Kestääkö vierailijoiden selkäranka?

MESTIS / Ennakko
KalPa saa lauantaina Niiralan monttuun Mestiksen kärkiotteluun vieraakseen KooKoon Kouvolasta. KooKoolle kärkikamppailu on jo toinen lyhyen ajan sisään. Sportin vieraana nuori joukkue romahti täysin. KalPa taas on aloittanut kauden vakuuttavasti ja kotivoitto näyttää todennäköiseltä.

KalPa on aloittanut kauden ryminällä. Joukkue on edennyt voitosta voittoon ja vastustajat ovat jääneet jalkoihin. Niiralan montussa savolaisten jyrän alle ovat jääneet jo sarjan suosikkeihin lukeutuvat Jukurit ja Hokki.

Helpolla ei pääse Kuopiossa myöskään KooKoo. Kouvolalaisten selkäranka ei kestänyt joukkueen edellisessä kärkikamppailussa Vaasassa ja tuolloin Sport kuittasi pisteet helposti maalein 7-1. Kun nippuun lisätään vielä viime kauden ottelut, joissa KooKoo ei saanut KalPalta kuin yhden vaivaisen pisteen, voidaan todeta että mikä tahansa muu tulos kuin KalPan kotivoitto olisi ottelussa suuren luokan yllätys.

Puolustus pitää

Ilman tappioita sarjan kärjessä majaileva KalPa on joutunut kahdella viime kierroksella tiukoille. Edellisessä kotiottelussa FPS piinasi pitkään ja Kiekko-Vantaasta irtosi voitto vasta loppukirin ansiosta. Lauantaina joukkue pyrkii samalle tasolle, jolla se oli kauden ensimmäisillä kierroksilla.

KalPan peräpää on ollut alkukaudesta uskomattoman tiivis ja kuudessa ottelussa KalPan verkko on heilunut vasta kolmesti. Pelkällä puolustamisella KalPa ei kuitenkaan ole otteluitaan voittanut. Voitoissa suurta roolia näytellyt KalPan suunnanmuutospeli on saanut osakseen vastustajien ihailua. Viimeksi torstaina Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi puki ihailunsa sanoiksi.

- Mutta pakko kyllä sanoa, että ihailen KalPan pelissä sitä, miten nopeasti kiekkoa käännetään hyökkäyssuuntaan puolustustilanteessa. KalPa on kyllä aivan oikealla paikalla sarjataulukossa, Kauppi kehui.

KalPa lähtee otteluun ilman merkittäviä poissaoloja. Maalivahti tilanne on ottelun osalta vielä auki, mutta vanhojen merkkien perusteella torjuntavastuun saa Ari Luostarinen.

KooKoon selkäranka koetuksella

KooKoo nuori joukkue on myös avannut kauden tulosten valossa mallikkaasti. Ainoa tappio on Vaasan reissulla koettu nöyryytys. Tuolloin nuori joukkue murtui vaasalaisen huippujoukkueen kynsissä. Lauantaina testataankin onko nuori joukkue ottanut oppia siitä, kuinka kärkikamppailuja pelataan. KalPa on vastustajana tällä hetkellä Sportiakin kovempi ja mikäli KooKoo sortuu yhtä kurittomaan peliin kuin Vaasassa, voi taululla olla ottelun jälkeen varsin rumat lukemat.

KooKoo loukkaantumistilanne helpottui hieman, kun Tatu Kattelus palasi torstain kierroksella kaukaloon. Vielä torstaina Kattelus ei päässyt omalle tasolleen ja pelaamattomuus kostautui turhina jäähyinä. KalPaa vastaan ykkössentterin panos on nuorelle joukkueelle tärkeää ja ketjun Somppi-Kattelus-Soijärvi odotetaan kantavan joukkuetta vaikeilla hetkillä.

Loukkaantuneiden kirjoissa on edelleen polvivaivainen puolustaja Jussi Onnela. Vaasassa loukkaantunut Janne Jaakkola on lauantaina sivussa. Miehen tilanne ratkeaa Reijo Mansikan mukaan ensi viikolla.

- Jaakkola menee ensi viikolla tarkempiin tutkimuksiin Helsinkiin asiantuntijan luo. Sitten katsotaan onnistuuko kuntoutus vai joudutaanko leikkaukseen.

Leikkauksen myötä olkapäävaivaisen keskushyökkääjän kausi olisi kokonaan ohi, käytännössä edessä lienee pitkä huili joka tapauksessa.

Torjuntavastuussa KooKoolla jatkanee hyvää vireeseen kahdella viime kierroksella päässyt Carl Grahn. Grahnille Niiralan monttu on kuin toinen koti. Aikoinaan Grahn pelasi useita vuosia KalPan junioreissa ja teki jopa liigadebyyttinsä KalPan riveissä kaudella 98-99. Mielenkiintoista onkin nähdä miten vanha kotiyleisö sytyttää Grahnin.

» Lähetä palautetta toimitukselle