Karsintasarjan kärkikamppailu Keravalla

MESTIS / Ennakko
RoKin vieraskiertue alkoi mukavissa merkeissä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Mestiksen karsintasarja jatkuu täydellä kahden pelin kierroksella. Kierroksen mielenkiintoisin kamppailu käydään Keravalla, kun HCK:n vieraaksi saapuu RoKi Rovaniemeltä. Ottelu on erittäin tärkeä molemmille joukkueille, sillä panoksena on etulyöntiasema kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Karsintasarjan hieman ailahtelevasti aloittanut HCK lähtee kuitenkin illan otteluun lievänä ennakkosuosikkina, vaikka RoKilla onkin piste enemmän sarjataulukossa. Keravalaiset ovat Mestiksessä pelatessaan osoittaneet olevansa parhaimmillaan, kun vastassa on hyvin liikkuva ja luisteleva joukkue, joka ei pelkästään keskity vastustajan pelin rikkomiseen. RoKi on HCK:n selkeä päävastustaja sarjassa, joten keravalaiset tuskin lähtevät ylimielisesti mukaan otteluun, vaan tiedostavat varmasti vastustajansa vaarallisuuden.

RoKi on voittanut kaikki tähänastiset pelinsä karsintasarjassa varsinaisella peliajalla, ja nyt lappilaisia vastassa on heidän todellisen tasonsa mittaava joukkue. RoKi taisteli nihkeän voiton perjantai-iltana Nokialla PYRYstä, joskin myös HCK oli omassa pelissään ajoittain enemmän kuin pulassa nokialaisten käsittelyssä heidän kotikaukalossaan. Tältä osin joukkueiden tason mittarina toimiva PYRY näyttäisi punttien olevan siltä osin tasoissa.

- Unelmamme elää edelleen, ja arvostan poikia ja heidän tekemäänsä isoa työtä. Joukkueestamme useampi pelaaja sai osumia tänäänkin, myhisi rovaniemeläisluotsi Ari Kokkonen PYRY-voiton jälkimainingeissa.

Lauantaina nähtäneen vauhdikasta kiekkoilua, joskin kuitenkin vähämaalista. Molemmilla joukkueilla on erittäin hyvä maalivahti, joten erikoistilanteiden hyödyntäminen on isossa roolissa. Tämä asettaa ison kysymysmerkin vieraille: saako RoKi parannettua ylivoimaansa? Nokialla rovaniemeläisille suorastaan tyrkytettiin ottelun ratkaisun avaimia, kun joukkue pääsi pelaamaan lähes kahdeksan minuuttia ylivoimaa putkeen toisen erän lopussa ilman merkittävämpää tulosta.

RoKilla on etuna altavastaajan asema ja pienemmät paineet, mutta HCK:lla on taas enemmän kokemusta selkä seinää vasten pelaamisesta. Kävi ottelussa miten kävi, niin kylmä fakta on se, että tämän ottelun varsinaisella peliajalla voittanut joukkue on enemmän kuin lähellä karsintasarjan voittoa ja Mestis-paikkaa kaudeksi 2013-14.

KeuPa HT - PYRY

Lauantaina pelataan myös alemmista sijoista. Tosin KeuPalla on vielä pieni teoreettinen mahdollisuus päästä samoihin pisteisiin sarjan voittajan kanssa ja sitä kautta uusintaotteluun, mikäli tähdet ovat oikein sijoittuneet ja otteluita pelataan sopivasti ristiin.

KeuPa pääsee nyt vasta ensimmäistä kertaa kotikaukaloonsa ja vierastappioiden myötä ei joukkueen tilanne näytä kovinkaan ruusuiselta. Lisäksi vierastappioissa on ollut lievä katkera vivahde, kun joukkue ei ole saanut jalkeille parasta kokoonpanoaan kuume-epidemian vuoksi. Pieni toivonkipinä kuitenkin vielä kytee ja se saattaa sytyttää joukkueen vielä liekkeihin kotipelissään.

PYRY hävisi perjantaina RoKille ja menetti sitä kautta kokonaan mahdollisuutensa Mestis-paikkaan. Joukkue on pelannut raskaita ja kuluttavia pelejä, joten olisi ymmärrettävää, jos joukkueen tahtotila ja voitonnälkä ei olisi lähellä täyttä. Toisaalta, koska kukaan ei heiltä odota mitään, niin täysin paineettomana voi joukkue torpedoida KeuPan viimeisetkin mahdollisuudet Mestikseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle