Jaksaako FPS täydet 60 minuuttia?

MESTIS / Ennakko
Viime viikolla kahdesti nollille jäänyt KooKoo saa marraskuun viidenteen kotipeliinsä vieraakseen Forssan Palloseuran, joka viime viikolla jäi Sportin ja etenkin Jukurien jyräämäksi.

Myös KooKoo ehti viikko sitten kokea Jukureiden taidot mutta vastaavasti seuraavassa pelissä se pätki SaPKon viiden maalin erolla. Maalintekovaikeudet nostivat taas päätään kouvolalaisten törmätessä Heinolassa HeKin puolustusmuuriin ja maalivahti Janne Kurikkaan.

KooKoo hallitsi peliä ja sen ylivoimassakin oli juonta vetojen lähtiessä suoraan syötöstä ja maskimiesten seisoessa paikallaan. Laukauksia KooKoo-pelaajien mailoista lähti yli 70, joten niiden aikaansaamisesta tai puutteesta ei ainakaan joukkueen pärjääminen ole kiinni. Tappiosta huolimatta Esa-Tapio Palmu oli Heinolassa joukkueen paras pelaaja ja jatkanee maalilla myös tiistaina.

Hyökkäyksestä ovat todennäköisesti edelleen sivussa Mikko Silvennoinen ja Teemu Somppi, puolustuksesta Teemu Kolehmainen. Myös flunssaa on ollut liikkeellä ja kun kuumeiselta Mikko Tarkiaiseltakin jäi sunnuntain peli väliin, oli KooKoon puolustuksessa mukana kolme runkomiestä ja kolme junioria, jotka selvisivät urakastaan kunnialla varamiehen roolista ykköskentälliseen nostetun Simo Miettisen johdolla.

KooKoon yleiskuva on tällä kaudella ollut sellainen, että kovempia joukkueita vastaan pisteitä ei ole meinannut irrota hyvälläkään pelillä mutta lähtökohtaisesti heikommat vastustajat on hoideltu pois päiväjärjestyksestä varsinkin kotijäällä selkein numeroin ilman suurta loistoa. Tästä esimerkkinä voitto FPS:sta 7-1 edellisessä keskinäisessä kapinassa syyskuun lopulla.

FPS-maalilla helteistä

Se, että FPS joutuu pelaamaan hanakasti laukovaa joukkuetta vastaan, ei ole mitään uutta, sillä peräti viidessä kuudesta edellisestä pelistä FPS:n maalivahdin on täytynyt pysäyttää vähintään 40 kumilaattaa muutaman livahtaessa verkon perukoillekin.

Maalivahtipeli onkin ollut joukkueen paras osa-alue ja kahdesta viime viikon ottelusta lähtien siitä on vastannut TPS-laina Juho Santanen. Santasen onnistuminen on nytkin välttämätöntä ja kenttäpelaajilta on tultava apuja maalinedustan siivoamisessa ja vastustajan läpiajojen sekä ylivoimahyökkäysten eliminoimisessa.

FPS-luotsi Karri Kivi joutuu tulemaan toimeen sarjan kapeimmalla materiaalilla ja se ei todellakaan ole ongelmatonta.

- Näin kapealla materiaalilla pelattaessa meinaa kolmannessa erässä väkisinkin loppua happi, jos vielä kaiken lisäksi joudutaan pelaamaan paljon alivoimalla.

Väsymys näkyy myös hyökkäyspäässä, missä joukkueen joukkueen hyökkääjät ovat jääneet maaleitta kahdessa viime ottelussa. Ylivoimapeliä vaivaa mielikuvituksen ja tehojen puute. Vastustaja saa liian monta kertaa viettää jäähyaitiossa täydet kaksi minuuttia yhtä forssalaisten tekemää ylivoimaosumaa kohden. Poissa kokoonpanosta on varmasti Matias Peltoniemi ja mahdollisesti Pekka Rautio.

» Lähetä palautetta toimitukselle