KooKoolla edessä ilmeenkirkastus

MESTIS / Ennakko
- Paska peli, tiivisti KooKoon luotsi Reijo Mansikka torstain tappiollisen kotiottelun KalPaa vastaan. Matsin jälkeen on varmastikin palaveria pidetty, joten Forssassa nähtäneen lauantaina kaikkensa antava kukkolauma. Palloseuralla puolestaan on esitellä kotiyleisölleen muutama uusi pelimies.

KooKoo on pelannut koko kauden suhteellisen varmaa peliä, mutta torstain televisioidussa matsissa virheitä tuli tasaiseen tahtiin. Onnistujia oli vaikea löytää, ainakin jos alivoimapelaaminen unohdetaan. Forssaan joukkue lähteekin varmasti taistelemaan tosissaan, sillä KalPa-ottelun meiningillä vastassa on selkäsauna Palloseuran vanhaan kotityyliin.

KooKoolle päänvaivaa tuo etenkin tilanne keskustassa. Ykkössentteriä tuskin on vielä lauantaiksi löydetty, joten Tatu Kattelus pelannee yhä keskellä. Teemu Timoskainen on sivussa taklattuaan Ville Hämäläisen sairaslomalle, joten joukkueesta löytyy näillä näkymin vain kaksi keskushyökkääjää. Sairastuvalla on yhä puolustaja Jussi Onnela, sekä todennäköisesti myös nuoremmat hyökkääjät Koskelainen ja Heikari. Poissa lienee yhä myös koko kauden puuttunut ylivoimaosaaminen.

Lauantain aloittavassa maalivahdissakin lienee mietittävää. Jaakko Suomalainen on osoittanut alkukaudesta olevansa yksi sarjan parhaita maalivahteja ja KooKoon suvereeni ykkönen. Viime matsissa taakse lipsahti kuitenkin pari helppoa, kun taas tilalle tullut Joonas Riihimäki pelasi seuraavat kaksi erää huomattavasti varmemmin. Nuori Riihimäki saatetaankin palkita panoksestaan kauden neljännellä Mestis-startilla.

Uusia miehiä Forssassa

FPS sai alkuviikosta apuja Hämeenlinnasta. Puolustaja Aki Heinon pelit tosin päättyivät toviksi, kun mies loukkasi jalkansa harjoituksissa pahasti. Jo aiemminkin Forssassa visiteerannut hyökkääjä Joni Lappalainen vaihtui viime hetkillä Olli Sillanpäähän, mutta jättipakki Marko Toivonen pelasi jo torstaina Vaasassa. Lisäksi kotidebyyttinsä tekee sarjan uusin tshekkivahvistus Jan Sochor. Keskushyökkääjä ei pelannut vielä torstaina.

FPS on taivaltanut sitten lokakuun lopun tasaista voitto-tappio-voitto… -sarjaa. Nyt olisi tuon kaavan mukaan voiton vuoro, sillä Sport oli Vaasassa tasaisessa ottelussa parempi maalein 3-1. FPS on kerännyt 16 pelistään 13 pistettä, KooKoo seitsemän enemmän. Aiemmin kovaksi kotijoukkueeksi profiloitunut Palloseura ei ole vielä ollut parhaassa vireessään Forssassa, sillä vain kaksi kahdeksasta kotimatsistaan voittanut FPS on ollut sarjan huonoin kotijoukkue. KooKoo on voittanut yhdeksästä vieraspelistään neljä, mikä on kolmanneksi eniten sarjassa. Se on tosin tehnyt vieraspeleissään vasta 17 maalia.

KooKoon ja FPS:n kauden ensimmäinen kohtaaminen oli kotijoukkueen selvähköä hallintaa, mutta FPS sinnitteli tappiosta huolimatta lopputulokseksi varsin kelvolliset lukemat 2-1. Viime vuonnakin pelit joukkueiden välillä olivat tiukkoja. KooKoo voitti ensimmäisen vieraskamppailun maalein 4-5, toisessa kohtaamisessa isännät nappasivat täyden saaliin jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle