FPS:n taidot Sportin testiin

MESTIS / Ennakko
Vain Jukureille tällä kaudella pisteitä menettäneen Sportin vieraaksi saapuu tappiot edellisviikon otteluissaan kokenut FPS.

Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa Forssassa voitot menivät tasan kun taas Vaasassa pelaaminen osoittautui FPS:lle ylivoimaisen vaikeaksi. Forssalaisten kauden kaksi suurinta tappiota kirjattiin siellä maalein 9-3 ja 8-0. Tämän kauden saldoa rasittaa jo yksi saman suuruusluokan häviö, Kouvolassa maalein 7-1.

Viime perjantaina KOO-VEE:lle kärsitty 5-3 tappio oli pienempi mutta ehdottomasti karvaampi. Joukkueella oli tilaisuus lyödä tamperelaisille luu kurkkuun ensimmäisessä erässä mutta maaleja syntyi vain kolme ja sisuuntunut isäntäjoukkue kiri päätöserissä rinnalle ja ohi. Kotipeli Hokkia vastaan tuotti kesken toisen erän kolme takaiskumaalia yhtä monessa minuutissa ja peli oli hävitty raivokkaasta loppurynnistyksestä ja voitetusta päätöserästä huolimatta.

FPS:n viime viikkoina kiivaana jatkunut pelaajaliikenne ei ota loppuakseen. Marginaalipuolustaja Mikko Saaren kanssa voimassa ollut sopimus purettiin ja FPS:n tehopörssin ainoan plussalla olleen pelaajan, Petri Tähtisalon hänen varsinainen seuransa Lukko lainasi kuukaudeksi Tanskaan. FPS:n loukkaantuneiden listalla on viimeiset viisi ottelua ollut ykkösketjun laitahyökkääjä Pekka Rautio.

Hokkia vastaan FPS hävisi pelin maalivahtinsa Pasi Häkkisen epäonnistumisen vuoksi mutta hän on jo ehtinyt palata Raumalle, joten joukkueen jatkaessa yhä toisen maalivahdin etsintää maalille laitetaan kahdessa edellisessä ottelussaan kiekon 13 kertaa selkänsä taakse laskenut Ville Hostikka, jonka torjuntaprosentti on tällä hetkellä Mestis-joukkueiden ykkösmaalivahdeista heikoin.

Sportin esitykset vieraissa kotikaukaloa vapautuneempia.

Sport on pelannut vieraskentillä tällä kaudella erinomaisesti. Viimeinen voimannäyttö tästä oli Salamoiden kaataminen Kirkkonummella maalein 4-1. Edellisessä kotiottelussa meno oli nihkeämpää ja FPS-voiton jälkihuumassa taistellut KOO-VEE kärsi yllättävän pienen tappion Sportin kuitatessa pisteet tuloksella 5-3.

Sport on toki kotikaukalossaan ottanut voitot silloin kun sitä on odotettu ja ainoan tappion tuotti toinen sarjan suursuosikeista Jukurit, vaikka Sport hallitsi hienokseltaan sitäkin ottelua. Monta kertaa kotiyleisön edessä joukkue on tavannut sortua rakentemaan liian hienoja kuvioita sen sijaan että olisi pelannut suoraviivaisesti ja laukonut päättäväisesti laatupaikoilta.

Varmat poissaolijat vaasalaisten rivistöstä ovat Pasi Kuusisto ja Timo Pahkala. Heidän lisäkseen peli jää väliin todennäköisesti myös Kristian Hjerpeltä ja Jani Kiviniemeltä.

Loisto-otteita koko alkukauden esittänyt Jukka-Pekka Koistinen on ollut jopa tehokkaampi kuin tähän asti parhaimmalla Mestis-kaudellaan 2002-03 FPS:ssa. Parhaan pistemiehen sinistä kypärää kantavan Koistisen arvoa nostaa monikäyttöisyys tilanteessa kuin tilanteessa.

Toinen kotkapaitojen onnistuja on ollut Miro Laitinen. Kertaakaan ei hänen aikanaan ole omissa soinut tasakentällisin ja tehopisteitäkin on kasassa seitsemän. Kaksi hänen iskemästään viidestä maalista on vieläpä tullut alivoimalla.

Matti Höylä on pelannut hyvin ja paljon mutta ei olisi yllätys jos maalille laitettaisiin taas KOO-VEE:tä vastaan voitokkaasti Mestiksessä debytoinut Mikko Rossi.

Sportin vahvuus lienee taas kerran erikoistilannepelaaminen. Varsinkin alivoima on ollut vahvaa. Ylivoimapeli on ollut näennäisen tehokasta varsinkin heikompia vastaan, joten FPS:aa vastaan sille tuskin on odotettavissa vaikeuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle