TuTo suosikkina Kouvolaan

MESTIS / Ennakko
Turun TuTo matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Turkulaiset ovat pelanneet kauden toistaiseksi ilman tappiota.

KooKoo otti sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa nuorten maajoukkueesta, niukkaakin niukemmin 1-0. Tuossa pelissä joukkue oli sotkenut alkukauden kentällisensä ihan kokonaan. Ottelu oli kuitenkin niin rikkonainen, ettei niiden toimivuudesta voi parhainkaan asiantuntija sanoa vielä mitään. KooKoon valmentaja Reijo Mansikan mukaan samoilla ketjuilla jatketaan torstainakin, mikäli mitään mullistavaa ei tapahdu ennen ottelua.

Sivussa KooKoolta on pitkäaikaispotilaiden (Teemu Timoskainen & Peter Nilsson) lisäksi vain puolustaja Jussi Onnela. Aiemmilta kausiltaan Epä-Onnela –liikanimen saanella pakilla on kylkivamma, eikä tarkka diagnoosi ole vielä selvillä. Ainakin tämän viikon hän on kuitenkin sivussa.

Maalivahtivalinta tehdään Mansikan mukaan vasta ottelupäivänä. Kausi on menty tähän asti vuorotahdilla, mutta toisaalta Esa-Tapio Palmu piti viime matsissa vakuuttavasti nollat. Pikanttina yksityiskohtana voidaan mainita, että jos TuTolla on Juha Kuokkanen maalissa, niin silloin vastaikkain ovat SaiPan toissa kevään maalivahdit. Tuolloin Palmu nostettiin luukkuvahdiksi, kun Jarmo Myllys myytiin.

TuTo on tähän otteluun selvä suosikki, ja kovana vastustajana sitä pitää myös Mansikka.

- TuTo on tehnyt kovat satsaukset ja on laadukas joukkue. Se on hyvin valmennettu, hyvä maalivahti ja todella vaarallinen ykköskenttä. Erityisesti erikoistilanteissa se on tosi kova, Mansikka kertoi.

KooKoon vaikeudet näkyy jo tuloslistaan vilkaisemalla. Järvenpäässä joukkue pelasi yhden erän huonosti, mutta kaikissa muissa se on ollut jopa niskan päällä. Maalinteko kuitenkin on keskeinen osa jääkiekko-otteluiden voittamisprosessia. Erityisen tuskaista on ollut ylivoimapelaaminen; joukkue on tahkonnut lähes 50 minuuttia pakkopeliä ja tuloksena tasan nolla maalia. Maalittomuudesta on tullut itseään ruokkiva kehä, jolloin avopaikoissa tuurikin on tiessään, kun kiekko pomppi välillä tolpassa ja ties missä.

- Parannettavaa riittää vielä monessa jutussa, mutta huolissani olen vasta sitten kun emme saa luoduksi paikkoja. Niitä on kuitenkin riittänyt ja maalintekijöitä meillä pitäisi löytyä. Pelillisesti olemme oikealla tiellä, vaikka pisteitä ei hirveästi olekaan, Mansikka lohduttautui.

Mikko Liukkonen, Reino Soijärvi ja Teemu Somppi ovat lähinnä ne hyökkääjät, joilta odotetaan maaleja. Toistaiseksi positiivisinta peliä joukkueessa on kuitenkin esittänyt junnukaksikko Valtteri Skyttä - Aapo Lampinen. Myös puolustuspelaaminen on sujunut huomattavasti paremmin kuin nimilistan perusteella olisi voinut kuvitella.

TuTon kokoonpanossa takapainetta

- Oon tyytyväinen joukkueen harjoitustapaan ja sen tiettyyn raikkauteen. Tuo jengi haluaa tulla ilta illan jälkeen piiskatuksi parempiin suorituksiin. En ole edes katsonut sarjataulukkoa, mutta tavoitteemme on siis kotietu, TuTon Ismo Lehkonen kommentoi joukkueensa alkukautta jatkaen.

- Tämä on typerä klishee, mutta lähdemme pelaamaan omaa peliämme. Koetamme jos saisimme pelattua kolme erää sitä parasta peliämme jota nähtiin Haukka-pelissä. Jos joku ei tuota painetta kestä, niin meillä on kokoonpanossa niin paljon takapainetta, että korvaajia löytyy kyllä. Sain vasta tiistaina nauhan KooKoon tämän kauden pelistä. Sen verran teen läksyjä, etten ihan outoon maahan joudu torstaina. Sen verran Mansikan pelifilosofiasta tiedän, että he pelaavat hyvää viisikkopeliä, mutta tosiaan enemmän tiedän vasta tiistain jälkeen.

Moni piti FPS peliä maailman varmimpana pelinä ja houkutus samaan arvioon tämän pelin suhteen on suuri. On kuitenkin olemassa pelko, että esitys FPS:ää vastaan ei johtunut mistään mystisestä FPS-pelosta, vaan TuTo on yksinkertaisesti tällä hetkellä huono vierasjoukkue. Tätä teoriaa tukee harjoituskauden kolme suurinta selkäsaunaa (7-1,7-3,6-2), jotka kaikki tapahtuivat vieraskaukaloissa. Vaikka TuTo onkin selvä suosikki, niin läpihuutojuttu tämä ottelu ei missään nimessä ole.



"Keinäsen liike saatava kuntoon."

Torstaina Kouvolassa saatetaan nähdä uusia naamoja TuTo-paidassa. Ismo Lehkosen mukaan alkukaudella joukkueeseen mahtumattomia Matti Kesseliä ja Aki Keinästä voidaan kenties kokeilla kokoonpanossa. Molempien kaverien kuntopohjassa oli ongelmia erityisesti palautumisen suhteen. Kesselin tapauksessa asian ymmärtää, sillä puolustaja liittyi TuTon harjoituskokoonpanoon vain reilu kuukausi sitten, mutta Keinäsen tapaus on kiharaisempi. Sopimuksen solmimisen jälkeen Keinänen treenasi vielä KalPan mukana ja sai kesäksi ohjeet Ismo Lehkoselta omatoimista harjoittelua varten.

- Keinänen oli armeijan leivissä kesällä. Se on suurin syy. Kun se on luistellut tuolla kylmiltään, niin se on mennyt ihan valkoiseksi. Eiköhän me saada se siihen ilmeeseen mihin tuon kaltaisen pienen miehen kuuluu ollakin. Nimittäin liike on oltava pienellä miehellä tässä sarjassa hyvää. Keinänen on hyvä pistemies ja sen päänupissa piirtyy tämä peli hyvin, mutta sitä ei voi hyödyntää jos liike ei ole kunnossa, Lehkonen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle