Jukurit selkä seinää vasten

MESTIS / Ennakko
Sarjassa yhdeksäntenä oleva Jukurit on perjantaina käytännössä pakkovoiton edessä mikäli joukkue mielii taistella pudotuspelipaikasta. Vierailija D Teamillekin pisteet varmasti kelpaisivat, sillä kotiedun saavuttaminen on täysin jyväskyläläisten omissa käsissä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Jukurit on kinkkisen paikan edessä. Joukkueen viime aikaiset heikot otteet ovat pudottaneet mikkeliläiset jo pudotuspeliviivan alapuolelle. Matkaa kahdeksantena olevaan Kajaanin Hokkiin ei tosin ole kuin kaksi pistettä, ja Jukurit on pelannut yhden ottelun vähemmän. Yhtä kaikki, kotijoukkueen voisi silti todeta olevan pakkovoiton edessä.

D Teamin pudotuspelipaikka sen sijaan varmistui jo teoriassakin viime maanantaina. Jyväskyläläiset taistelevat vielä täysillä kotiedusta. Pisteet olisivat tarpeen, sillä kolmannesta ja neljännestä sijasta kisaa neljä joukkuetta, jotka mahtuvat pisteen sijaan.

Ratkaisun paikat

Edellinen, Jukureille elitärkeä peli Kajaanin Hokkia vastaan päättyi aivan täyteen katastrofiin. Mikkeliläisillä olisi ollut paikka ottaa vahva ote pudotuspelipaikasta, mutta kaikki meni aivan vihkoon. Esitys oli hyvin lähellä kauden huonointa niin kenttä- kuin maalivahtipeliä myöten.

Kovin vahvaa kuvaa Jukurit ei ole antanut itsestään muutenkaan viime aikoina. Lauantain jäljiltä joukkueen vire on pienoinen arvoitus. D Teamia vastaan mikkeliläisten on kaivettava esiin tuttu liikkeensä, sillä vastaan asettuu erittäin luisteluvoimainen joukkue. Samat sanat pätevät kiekolliseen peliin. Peliväline ei ole liikkunut viime aikoina riittävästi ja se on näkynyt karulla tavalla tulostaululla.

Siirtosäännö vuoksi Jukurit saa pientä apua ja kilpailutilannetta pelipaikoille SaiPan sopimuspelaajista. Sarvipäiden paitaa perjantaina kantavat Juuso Kaijomaa, Jesse Mankinen sekä Tomi Leivo. Ehdottoman hyviin uutisiin kuuluvat myös Petri Lehtosen ja Ilkka Kallioisen tervehtyminen pelikuntoon. Molemmat tuovat oman osaamisensa erityisesti kiekolliseen peliin ja ovat varmasti tervetulleita takaisin kokoonpanoon.

Ennen maanantaista voittoaan Hokista D Team hävisi tärkeät ottelut KooKoolle ja Sportille. D-miesten otteet tappiollisissa otteluissa eivät missään nimessä olleet heikkoja, mutta aivan täydelliseen suoritukseen jyväskyläläiset eivät pystyneet. Samat sanat pätevät myös voitolliseen peliin.

Vaikka pelaamisen taso on parhaimmillaan korkealla, ei sama vire ole tahtonut kestää täyttä peliaikaa. Myös Hokkia vastaan sattui heikko hetki, jonka aikana kajaanilaiset rokottivat vajaan parinkymmenen sekunnin välein merkkausvirheistä ja nousivat peliin mukaan. Tässä onkin D Teamilla selkeä kehittämisen paikka mennessä kohti pudotuspelejä.

Uusittu ylivoimakoostumus näyttää alkavan toimia hiljalleen. Peli pyörii pääsääntöisesti hyvin, mutta laukausten tarkkuudessa on ollut puutteita. Jonne Virtasen osuma Hokkia vastaan antoi kuitenkin viitteitä siitä, että punainen lanka on löytymässä.

Kokoonpanot

Jukureiden riveistä ovat poissa loukkaantumisten vuoksi Simo Pulkki, Henry Hietaharju sekä Tuomo Jormakka. Vallankin viimeksi mainitun poissaolo on vallitsevassa tilanteessa ikävä, sillä Jormakan kaltainen tsemppari olisi omiaan sytyttämään joukkuetta.

D Teamin kokoonpanosta on varmuudella poissa Turo Asplund. Viime peleistä sivussa olleen Timo-Pekka Heikkisen paluuajankohta selvinnee piakkoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle