Tasavahvat RoKi ja KeuPa revanssipeliin Lapissa

MESTIS / Ennakko
Päätyykö KeuPa roikkumaan RoKin perässä vai onnistuuko voitto toistamiseen?
Mestiksen perjantai-illan kierroksella Rovaniemellä vastakkain asettuu kaksi tasavahvaa joukkuetta. Hyvin pienillä tilastoeroilla ja sarjataulukossa pisteen päässä toisistaan olevat RoKi ja KeuPa ottavat yhteen toisen kerran tänä syksynä. Edellisen ottelun vei silloinen isäntä KeuPa maalein 4−3.

RoKin edellinen ottelu lauantaina Kokkolan Hermestä vastaan päättyi 5−1-tappioon. Nyt pidemmän huilin ottelusumasta saaneet rovaniemeläiset lähtevät otteluun revanssimielellä.

− Hyvillä mielin lähdetään kotipeliin, kun on saanut hiukan puhallella tässä välillä. Kerran on jo KeuPa kohdattu ja siitä ottelusta jäi asioita hampaan koloon. Sitä häviötä lähdetään kirkastamaan voitoksi, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen kertoi mietteitään tulevasta ottelusta.

Alkukausi on ollut ajoittain ailahtelevaa RoKin osalta ja erityisesti vieraspelit ovat tuottaneet vaikeuksia, kun rovaniemeläiset eivät ole päässeet kunnolla peliin mukaan.

− Nyt on edessä hiukan erilainen jakso, seesteisempi. Alkukausi mentiin kolme ottelua viikossa ja se rysä vähän pelotti, että miten selvitään. Ei ehditty harjoittelemaan ja vierasotteluissa peli pääsi välillä hajoamaan. Ei täydellistä, mutta kokonaiskuva jäi hyväksi, tuumi Hirvonen.

Taistellen voittoa hakemaan

Illan otteluun isännät aikovat lähteä keskittyen omaan peliin, mutta tiedostaen vastustajan vahvuudet.

− KeuPa ei ole helppo vastustaja. He ovat erittäin sitoutuneita pelilleen ja puolustamaan, analysoi Hirvonen vastustajaansa.

Vierailija KeuPa pelasi edellisen ottelun keskiviikkona kotonaan SaPKoa vastaan. Ottelu päättyi isäntien 2−3-tappioon voittomaalikilpailun kautta.

Aiemmissa otteluissa keuruulaisten pelaaminen on välillä rakoillut ja avannut nopeita hyökkäyksiä vastustajalle, joka on aiheuttanut useita työntäyteisiä iltoja maalivahdille.

Molempien joukkueiden vahvuus on voitosta taisteleminen. Yhtälailla molemmilla on parannettavaa puolustuspelaamisessa, joka jää ajoittain hyökkäysinnon jalkoihin.

Pienet marginaalit, pienet erot

Tilastollisesti näiden joukkueiden välille ei saa juurikaan eroa. Suurin ero löytyy rangaistusminuuteista, joita KeuPalla on kuusi minuuttia enemmän. Päästettyjen maalien ero on kolme RoKin hyväksi.

Katsottaessa pelaajatilastoja saadaan jo enemmän hajurakoa. RoKin kolmoskentän hyökkääjät Olli-Matti Järvelä ja Juhani Tamminen löytyvät pistepörssin sijoilta kaksi ja kolme 12 pisteellä. KeuPan Emppu Pulliainen on sijalla kahdeksan kymmenellä pisteellään.

Todellinen ero saadaan sitten aikaiseksi maalivahtien kohdalla. Isäntien Paavo Hölsä, joka huilasi lauantaina, on edelleen tilastoissa toisena 93,62 torjuntaprosentilla. Vieraiden Roope Urpolahti löytyy sijalta 11 torjuntaprosentin ollessa 90,66.

Illan ottelun ratkaisutekijöiksi nousee suurella todennäköisyydellä puolustuspelaaminen ja maalivahtien vire. Vierailijoiden on oltava mukana pelissä heti alusta alkaen eikä virheisiin ole varaa, koska RoKi on erittäin vaarallinen kotihallissaan.

Seuraa Heitä

Jussi Pelto-Arvo #43 |

Hyökkääjä

Nopea puolustaja esitti edellisessä kotiottelussa hyviä otteita. Kykenee tuomaan kiekon nopeasti hyökkäysalueelle ja voi yllättää hyvällä laukauksella.

Emppu Pulliainen #19 |

Laitahyökkääjä

KeuPan jäähykuningas on myös joukkueensa kultakypärä ja iski hattutempun lauantaina SaPKoa vastaan. Taitava hyökkääjä, joka osaa tehdä ratkaisuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle