Lopussa hiiltynyt HIFK jäi maaleitta Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Kristian Kuusela tehtaili Tapparan kolmannen maalin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilta Hakametsässä oli täynnä pudotuspelihenkeä suunsoittoineen ja laitavääntöineen. Tappara varmisti loppulukemat 3−0 pelaamalla vastustajan pois parhailta maalipaikoilta. Tomi Karhunen kuittasi nimiinsä neljännen pudotuspelien nollapelinsä.

Ottelu Hakametsässä alkoi tunnustelevissa merkeissä. Erän edetessä tuli selväksi kuitenkin, että kumpikaan joukkue ei antaisi mitään ilmaiseksi. Ensimmäisellä kaksikymppisellä kiekonkuljetus olikin melkoista flipperiä päästä päähän. Kovassa väännössä myös miesten naamat liimautuivat plekseihin.

Tapparan Patrik Laine sai nimensä ensimmäisenä pöytäkirjoihin, kun kiekonriisto keskialueella johdatti miehen nokikkain HIFK-molari Ville Husson kanssa. Hyökkääjä ei paikasta erehtynyt vaan huudatti kotiyleisöä komealla osumalla. Hiljalleen lämmenneet tunteet johdattelivat joukkueet huilimaan 1−0-kotijohdossa.

Hiiltynyt HIFK jäi Tapparan jälkeen

Maalista hurmioitunut tamperelaisjoukkue onnistui toisessa erässä minimoimaan vieraan maalipaikat sekä luomaan pitkän pyörityksen erän puolessa välissä HIFK:n puolustusalueelle.

Hyvä syöttelypeli ja nopea liike enteilivät jo kotijoukkueen toista, mutta leikki loppui tylysti, kun Tomas Zaborskyn maila osui Tapparan Jukka Peltolan naamaan. Tilanteesta seurannut rangaistus oli taas yksi lisä kiisteltyjen tilanteiden tilastoon.

Myös HIFK:llä oli lopulta ylivoimalla paikkansa, mutta Alexander Bonsaksenin kampituksesta vihelletty rangaistus ei kostautunut. Tilanne valotaululla pysyi läpi toisen erän muuttumattomana.

Kolmannen erän alussa HIFK:lle tarjottiin kultaakin kalliimpaa paikkaa nousta rinnalle, kun Tuukka Mäntylä jyräsi Siim Liivikin ja sai pitkän kakun. Ylivoimasta uupui kuitenkin taas se kaikista terävin kärki, ja numerot muuttuivat vasta jälkimmäisellä kympillä, kun Jani Lajunen latasi kiekon ylämummoon Husson selän taakse. Kotijoukkueen maaliin syötön antoi Laine.

Loppuminuutit menivät suunsoitoksi ja käsirysyksi. Esimerkiksi Zaborsky puhui itsensä suihkun puolelle ja Markus Kankaanperä lisäsi syntilistaansa yhden rangaistuksen väkivaltaisuudesta.

Illan viimeinen valopilkku oli ylivoimalla kotijoukkueen kolmannen sivaltanut Kristian Kuusela. Keith Aulie sai oppia, että vastustajaa ei kannata koukata. Ottelu päättyi tamperelaisten hyväksi 3−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo