Jatkuvatko Mikkelin maalikarkelot?

MESTIS / Ennakko
Sarjakolmosena maalintekoharjoituksia viime viikolla viettänyt Jukurit saa vieraakseen FPS:n, joka sai viime viikolla osuutensa Jukurien hyökkäysten osumatarkkuudesta joukkueiden kohdatessa Forssassa. Mikkelistä FPS hakee yhä Mestiksen aikojen ensimmäistä voittoaan, joka on sarjajumbolle kuitenkin jälleen erittäin hankala tehtävä.

Viime lauantaina Mestiksen yhden ottelun maaliennätyksen Salamojen kanssa takonut Jukurit saa vieraita Forssasta. Viikko sitten mikkeliläiset olivat lukemin 7-3 parempia, kun pelattiin Forssassa. Kalevankangas on kuitenkin FPS:lle aina ollut erittäin hankala paikka, sillä Jukurit on korjannut kaikista aiemmista Mestiksen ajan 13 kamppailusta voiton. Marraskuussa Mikkelissä Jukurit oli selkeästi lukemin 7-1 parempi. Jukurileirissä forssalaisia ei kuitenkaan aliarvioida.

- Hyvillä mielin lähdetään otteluun ja ollaan tässä saatu asioita eteenpäin pienen flopin jälkeen. FPS on vaarallinen porukka ja asennevikaa ei saa heitä vastaan tulla, kommentoi Jukurien päävalmentaja Reijo Ruotsalainen.

Loppuviikolla kolme ottelua raatava Jukurit lähtee sarjajumboa vastaan makoisista asetelmista. Edellisessä ottelussa lauantaina Salamoja vastaan vietettiin todellista maalijuhlaa kotijoukkueen viimeisteltyä peräti 14 osumaa. Muutoinkin vuodenvaihteen tienoon lamavaihe alkaa olla takanapäin, joka ainakin mikkeliläisittäin on hyvä uutinen, sillä kauden tärkeimmät pelit ovat vasta edessäpäin.

Viime peleissä Jukureista ovat onnistuneet erityisesti kolmosketjun haalariosasto, joka keräsi Salamojakin vastaan tukun pisteitä. Taistelijan asenteesta tunnettu Tuomo Jormakka viimeisteli viisi pistettä ja oli joukkueen tehokkain. Jormakka on vertynyt tammikuussa vakuuttavaan pistetehtailuun ja kolmesta viime pelistä onkin saldona yhdeksän pistettä.

- Ihan hyvä tahti ollut ja hyvä olis jos jatkuisi, mutta tuskinpa säilyy, Jormakka naurahtaa.

- Yhteinen sävel on nyt löytynyt ja toivottavasti homma jatkuu näin, kommentoi Jormakka kolmosketjun parantunutta peliä.

Pientä kysymysmerkkiä leijuu kuitenkin mikkeliläisten maalivahtiosaston yllä. Eero Väreen debyytti jukuripaidassa jäi lauantaina alle kolmen minuutin mittaiseksi. Jukurileirissä pelaava maalivahti oli vielä ottelun aatton arvoitus.

- Tässä on vielä parit harjoitukset edessä ja pelaava maalivahti päätetään torstain aamujään jälkeen, kommentoi ottelun aattona päävalmentaja Ruotsalainen.

Muutama loukkaantuminen on vaivannut Jukureita pitkin kautta, eikä torstainakaan ole paras kokoonpano jäällä. Poissa ovat varmuudella Lasse Kanerva ja Jesse Kiukas sekä universiadeissa kisaava Ari Kovanen. Uusi kasvo kuitenkin nähdään jukuripaidassa jo torstaina, kun ruotsalainen puolustaja Patrik Bäärnhielm luistelee Kalevankankaalla.

FPS lähtee taistelumielellä

Kapean pelaajamateriaalinsa kanssa taisteleva FPS lähtee hakemaan Mikkelistä revanssia Jukureista, joka tälläkin kaudella on kylvettänyt forssalaisia selkeästi. Kolmen edellisen kohtaamisen maalisuhde on mikkeliläisille 19-6. Helpolla vieraat eivät kuitenkaan Jukureita päästä tälläkään kertaa ja asenne on sarjajumbolla kohdallaan.

- Taistelumielellä lähdetään Mikkeliin. Viime viikolla Forssassa oli meiltä kaksi erää hyvää kiekkoa ja siitä lähdetään nyt jatkamaan, kommentoi FPS:n kakkosvalmentaja Asko Rantanen.

uutinen

Tuukka Poikonen lainalle FPS:aan
[lue lisää]

FPS lähtee Mikkeliin suunnilleen vastaavalla kokoonpanolla kuin muutamaan aiempaankin peliinsä. Puolustaja Tommi Heinonen on tosin edustustehtävissä Torinon universiadeissa. Forssalaisten maalissa jatkaa viime aikoina urakoinut Blues-laina Mika Korhonen.

FPS hakee Mikkelistä Mestiksen ensimmäistä voittoaan, jonka saavuttamiseen tarvitaan ehkä muutakin kuin oikeaa asennetta.

- Meidän tarvitsee puolustaa tosi tarkkaan ja tehdä siinä muutama maali. Missään maalintekokilpailussa me ei pärjätä. Nöyrästi lähdetään vaan pelaamaan omaa peliämme. Voittoon täytyy kyllä kaiken onnistua 100 prosenttisesti ja olla vähän onneakin myötä. Tietysti se on vähän vastustajankin pelistä kiinni, arvioi Rantanen.

Jukurit lähtee joukkueiden kauden neljänteen kohtaamiseen selkeänä suosikkina, mutta tuleva otteluruuhka saattaa viedä mikkeliläisten ajatuksia jo tuleviin koitoksiin, joka voi näkyä torstaina kentällä. Avauserä ratkaisi viikko sitten Forssassa. Karkaako Jukurit jälleen alussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle