensimmäisen hattutempun.

− Erittäin huono alku meiltä. Sitten saimme taisteluilmeen päälle ja pääsimme pelaamaan meidän näköistä jääkiekkoa. Vauhkonen oli aamulla jäykän oloinen, mutta hyvin paransi iltaan. Myös Markus Nordlundilta surkea aloitus mutta hyvin nosti tasoansa. Ville Saukko myös näytti toisessa Liiga-ottelussaan, miksi on Sportiin hankittu, kehui Valtonen suojattejaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo