Hokki matkaa karistamaan vieraspeikkoa

MESTIS / Ennakko
Sarjakakkonen Kiekko-Laser saa vieraita Kainuusta, kun sarjajumboksi valahtanut Kajaanin Hokki saapuu Ouluun täysi pistepotti mielessään. Kertaalleen Laserin tällä kaudella kaatanut Hokki marssittaa jäälle neljä uutta pelaajaa, joiden avulla joukkue hakee uutta ilmettä otteisiinsa.

Kuntokäyrät

Sarjanousija Kiekko-Laser on kerännyt pisteitä seitsemästä edellisestä ottelustaan. Viimeksi oululaiset jäivät ilman pisteitä syyskuun 20. päivä, jolloin TuTo oli selvänumeroisesti parempi Raksilassa. Viimeiset taistot ovat olleet kaikki maalin tai kahden otteluita, mikä kertoo jotain sarjanousijan iskukyvystä sekä joukkueen venymisestä ratkaisuhetkillä.

Hokin orastava nousukiito sai tylyn lopun lauantaina, kun HeKi kävi korjaamassa kolme pistettä Kajaanista. Vain kolme täyttä pistepottia tällä kaudella saalistaneelta Hokilta puuttuvat edelleen avauspisteet vierasottelusta. Linnapaitojen kaikki tähän asti kerätyt kymmenen pistettä ovat nimittäin hankittu kotikaukalosta.

– Kerran olemme onnistuneet Kiekko-Laserin voittamaan, eikä kukaan joukkueessa epäile, ettemmekö voisi voittaa toisenkin kerran, sanoi Hokki-valmentaja Sami Karppinen toteaa luottavaisena.

Ratkaisun paikat

Laser on esittänyt yllättävänkin rutinoitunutta peliä ottaen huomioon vuodenajan. Nuorella joukkueella on pysynyt paketti kasassa tavalla, jota moni ei osannut ennustaa kauden alla. Vastuunkantajiksi ovat nousseet eritoten seitsemän maalia iskenyt Ville Rajala sekä myös linnapaidasta tuttu puolustaja Toni Kiren.

Laserin riveistä löytyy muutenkin tukku Kajaanissa uransa varrella vierailleita pelimiehiä, mikä luonee pienimuotoisia jännitteitä ottelun ympärille. Mielenkiintoinen nimi on vielä toissa kaudella Hokki-nutussa viilettänyt Iiro Memonen, jonka alkukausi on ollut pisteiden valossa kuitenkin varsin vaisu.


Iiro Memonen kohtaa jäällä tuttuja kasvoja.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Hokki on joutunut laukomaan järjettömän paljon maalia yhtä tehtyä maalia kohti. Tästä johtuen Hokilla onkin kyseenalainen kunnia olla sarjan vähiten maaleja tehnyt ryhmittymä. Ruuti on ollut varsin märkää koko joukkueella. Niko Saarenpää ja Jani Savolainen ovat kuitenkin yltäneet jo viiteen osumaan.

Sami Karppinen hakee ratkaisua ongelmiin rotaation kautta, sillä Ouluun joukkueen mukana matkaavat Lukko-lainat Charles Bertrand, Jere Laaksonen ja Jesse Virtanen.

– Kaikki uudet pelaajat ovat kokoonpanossa keskiviikkona Oulussa. Ovatkin oikein teräviä nuoria miehiä, ja saatiin tuoretta jalkaa ryhmään mukaan. Sitä energiaa me nyt kaipaamme.

Joukkueen sisäistä kilpailua viime aikoina peräänkuuluttanut Karppinen saa nyt mahdollisuuden kokeilla uusia miehiä, minkä mies uskoo terävöittävän suojattiensa otteita kokonaisvaltaisesti.

– Jokainen pelaaja tietää, että jos ei tee töitä täysillä, niin tipahtaa kokoonpanosta. Jos siinä tilanteessa ei syty niin en kyllä tiedä mistä sitten.

Kokoonpanot

Hokin vakiokokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilas Juha Toivonen sekä olkapäänsä lauantaina loukannut Niko Saarenpää.

Linnapaitojen maalilla aloittanee kolmeksi otteluksi lainalle hankittu Ässät-vahti Juha Järvenpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle