Jokipojat ja Hokki jälleen vastakkain

MESTIS / Ennakko
Vajaat kaksi viikkoa sitten edellisen kerran kohdanneet Jokipojat ja Hokki iskevät yhteen jälleen torstaina. Mehtimäen kaukaloon sarjassa viidentenä majailevan kajaanilaisryhmän vieraakseen saava Jokipojat lähtee kamppailuun varmasti kovalla revanssihengellä, sillä joukkue hävisi edellisen ottelun rumin 6-0-lukemin.

Hokki tulee saamaan Joensuussa vastaansa varmasti sisuuntuneen ryhmän, ja ottelusta on lupa odottaa erittäin tasaista. Mehtimäki on ollut linnapaidoille paha paikka, sillä viime kaudella joukkue haki Joensuusta yhden voiton ja koki yhden tappion. Lukemin 1-2 tulleen voittonsa Hokki saavutti lähes yhtä murskaavan kotipeliesityksensä jälkeen kuin pari viikkoa sittenkin. Silloin joukkueella oli alla helppo 5-0-voitto kauden kotiavauksestaan.

Hokin sentteriosasto koki kovan menetyksen ottelua edeltävänä päivänä, kun ykkösketjun keskushyökkääjä Ville Vimpari siirtyi Ouluun paikkaamaan Kärppien loukkaantumissumaa. 20-vuotias Vimpari on iskenyt kauden kymmenessä Mestis-ottelussa pisteet 3+6, joka oikeuttaa Hokin sisäisen pistepörssin kakkossijaan Markus Haverisen (5+4) jälkeen. Vimparin lähtö sarjaporrasta ylemmäs tiennee sitä, että ykköskentän vasemmassa laidassa ennen viime viikonlopun kuumeiluaan pelannut Juha-Pekka Ketola siirtyy omalle tontilleen ja pelaa jonkin ketjun keskushyökkääjänä, mikäli toipuu pelikuntoon.

Vimparin lisäksi Hokin riveistä puuttuu varmuudella hyökkääjä Juho-Tuomas Appel, joka parantelee yhä lonkkavammaansa. Viime kauden tehokkain hokkilainen päässee aloittamaan marraskuun puolivälin paikkeilla.

Jokipojat päässee Hokin kimppuun parhaalla mahdollisella miehityksellään. TuTo-pelin Kirkkonummella saamansa ottelurangaistuksen seurauksena huilannut Jarno Virkki palaa joensuulaisten kokoonpanoon. Tämä taas tarkoittaa sitä, että puolustajaparit menevät pakostakin ainakin jonkin verran uusiksi, koska Virkkiä tuskin nelospariin jätetään.

Punamustapaitaisen kotijoukkueen hyökkäyspäässäkin tapahtunee muutoksia. Heikki Kettunen pudonnee kokoonpanosta pois, ja hänen paikkansa ottaa lauantaina 13. hyökkääjänä aloittanut Juhana Repo. Tilanne voi muuttua, mikäli Kajaanissa valmentaja Kari Rauhasen kehut kerännyt Lauri Heinonen ei pysty pelaamaan. Heinonen jätti pelin lauantaina kesken polvivaivan takia, mutta kyseessä ei ilmeisesti ole mikään vakavampi juttu.

Jokipoikien maalilla pelannee Kajaanissa 4-0-tilanteessa pois vaihdettu Ari Reunanen, joka on aloittanut kaikki ottelut ja suoriutunut urakastaan hienosti. Toisena vaihtoehtona maalin suulle on edellisessä keskinäisessä ottelussa kaksi erää torjunut ja kaksi maalia päästänyt Pekka Sorsa. Myös linnapaidoilla on vara valita tolppien väliin käskettävä veskari. Tuomas Lohtander on harjoitellut jo viikon ajan sitkeän kuumetaudin jälkeen ja Joni Myllykoski on pelannut hienosti edelliset ottelunsa.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle