Yllättäjä FPS vieraaksi Mikkeliin

MESTIS / Ennakko
Jukurit palaa viikon tauon jälkeen kotiyleisönsä eteen taskussaan vierasvoitto Kokkolasta. Illan vastustaja Forssan Palloseura on Mestiksen yllättäjä, sillä ennakkoon Mestiksen kellarikerrokseen tuomittu joukkue on alkukauden viihtynyt sarjan keskikastissa.

Jukureiden kotitaika on syksyllä 2005 ollut vahva. Kuudesta ottelusta on saldona puhdas voittotili, eikä vierailija ole saanut kiekkoakaan maaliin kuin yhteensä viidesti. Jukurit puolestaan on takonut kotikaukalossaan jo 26 osumaa. FPS puolestaan on ottanut kaksi vierasvoittoa.

Forssassa pelatussa ottelussa FPS:n onnistui jälleen laittaa Jukurit tiukoille. Vuosien saatossa FPS on muodostunut Jukureille sangen vaikeaksi vastukseksi, joten Kalevankankaallekin saapuva yleisö voi odottaa vierailijoilta vahvaa haastetta.

Kaiken pitää kuitenkin forssalaisittain mennä aivan nappiin, jos Mikkelin kotitaika aiotaan murtaa. Maalivahti Janne Kurikka on pelannut hyvän syksyn ja on torjunnoillaan tuonut joukkueelleen tärkeitä pisteitä. Puolustamisen ja jäähyjen välttämisen merkitystä ei voi liiaksi korostaa, sillä Jukurit on ollut vaarallinen ylivoimalle päästessään.

Janne Jokilan arvoa FPS:lle ei sovi vähätellä. Vaarallisen hyökkääjän peliesitykset ovat olleet hyvänä esimerkkinä joukkuetovereille ja hiljalleen on muitakin ratkaisijoita noussut esiin. Joskin viime peleissä Jokila on ollut hieman vaisu.

Sairastuvalla riittää kävijöitä

Jukurit on saanut parsittua pelaajistoaan hieman kasaan, mutta poissaolijoita riittää edelleen. Ainakin Petri Koskinen, Janne Jaakkola, Jesse Kiukas ja Markku Erholtz ovat sivussa lauantain ottelusta. Materiaalin leveys on isännillä sitä luokkaa, että Risto Dufva saa jalkeille neljä kentällistä.

Jukurit esittelee mikkeliläisille myös uuden pelaajan, kun Mikko Kankaanperä pelaa ensimmäisen ottelunsa uuden kotiyleisönsä edessä. JYP-kasvatti ei vielä ensimmäisessä ottelussaan esittänyt ihmeitä, mutta paikkansa monipuolinen sentteri täyttää varmasti.

Isäntien paketti on pysynyt hyvin koossa miehistöön tulleista muutoksista huolimatta. Tästä osoituksena joukkueen peliesitys Kokkolassa oli erittäin tiivis. Ratkaisijan roolin otti tällä kertaa Mika Niemen johtama kolmosketju. Erityisesti Ari Kovanen oli liekeissä merkkauttamalla tehot 1+1. Jukureille on ollut vuosien saatossa ominaista materiaalin tasaisuus, eikä kausi 2005-2006 tee siihen poikkeusta. Ratkaisija voi nousta jälleen mistä ketjusta tahansa.

Jukurit on selkeä ennakkosuosikki, mutta FPS:ää ei sovi aliarvoida. Viime kauden jumbosijan jälkeen joukkue on osoittanut olevansa oikealla sarjatasolla. Illan ottelusta voikin tulla yllättävän tasainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle