Etelä-Savon herruus, osa neljä

MESTIS / Ennakko
Keskiviikkona on savonlinnalaiselle kiekkoyleisölle tarjolla taas erinomaista kiekkojännäriä, kun SaPKo ja Jukurit iskevät yhteen viimeistä kertaa runkosarjassa. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin tiukkoja vääntöjä, eikä keskiviikkoinen pelikään tehne poikkeusta sääntöön.
taustaa

Kokkonen jatkaa SaPKon valmentajana
[lue lisää]

Kotijoukkue SaPKo lähtee kotipeliinsä varmasti luottavaisin mielin. Joukkue ilmoitti maanantaina uusineensa päävalmentaja Jori Kokkosen sopimuksen. Jatkuvuuden varmistaminen tässä vaiheessa kautta saattaa toimia mukavana piristeenä kotijoukkueen otteissa, josta voi olla ennalta arvaamatonta hyötyä myös keskiviikon ottelussa.

SaPKo luottaa keskiviikkona jälleen tuttuihin aseisiin. Ykkösketjun peli viime perjantaina Kotkassa oli pelottavan kovalla tasolla ja ketju lienee valmis iskemään kyntensä myös jukurijoukkueeseen. Etenkin ykkösketjun toinen laituri, joukkueen kapteeni Jarno Tiilikainen on tällä hetkellä hurjassa vireessä, sillä edellinen peli Titaanien vieraana poiki tehot 2+2. Samaisen kentällisen sentterinä tunnettu Tuomo Litmanen ei jäänyt juuri ”pekkaa pahemmaksi”, vaan hänkin kirjoitti mukavat 1+1 tehopisteet.

Aiemmin liikaa ykkösketjunsa varassa ollut Pallokerho on slovakki Michal Lukacin hankinnan myötä saanut jalkeille myös tehoille kykenevän kakkosvitjan, joka pystyy sekin omalla panoksellaan ratkaisemaan pelejä pässipaidoille. Etenkin kaksikko Lukac-Teemu Somppi on löytänyt mukavasti soivan yhteisen sävelen ja kaksikon peliä kannattaakin keskiviikkona seurata erityisellä mielenkiinnolla.

Kotijoukkue käy tiukkaa taistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta yhdessä Kiekko-Vantaan kanssa. Ero joukkueiden välillä on savonlinnalaisten kannalta toistaiseksi turvallinen yhdeksän pistettä, mutta jokainen Pentti Perusfani pystyy laskemaan, ettei pässipaidoilla ole varaa pelejä ruveta häviämään, vaan joka ottelussa on puristettava täysillä yhteisen tavoitteen eteen.

Jukurit voitto mielessä Savonlinnaan

- Voitto mielessä lähdetään Savonlinnaan. Kalavelkoja jäi viimekertaisesta kohtaamisesta. Ei saatu silloin murrettua heidän puolustusvoittoista pelityyliään. Tietysti latauksesta oli myös paljon kiinni. Tähän kamppailuun valmistaudumme huolella, jukuri-luotsi Kari Makkonen lupaili.

Viimeisimmästä pelistä lienee todenteolla jäänyt mikkeliläisille paljon hampaan koloon. Tammikuun alussa pelattu kamppailu eteni tasaisissa merkeissä aina rankkareille asti, jossa sankariksi nousi SaPKo-puolustaja Raine Hartus viileällä rankkarillaan.

Jukurit on viime aikoina paininut maalinteko-ongelmien kanssa. Jokaisen osuman eteen joudutaan tekemään hurja määrä töitä, eikä varsinkaan mikkeliläisten ylivoimapeli ole viime aikoina riemun huudahduksia aiheuttanut. Vastuunkantajat ovat myös olleet hukassa, josta omaa kieltään kertoo myös ykkösketjun tehomiehien, Antti Laakson ja Petri Lehtosen tehoitta jääminen kolmessa pelissä peräkkäin.

Sen sijaan puolustuspeli on ollut paranemaan päin. Erityisesti Mika Rontin hankkiminen mikkeliläisten takalinjoille on tuonut kaivattua jämäkkyyttä peräpäähän. Jos muutkin pakit pelaavat vähintään omalla tasollaan, on ”viikinkien” puolustus sarjan ehdotonta eliittiä.
Joni Myllykoski on tällä kaudella urakoinut paljon Jukureiden maalilla ja mies on veräjällä myös keskiviikkona. Myllykoski on parantanut otteitaan alkukaudesta, siinä missä koko muu puolustus ja on jälleen paljon vartijana Savonlinnassa. Paljon saa pässilauma tehdä töitä Myllykosken ohittaakseen, sillä torniolaislähtöisen kassarin otteet ovat viime aikoina olleet erittäin varmoja.

Jukureiden edellinen ottelu Vaasan Sporttia vastaan poiki jatkoaikavoiton tiukan ottelun päätteeksi. Ottelu sai kiitosta myös päävalmentaja Makkoselta:

- Meillä on alla ihan hyvä peli Sportia vastaan. Toivottavasti otteet jatkuvat samanlaisina. 5-5 -peli ja ylivoimapeli on saatava paremmaksi. Tässä on nyt vielä seitsemän kierrosta aikaa näitä vielä harjoitella.

Jukurien kapteeni Timo Kuuluvainen saattaa tehdä paluun jääkentille SaPKo-ottelussa. Kuuluvainen on vielä toistaiseksi pahasti puolikuntoinen, joten kokoonpanoon päästessään ei varmasti pelaa koko peliä. Muutoksia mikkeliläisten kokoonpanoon ei ole luvassa, sillä edellytyksellä, että Kuuluvainen ei pysty pelaamaan. SaPKo sen sijaan joutuu etsimään uutta Jukurien kaatajaa, sillä edellisen kamppailun ratkaissut Raine Hartus on polvivammaisena poissa kokoonpanosta.

Yksi asia keskiviikon osalta on kuitenkin varma. Ottelu ei tule jättämään ketään kylmäksi, vaan kummankin joukkueiden faneilla kiehuu päässä jonkinlainen ”palo” ottelun jälkeen, oli se sitten voiton riemua tai tappion tuskaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle