Suomi-sarjan mestari saa Mestis-vieraita Heinolasta

MESTIS / Ennakko
Suomi-sarjan mestaruuden voittanut Oulun K-Laser on askeleen lähempänä kauden päätavoitettaan. Sarjanousua havittelevan oululaisjoukkueen olisi pystyttävä jättämään kevään karsintasarjassa taakseen ainakin yksi Mestis-joukkue. Tänään K-Laser lähtee haastamaan niistä ennakolta vahvempaa.

Kuntokäyrät

K-Laserin kausi on ollut huikea. Suomi-sarja päättyi riehakkaisiin mestaruusjuhliin. Viimeiset seitsemän ottelua ovat päättyneet oululaisten voittoon. K-Laser voitti näistä kuusi yhdellä maalilla. HC Keski-Uusimaa kaatui sen sijaan varsin selkein 14-0 lukemin.

HeKi päätyi Mestiksen runkosarjassa sijalle 11. Joukkue on hävinnyt neljä edellistä kamppailuaan. Panosta ei lopuissa runkosarjapeleissä ole juuri ollut ja se on näkynyt joukkueen otteissa. Ennen tappioputkea heinolalaiset hakivat 2-1 vierasvoiton sarjakärki Kouvolan KooKoosta.

Ratkaisun paikat

Edessä on varsin perinteinen asetelma karsintasarjassa. Vastakkain on paljon voittanut ja paljon hävinnyt joukkue. Henkisellä puolella etu on Suomi-sarjan joukkueilla. Siinä missä K-Laser on onnistunut kääntämään tiukkoja pelejä voitokseen, on HeKi niitä kauden mittaan onnistunut tuhrimaan turmiokseen.

HeKin valmentaja Janne Sinkkosella on kova työ saada joukkueensa asennoitumaan 110 prosenttisesti tärkeisiin koitoksiin. Monesti Mestis-joukkueet ovat lähteneet karsintoihin yliluottavaisina ja hieman ylimielisinä. Pienelläkin sortumisella ylimielisyyteen on ollut näissä kekkereissä tapana kostautua.

Molemmilla joukkueilla on erittäin vahvat ja nimekkäät ykköskentät. K-Laserin ykköskenttä on varmasti vähintäänkin yhtä hyvä kuin HeKillä. Olisi suoranainen ihme, jos maalinteossa ei kummankaan joukkueen tehonyrkki onnistuisi.

HeKin loistavasti toiminut ylivoima on kova pelote K-Laserille. Oululaisten alivoima oli Suomi-sarjan parasta, mutta toimiiko se myös rutinoitunutta Mestis-joukkuetta vastaan? Myös K-Laserin ylivoima oli tilastoidusti Suomi-sarjan tehokkainta. Käsiä ylivoiman pyörittämiseen löytyy HeKin tavoin ykköskentästä.

Ottelun alun kulku voi olla hyvinkin ratkaisevassa osassa ottelua. Johtoon päästessään K-Laser saattaa saada sellaisen hurmoksen päälle, että sitä on HeKinkään enää vaikea pysäyttää.

Muuta

Muuta

Vastakkain on kaksi Suomi-sarjan mestaria. K-Laserin mestaruus on vielä kaikkien tuoreessa muistissa. HeKi voitti mestaruuden noustessaan Mestikseen kauden 2005-2006 päätteeksi.

Ennakkojutut:

Analyysi: Kiekko-Laser tähyää ylemmäs

Analyysi: HeKin uusi alku

Haastattelu: HeKi odottavin miettein karsintasarjaan

» Lähetä palautetta toimitukselle