Hermes hakee hyvitystä

MESTIS / Ennakko
Shokkihoitoa Jukureilta pari viikkoa sitten saanut Hermes hakee kasvojen pesua torstaina. Molemmilta joukkueilta on sivussa runsaasti hyökkääjiä, joten jäällä nähtäneen uusia yhdistelmiä – ja toivottavasti myös uusia sankareita.

Jukurit on Mestiksen kuumin voittajasuosikki – ja aloittanut kautensa jopa paremmin kuin odotettiin. Viime lauantaina joukkue kärsi kuitenkin kauden toisen tappionsa, kun Kiekko-Vantaa täräytti kotihallissaan taululle 5-0-lukemat. Tylyistä numeroista ei voi kuitenkaan lukea koko totuutta, sillä varamiehisenä matkassa ollut mikkeliläislauma oli huonompi ainoastaan maalipaikkojen hyödyntämisessä ja jopa hallitsi lievästi kenttätapahtumia.

Jukurikokoonpanoon tulee kuitenkin muutamia muutoksia. Kuumeisena Vantaan-reissun väliin jättäneen Antti Laakson pitäisi palata kokoonpanoon tutulle paikalleen ykköskentän laidalle. Sen sijaan hyökkääjät Janne Jaakkola, Petri Koskinen ja Jesse Kiukas pitänevät yhä seuraa pitkäaikaistoipilaille Tomi Lindforsille ja Tuomo Jormakalle. Uutena miehenä mikkeliläisten paidan pukee yllensä alkukauden Norjassa Esa Tikkasen valmennuksessa kiekkoillut Mikko Kankaanperä.

Etenkin hyökkäyksen osalta Jukureilla on niin laadukas ja laaja materiaali, että lukuisista poissaolijoista huolimatta maalintekovoimaa riittää vielä neljänteenkin ketjuun. Mikkeliläispuolustuksesta sivussa on Markku Erholtz. Lisäksi SaiPa-laina Joni Tuominen on palannut liigaseuran riveihin. Maalilla jatkanee Mikko Strömbergin jättämät suuret saappaat erinomaisesti täyttänyt Jaakko Suomalainen.

Isännilläkin hyökkääjäpulaa

Hermeksen kausi on puolestaan ollut – jälleen kerran – melkoista ailahtelua. Kaikki näytti jo kääntyneen parempaan suuntaan, kun neljällä tappiolla aloittanut joukkue pusersi lokakuun alussa kolme peräkkäistä voittoa.

Vaan kuinkas sitten kävikään? Ensin KooKoo haki pisteet Kokkolasta ja seuraavassa ottelussa Mikkelissä kyyti oli kylmää. Jukurit naatiskeli neljä tehopistettä keränneen Samuli Piiroisen johdolla hurjan 10-2-voiton.

Kokkolalaisilla onkin kasvojenpesun aika torstaina. Alla on nyt kaksi niukkaa voittoa; TuTo kaatui jatkoajalla ja Forssassa vieraat nousivat ohi kahden maalin takaa. Näyttöhaluja Hermes-pelureilla taatusti riittää, mutta helppoa iltapuhdetta ei isännille voi luvata.

Valmentaja Pasi Arvoselle harmaita hiuksia tuovat kolmen avainhyökkääjän, Jani Uskin, Mikko Vannisen ja Jouni Kulosen, todennäköiset puuttumiset. Joukkueen hyökkäyspeli jääneekin pitkälti Jukka-Pekka Koistisen, Jari-Pekka Pajulan ja Joni Lindlöfin harteille.

Isäntien puolustuksesta sivussa on Mikko Jortikka. Mikkeliläislähtöinen Eero Kilpeläinen on noussut selväksi ykkösvahdiksi ja pelannee torstainakin, vaikka päästikin Mikkelissä heti avauserässä neljä maalia taakseen.




Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle