Viimeinen kanto kaskessa

MESTIS / Ennakko
Pelaajaruletti on tältä talvelta ohi, joten Mestiksessäkin päästään keskittymään taas itse peleihin. Lauantaina on edessä oletettavasti tasainen vääntö, kun Jokipojat lähtee Mikkeliin kääntämään viimeistä kantoaan.
uutinen

Mika Rontti Jukureiden takalinjoille
[lue lisää]

Vastaan asettuu kotijoukkue Jukurit, jolle joensuulaiset ovat hävinneet kaikki kauden aiemmat kolme kohtaamista. Mikkeliläisjoukkue on ainoa vastustaja, jota sarjan kuudentena majaileva Jokipojat ei ole tällä kaudella voittanut.

Mikäli historia toistaa itseään, mikkeliläisten voittolukemat eivät kuitenkaan ole suuret. Kaikki tämän kauden kolme kohtaamista ovat nimittäin päättyneet maalin erolla Jukureiden hyväksi.

Erilaiset viime päivät

Loppukauden miehistöt on nyt rakennettu, joten runkosarjan viimeisessä keskinäisessä ottelussa haetaan myös asetelmia mahdollista pudotuspelikohtaamista varten. Jukurit ja Jokipojat ovat pudotuspelien avauskierroksella mitelleet Itä-Suomen herruudesta jo kahtena peräkkäisenä keväänä, eikä kolmas kerta ole lainkaan mahdottomuus.

Joensuulaisleirissä ei tapahtunut siirtoajan umpeutuessa minkäänlaisia muutoksia. Sen sijaan Jukurit hankki takalinjojensa tukkeeksi liigastakin paljon kokemusta hankkineen Mika Rontin, minkä lisäksi vanha tuttu Matti Koistinen liittyi mikkeliläisjoukkueeseen viikkoa aikaisemmin.

Vaikka liiga-avut palasivat Jyväskylään, mikkeliläisten puolustuskalusto on riittävän nimekäs aina mestaruustaisteluihin saakka. Jokipojat puolestaan jäi siirtorumbassa statistin rooliin. Oikealta ampuva pakki oli koko tammikuun ajan haussa, mutta yritykseksi jäi.

Hyökkäyksessä on leveyttä, mutta joensuulaisten puolustus on tosipeleihin varsin haavoittuva. Iskukykyä heikentää se, että maalin edustat tehokkaasti siivoava Juuso Akkanen on sivussa ainakin useamman viikon. Akkasen tilalle pelaavaan kokoonpanoon nousee fyysisessä pelissä heiveröinen Jani Oinonen.

Muita loukkaantumisia joensuulaisjoukkueessa ei ole. Kentällisiä koetetaan viimein vakiinnuttaa, joten kokoonpanoon ei viikon huilitauon aikana juuri muutoksia tehty. Ylimääräiseksi hyökkääjäksi lähtee mikkeliläisillekin takavuosilta tuttu Jani Väänänen, joka pääsee näin pelaamaan vuoden ensimmäisen ottelunsa.

Jukureilta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Tuomo Kortelainen ja Anssi Laitinen sekä olkapäävammastaan parissa viikossa toipuva Timo Kuuluvainen. Kapteenina Kuuluvaista tuuraa puolustaja Ilkka Kallioinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle