Umpisolmuja aukomaan

MESTIS / Ennakko
Kotkan kiekkoillassa iskee yhteen kaksi viime aikoina varsin takalukossa ollutta joukkuetta. Niin Titaanit, kuin Jukuritkin ovat viime otteluissaan keränneet tilastoihinsa pelkkiä tappioita, eikä kummankaan peliotteista ole paistanut rentous. Voitto kumpaan leiriin tahansa aukaisisi kummasti edellä mainittua umpisolmua, kun taas tappio vetäisi sitä yhä tiukemmalle solmuun.

Kotijoukkue Kotkan Titaanit ja vieraana illan kamppailussa esiintyvä Mikkelin Jukurit ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kahdesti aiemmin mikkeliläisten oltua molemmilla kerroilla kaukalon kuninkaita. Lokakuussa Kotkan jäähallissa pelattu ottelu päättyi Jukureiden varsin suvereenin esityksen jälkeen 0-5-vierasvoittoon. Kalevankankaalla tahti oli lähes samanlainen pisteiden jäätyä Mikkeliin 5-1-lukemin.

Jo nämä aiemmat ottelutulokset antavat osviittaa sille, että erityisesti Titaaneilla luulisi olevan varsin isojen kalavelkojen maksun paikka kotiyleisönsä edessä.

Loppuuko kompastelu?

Jukureiden pelaaminen on viime otteluissa ollut melkoisessa takalukossa. Mikkeliläiset ovat tauon jälkeen esiintyneet kolmesti jäisellä näyttämöllä ja yhtä monta kertaa joukkue on myös poistunut tappio niskassaan kaukalosta pukukopin puolelle. Karmein aallonpohja Jukureiden konttaamisessta taidettiin saavuttaa surullisessa 2-8-lukemiin päättyneessä ottelussa TuToa vastaan, mutta ei tappio SaPKollekaan hyvälle maistunut savolaisten suussa. LeKiä vastaan keltapaitojen otteet näyttivät jo hiukan paremmilta, mutta helpot virheet ja tuomareiden kyseenalaiset ratkaisut vesittivät Jukureiden paluun voittojen tielle lempääläläisten pidettyä pisteet kotonaan 3-1-lukemin.

– Jokaisen täytyy nyt vain skarpata, sillä mitään poppakonsteja ei ole. Pala palalta yritetään laittaa peliä kuntoon, erityisesti puolustuspäätä, toteaa Jukureiden päävalmentaja Kari Makkonen.

Jukurit matkaa Kotkaan mielessään vain ja ainoastaan paluu takaisin voittojen tielle. Alamaissa viime aikoina vaeltanut isäntäjoukkue tarjoaakin siihen varsin hyvän mahdollisuuden, mutta Makkonen ei lähde aliarvioimaan tuskan keskellä painivia Titaaneja.

– Ei tule olemaan helppo peli. Titaanit on pelannut mukavasti viime aikoina, tosin taisi siinä yksi ruma tappio tulla. Titaaneilla on kotipeli ja he haluavat varmasti esittää parastaan kotiyleisölle. Varmasti myös me sytyttämme vastustajan.

Taistelua ei Makkosen mukaan Jukureiden pelaamisesta tule Kotkassa puuttumaan ja mies perääkin joukkueeltaan kovaa asennetta etenkin kulmissa ja maalinedustalla.

– Täytyy vaan mennä sinne kulmiin ja ottaa tärskyjä vastaan.

Loukkaantumisia paikkaamaan Jukurit hankki viikko sitten kaksi puolustajaa JYPistä, kun Henrik Forsberg ja Erkka Leppänen siirtyivät mikkeliläisten vahvuuteen lainasopimuksella. Parivaljakko vahvistaa viime peleissä pahasti tuuliajoilla ollutta pakistoa, joka ei ole kyennyt auttamaan maalilla urakoimaan joutunutta Joni Myllykoskea riittävän hyvin.

Uuden alun kautta kohti parempaa huomista

Titaanit tarpoo tällä hetkellä todella synkässä murheen alhossa. Kotkassa ei ole tunnettu voiton mukanaan tuomaa huumaa seitsemään otteluun, joten ei ole ihme, että tuska on kasvanut todella kovaksi titaanileirissä. Viime viikko ei tuonut vieläkään parannusta kotkalaisten pistepussiin, sillä niin LeKi, Hokki kuin Kiekko-Vantaakin juottivat Titaaneille tappion karvasta kalkkia viemällä kaikki kolme pistettä omaan laariinsa.

Etenkin Vantaalla titaanipelaajien otteista huokui kurittomuus, joka poiki ison kasan rangaistuksia. 5-2-tappioon päättyneen kamppailun jälkeen on joukkueen sisällä käyty paljon rakentavia keskusteluja sekä tuotu omia mielipiteitä julki asiasta jos toisestakin.

- Pidettiin tuossa pelaajien ja seurajohdon kanssa pitkä sekä antoisa palaveri, jossa pyrimme tuomaan julki erinäisiä mielipiteitä nykytilanteesta. Jokainen sai sanoa mielipiteensä ja toivottavasti tällä toimenpiteellä saimme niin sanotun "uuden alun" pelaamiseemme, kommentoi Titaanien päävalmentaja Kari Rauhanen.

Pitkään samoilla ketjuilla kaukalossa viilettänyt kotkalaisjoukkue esiintyy Jukureita vastaan täysin uusituilla ketjuilla.

- Haen kylmästi tuoreutta pelaamiseen näillä vaihdoksilla. Roolitukseen kiinnitin erityisesti huomiota ketjuja miettiessäni, jatkaa Rauhanen.

Jukurit on kova haaste päähänlyödyille kotkalaisille, mutta mikään ylivoimainen este se ei kuitenkaan ole matkalla kohti voittojen tietä.

- Huippulaadukas jengihän Jukurit on. Tämän takia tuleva ottelu on todella hyvä mittari meille. Omaan peliin tulee kuitenkin keskittyä täysillä, eikä seurata mitä vastapuoli tekee.

Rauhanen perää joukkueeltaan lisää työntekoa, jonka avulla onnistumiset sekä kadonnut itseluottamus löytäisivät jälleen tiensä titaanipelaajien otteisiin. Myös kotiyleisöltä mies toivoo tukea joukkueelleen.

- Itseluottamuksen kannalta hyvä alku otteluun olisi ensiarvoisen tärkeä. Sen myötä pääsisimme hyvin mukaan peliin ja saisimme konseptimme jylläämään hyvällä teholla. Tämä vaatii kuitenkin lisää duunia jokaiselta jannulta joukkueessamme.

- Sydämeni pohjasta toivon, että kiekkokin alkaisi pomppimaan meille. Toki se pomppiminenkin tulee ansaita omilla teoilla. Myös kotiyleisön tuki olisi tärkeä lisä hakemallemme onnistumiselle, päättää kotkalaisluotsi.

Titaanit saa otteluun Jukureita vastaan jälleen mukaan keskushyökkääjä Vili Mustosen, joka on toipunut takaisin pelikuntoon olkapäävamman jäljiltä. Jo Mustosen paluu itsessään on aikamoinen piristysruiske kotkalaisten tökkineelle hyökkäyspelille. Sairastuvalla jatkavat vieläkin puolustajat Mikko Haapanen ja Tuomas Gärdström sekä hyökkääjä Jaakko Viljanen.

Päivitys 16.1.

Jukureihin lainalle tulossa ollut puolustaja Esa Saksinen pelasi aiemmin kerrottujen tietojen vastaisesti tiistai-iltana JYPin paidassa, eikä ole mikkeliläisten mukana Kotkassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle