Pysyykö LeKi voittamattomana?

MESTIS / Ennakko
LeKi on voittanut KooKoon kaikissa kauden kolmessa aiemmassa kohtaamisessa. Pitääkö se pintansa myös tällä kertaa, vai varmistelevatko kouvolalaiset runkosarjan voittoaan vieraskaukalossa?

Kuntokäyrät

LeKi on ainoa joukkue, jota sarjakärki-KooKoo ei ole tällä kaudella onnistunut kukistamaan. Viimeksi kouvolalaiset hallitsivat kotipeliään selvästi, mutta taipuivat viime hetkillä tasoihin ja voittoon nousseelle LeKille lopulta 4-5. Vielä tuolloin näytti, että samaiset joukkueet tulevat käymään kovaa taistoa myös runkosarjan voitosta, mutta sittemmin polut ovat vieneet joukkueita hivenen eri suuntiin.

KooKoo ehti voittaa LeKi-tappionsa jälkeen kuusi peliä putkeen, kunnes kompuroi takkuisella esityksellä lauantaina HeKiä vastaan 1-2-häviön. Runkosarjan ykköstilansa varmistamiseen joukkue ei kuitenkaan kaipaa enää kovinkaan montaa lisäpistettä jäljellä olevista neljästä pelistään.

Lempäälässä ei sen sijaan kärkikamppailun voiton jälkeen suuremmin juhlittu. Takkiin tuli nimittäin viidessä pelissä peräjälkeen ja samalla haaveet runkosarjan voitosta kokivat kohtalokkaan kolauksen. Viime viikolla joukkue palasi kuitenkin voittokantaan kukistamalla niin SaPKon kuin RoKinkin. Valmentaja Sami Hirvosen mukaan voitot olivat todiste henkisestä tasosta, mutta tällä viikolla mitataan Kisan pelillistä tasoa.

LeKi kohtaa runkosarjan viimeisissä kotipeleissään kevään kovimpiin kuuluvat KooKoon sekä Sportin. Sen olisi pystyttävä voittamaan vähintään toinen näistä otteluista, jotta kotietu pudotuspeleihin pysyisi vielä haarukassa.

Ratkaisun paikat

LeKin pelaaminen on ollut viime viikkojen ajan jokseenkin takkuista – ja etenkin hyökkäystehojen suhteen myös varsin takkuista. Juurikin tuo edellinen KooKoo-voitto on myös edellinen kerta, kun saukkorinnat onnistuivat tekemään enemmän kuin kolme maalia.

Hyvä puolustus- ja maalivahtipelaaminen lienee maalintekoakin arvokkaampaa tulevissa playoff-väännöissä, mutta ainakin ylivoimaansa LeKin olisi saatava kohennetuksi. Joukkueesta kaipaillaan esille myös kärkiyksilöitä, sillä toistaiseksi ratkaisut ovat jakautuneet ehkä hieman liiankin tasaisesti koko kaartille.

KooKoon meno on puolestaan ollut yhtä nousukiitoa koko kevään, mutta lauantaina lentokeli oli tipotiessään ja kulku ennemminkin sauvatepastelua. Ismo Lehkosen lupailema kova treenijakso näkyi jäykkyytenä niin jalkojen kuin peli-ideankin osalta.

Harjoituksissa on hikoiltu vielä tälläkin viikolla, mutta LeKiä vastaan olisi syytä löytyä jo liikettäkin. Selvästi HeKiä vaarallisempaa vastustajaa vastaan ei ole myöskään varaa yhtä riskialttiiseen puolustuspelaamiseen kuin mitä edellisessä ottelussa nähtiin.

Kokoonpanot

Kotijoukkue saa nilkkavammasta kärsineen Lassi Mattilan paluun ansiosta kasaan nyt toisenkin vaarallisen hyökkäysvitjan. Mattilan ja Juuso Antosen kakkosketjun täydentää tulevaisuuden isoihin lupauksiin kuuluva Juuso Rajala. Lainamies Nestori Lähde jatkaa puolestaan nelostroikassa ja KooKoo-taustainen Heikki Silvennoinen putoaa katsomon puolelle.

Puolustaja Petteri Friman nousee LeKin pelaavaan kuusikkoon, sillä Anssi Tieranta on kipeänä. Markus Korhonen on puolestaan sivussa selkävaivaisena, joten viime peleissä kiekot varmasti pysäyttänyt Mikko Pätsi jatkaa maalilla.

KooKoon kokoonpanoon ei ole luvassa suurempia yllätyksiä, vaikka sairastupa onkin autioitumassa mahdollisesti jo ennen runkosarjan loppua. Todennäköisiä palaajia jo tähän peliin ovat tovin pikkuvammojen johdosta huilanneet Jiri Veistola sekä Toni Kirén.

» Lähetä palautetta toimitukselle