TPS:lle kauden ensimmäinen kotitappio - Selin: "Vielä kun olisi voinut vaihtaa tuomarit"

LIIGA / Raportti
Oskari Setänen aloitti ottelun luukkuvahtina, mutta pääsi Aleksandar Georgijevin haparoinnin myötä kotijoukkueen maalin suulle toisessa erässä.
Kuva © Timo Savela
TPS:n taistelu voitosta kaatui pelikurin puutteeseen toisessa erässä. KalPan voittomaalin iski maaleitta alkukauden pelannut Tommi Jokinen.

TPS taipui kotonaan KalPalle maalein 2−3. Ottelun puhuttavimmaksi asiaksi nousi toinen erä, jossa KalPa karkasi kolmen maalin johtoon. Kotiyleisö protestoi äänekkäästi tuomarityöskentelyä toisessa erässä. TPS-valmentaja Ari-Pekka Selinkään ei ollut tyytyväinen tuomarien toimintaan.

− Tänään tehtiin kaikki: Vaihdoimme maalivahtia, otimme aikalisän ja vaihdoimme ketjuja. Vielä kun olisi voinut vaihtaa tuomarit, vastasi Selin Jatkoajan kysymykseen tuomarityöskentelystä.

TPS joutui 28 minuutin pelin jälkeen kahden miehen alivoimalle, kun Jasper Lindstenille tuomittiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä ja Topi Taavitsaiselle samassa ajassa rangaistus väkivaltaisuudesta. Taavitsainen meni hämmentämään laitavääntöön sen jälkeen, kun peli oli jo puhallettu poikki.

Tilanteesta seuranneella kahden miehen ylivoimalla KalPa onnistui iskemään ottelun avausmaalin. Jesse Mankisen b-pisteeltä lähtenyt rannelaukaus yllätti vielä avauserässä hyvin esiintyneen maalivahti Aleksandar Georgijevin. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin TPS-vahti yllätettiin jälleen rannelaukausella. Maalintekijäksi aikakirjoihin merkittiin unkarilaishyökkääjä Balazs Sebok. TPS-valmennus teki tilanteesta omat johtopäätöksensä ja vaihtoi Oskari Setäsen Georgijevin tilalle maaliin suulle.

TPS-pelaajat ja kotiyleisö protestoivat voimakkaasti joukkueelle vihellettyjä kahta samanaikaista jäähyä, minkä lisäksi suukopua aiheutti kamppailutilanne Dave Spinan ja Jussi Timosen välillä hetki ennen 0−2-maalia. Tilanteesta ei vihelletty Timoselle jäähyä.

− Avauserä oli tasainen. Ratkaisevaa oli se, että meidän pokkamme petti ja kaksi äijää lähtivät samaan aikaan jäähylle. KalPa pääsi maalien makuun, ja meidän pelimme sekosi, Selin analysoi.

Apina putosi Tommi Jokisen harteilta

TPS:n pelikuri oli täysin kateissa ja viisi minuuttia 0−2-maalin jälkeen vieraat siirtyivät jo kolmen maalin johtoon. Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma oli takaisin Kuopioon täksi kaudeksi siirtyneen Tommi Jokisen kauden ensimmäinen. Viime kaudella KalPa-kasvatti Jokinen latoi SaiPassa uransa parhaat tehopisteet 15+18, joten kauden avausmaali oli luonnollisesti helpottava.

− Kyllä siellä hartioilla jo pienimuotoinen apina oli, mutta ei mikään massiivinen. Olemme pelanneet sen verran hyvin joukkueena, ettei maalittomuus ole stressannut sen enempää, Jokinen sanoi.

KalPa ratkaisi ottelun toisen erän tehojaksollaan. Jokisen mukaan joukkueen pelitapa tukee toisen erän hyökkäyspelaamista.

− Painotamme toisen erän tärkeyttä, koska vaihtoaitio on silloin lähellä ja saamme uusia ukkoja hyökkäyspäähän sisään ja sitä kautta pitkiä hyökkäyksiä. Pääsemme nopeasti kaverin päätyyn. Se sopii hyvin meidän pelitapaan. Nyt saatiin vielä hyvin laitettua paikoista sisään.

TPS nousi vielä taistelemaan voitosta kolmannessa erässä. Sen onnistui kaventaa peli Erik Thorellin ja Taavitsaisen maaleilla, mutta viime hetkien rynnistys ilman maalivahtia ei tuottanut turkulaisten kaipaamaa tasoitusmaalia. KalPa-hyökkääjä Jokinen suitsutti ansaitusti kotijoukkueen kiriä Jatkoajan haastattelussa.

− Kaveri tuli kyllä kovasti päälle, pakko antaa kunnia siitä heille. Emme mielestäni itse passivoituneet, vaan TPS paransi napsun verran. Taistelun kautta saimme isot kolme pistettä.

Myös Selin oli tyytyväinen turkulaisryhmän esitykseen päätöserässä. Päävalmentaja kuitenkin harmitteli joukkueensa sentteritilannetta. Ottelusta KalPaa vastaan TPS:ltä puuttuivat loukkaantuneet keskushyökkääjät Éric Perrin, Elias Karvonen ja Tadas Kumeliauskas.

− Viimeinen erä oli miehekäs ja saimme hyvän takaa-ajon, mutta se ei pelastanut mitään, kun annoimme 0−3-johdon heille eteen. Nämä ovat maalin pelejä, ja näissä esimerkiksi aloitukset nousevat isoon rooliin, sanoi Selin sentteritilanteeseen viitaten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo