Jormakka ratkaisi Leijonille voiton - Savinainen takoi kolme tehopistettä

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi ja Valko-Venäjä kohtasivat toistamiseen kahden päivän sisään.
Leijonat oli ylivoimapelinsä varassa, kun joukkue kohtasi toistamiseen Valko-Venäjän. Pekka Jormakka oli lopulta jatkoerässä ratkaisija.

Suomi kohtasi toistamiseen Valko-Venäjän ensimmäisellä MM-kisoihin valmistavalla leiriviikollaan. Torstaina Valko-Venäjä oli parempi jatkoajan jälkeen, mutta perjantaina oli Suomen vuoro toistaa sama temppu. Voitto irtosi 4-3-lukemin.

Leijonien jatkoaikasankari oli Pekka Jormakka, joka latoi maalin edustalta irtokiekon sisään. 

Suomen alku oli terävämpi ja energisempi kuin torstain kamppailussa. Raikkaan liikkeen myötä Leijonat pääsi ensimmäisessä erässä pelaamaan ylivoimaa ja iski kaksi maalia.

Ensin Veli-Matti Savinainen ohjasi Joonas Lehtivuoren laukauksen ylivoimalla ja vei Suomen 1-0-johtoon.

Kaksi minuuttia edellisen osuman jälkeen sama ylivoimaviisikko iski uudelleen. JYP-kaksikko Antti Suomela ja Juuso Puustinen väläyttivät yhteispeliään. Puustinen liukui takatolpalle, jonne Suomela antoi nappisyötön. Puustinen laukoi suoraan syötöstä Suomen kahden maalin johtoon.

Leijonien kahden maalin johto suli. Toisessa erässä Valko-Venäjä iski kahdesti ja kolmannessa erässä kerran. 

Leijonat tuli tasoihin varsin erikoisella osumalla, josta vastasi Casimir Jürgens. Valko-Venäjän maalivahti Mikhail Karnaukhov luuli, että puolustaja Jürgens laukoisi päätykiekon ja lähti jo maaliltaan hakemaan sitä. Sen sijaan Jürgens laukoikin kiekon keskialueelta maalia kohti. Karnaukhov oli jo pois maaliltaan, joten Jürgens pääsi juhlimaan maajoukkueuransa avausosumaa.

Jatkoajalla Jormakka runnoi ylivoimalla irtokiekon maaliin.

Suomen tehokkaimpana pelaajana hääri Savinainen, joka keräsi maalin ja kaksi syöttöä. Suomela nappasi kaksi syöttöä ja Puustinen yhden maalin ja syötön.

Leijonien harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla, kun se kohtaa Latvian kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle