Tappara kiri Ilveksen ohi tutun herran johdolla

Savínainen tuli, näki ja voitti pelin Tapparalle.
Ilves meni Tampereen paikallisottelussa jo tukevaan johtoon, mutta Tappara nousi uskomattomalla tavalla rinnalle ja ohi. Illan tehomiehinä häärivät tutut nimet.

Ilves ja Tappara tarjosivat Hakametsän perjantai-illassa koko rahalla jääkiekkoherkkua. Tupsukorvat johtivat peliä jo 3-0, mutta Tappara nousi Veli-Matti Savinaisen johdolla 4-3-jatkoaikavoittoon .

Tappara sai heti pelin alkuun mahdollisuuden mennä johtoon, kun Ilves sekoili vaihtonsa kanssa ja pelasi hetken kuudella pelaajalla. Kovan karvauksen myötä Ilves kuitenkin selvitti tilanteen.

Avauserässä mentiin kovalla tempolla päädystä toiseen ja tekopaikkoja avautui molemmille joukkueille. Ilveksen parhaimmat paikat tulivat Niko Ahoniemelle ja Matias Soinnulle, mutta Teemu Lassila Tappara-maalilla kesti.

Markus Jokinen onnistui viemään vierailija Ilveksen 1-0-johtoon avauserän loppupuolella.

Ilves rymisteli toisen erän alkuun

Ville Meskanen ja Tapio Laakso tekivät Ilvekselle lisämaalit lyhyen ajan sisään heti toisen kaksikymppisen alkuun. Tämä riitti Lassilalle ja maalille vaihdettiin Dominik Hrachovina. Hrachovina olikin lopulta yksi tärkeä lenkki Tapparan marssissa kohti voittoa.

− Maalit sekoittivat pelimme. Viisikot olivat sekaisin ja kaikenlaista tapahtui, puhisi Tappara-päävalmentaja Jussi Tapola.

Arto Laatikaisen otettua rangaistus heräsi kotijoukkueen ylivoima eloon. Henrik Haapala tuikkasi kiekon Hannu Toivosen ohi Ilves-maaliin. Tilanteen jälkeen käytiin kovaa keskustelua siitä, oliko tuomarin pilli soinut ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

− En nähnyt tilannetta, eikä meidän pelaajista kukaan sanonut siitä mitään, hämmästeli Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Päätöserässä Tappara rummutti Ilveksen päätyyn lähes tauotta. Hrachovinalle kertyi vain yksi torjunta. Jukka Peltola toi kirvesrinnat maalin päähän komealla rannelaukauksella aivan yläkulmaan.

− 1-3-tilanteessa Tappara pääsi vyöryttämään. Melkein kestimme loppuun asti. Tänään ei vaan riittänyt, harmiteli Kivi.

Savinaisen kädet kävivät kahden pisteen arvoisesti

Savinainen tasoitti ottelun 3-3:een vain puoli minuuttia ennen kuudenkymmenen minuutin täyttymistä. Videotarkistuksen myötä hyväksytyssä maalissa Savinainen löi kiekon taidokkaasti ilmasta Ilves-rysään.

− Niinkin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan kuin Ilves on, tällaiset pelit voivat kääntyä myös toisin päin, mietiskeli Tapola.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Toivonen ryösti Tappara-kapteeni Peltolan upealla räpylätorjunnalla ja Aleksi Mustonen kokeili puolestaan Hrachovinan kestävyyttä.

Jatkoaika ehti kulua lähes loppuun asti, kunnes sama mies iski jälleen. Savinainen latoi Tapparalle voittomaalin hienon sahauskuvion päätteeksi.