Nousukuntoiset kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Turkuhallin lauantai-illassa iskee vastakkain kaksi nousukuntoista ryhmää: kotijoukkue TuTo on voittanut kaksi edellistä ja vierailija Jokipojat kolme viimeisintä otteluaan. Merkittävä ero löytyy kuitenkin ottelurytmityksestä. Jokipojat on pelannut kaikki kolme voitto-otteluaan tällä viikolla, TuTo taasen on saanut valmistautua kamppailuun kaikessa rauhassa. Tämä kallistaa yhdessä materiaalieron kanssa vaakaa selvästi kotijoukkueen suuntaan.

Sarjan kärkipäähän ennakkoveikkailuissa sijoitettu TuTo koki taannoisella vieraskiertueellaan melkoisen matalasuhdanteen. Tappioputki venähti lopulta peräti kuuden ottelun mittaiseksi.

Paluu kotiareenalle kuitenkin muutti kaiken. TuTo murskasi ensin kotonaan Sportin ja haki sitten pisteet Vantaalta. Näissä kahdessa pelissä turkulaiset tekivät yhteensä 14 maalia.

Ketsuppipulloefekti on varsin kulunut termi, mutta se kuvaa erittäin hyvin TuTon maalinteon tilaa. Nähtäväksi jää paljonko ketsuppia pullon pohjaan on jäänyt Jokipoikia varten.

– Ei tässä muusta ole kyse kuin siitä, että perattiin ja käytiin läpi ne pelilliset teemat, jotka tälle kaudelle on valittu. Palauteltiin viime viikko ja lyhennettiin treenejä, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen valotti ryhtiliikkeen saloja.

– Ei nyt tässä aleta herkistelemään, mutta maajoukkuetaukoon asti mennään vähän kevyemmällä harjoittelulla. Sitten alkaa taas kunnon treenaaminen.

Tappioputken todellinen pohjakosketus osui ehkäpä juuri Joensuun otteluun. Jokipojat repi TuTon puolustuksen riekaleiksi ja mätti vastustajansa verkkoon peräti kuusi maalia – tuplasti enemmän kuin yksikään joukkue tällä kaudella aiemmin.

Jos valmentajaa on uskominen, niin lauantaina jäällä nähdään täysin toisenlainen TuTo kuin Mehtimäellä pari viikkoa sitten lammastellut ryhmä.

– Tavoitteena on pelata tämän kauden paras peli mitä tulee liikkeeseen ja fyysisyyteen. Olimme silloin Joensuussa kuin huono huutolaisporukka. Päästimme kaksi alivoimamaaliakin eikä meidän pelissä ollut mitään punaista lankaa. Hirveästi kalavelkoja tähän peliin on. Ryhmämme on todella nälkäinen.

TuTolta on poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia kaksi pelaajaa. Vikki Tammelinin polvi operoitiin viime viikolla ja hän on sivussa kolme-neljä viikkoa. Timo Salon nilkkavamma on parantunut hyvin, mutta nilkkaa vielä aristaa, joten häntä lepuutetaan maajoukkuetauon yli. Nenänsä murtanut keskushyökkääjä Ville Luoma hakee vuorostaan pelituntumaa ja -aikaa Suomi-sarjan Naantalin VG-62:sta.

Jatkuvatko Jokipon yllätykset?


Jos TuTon syksy onkin sujunut alakanttiin, niin sarjataulukossa neljäntenä killuva Jokipojat on taas varmasti yllättänyt monet. Ennen tätä viikkoa tosin joensuulaiset majailivat karsintaviivan tuntumassa, mutta kolme voittoa pompauttivat joukkueen Mestiksen tasaisen keskikastin kärkipäähän.

Viikon ensimmäisessä ottelussaan Jokipojat voitti kotonaan nuorten maajoukkueen jatkoajalla 3-2. Jos tuo voitto olikin pelillisesti enemmän kuin ansaittu, niin seuraavan päivän 4-3-vierasvoitto Mikkelistä ei välttämättä sitä ollut. Jukurit oli hallitsevampi osapuoli, mutta Jokipojat rikkoi isäntien kotitaian kieltämättä hieman onnenkin avittamana.

Jokipojat matkaa Turkuun suoraan Forssasta, missä se kohtasi perjantai-iltana FPS:n. Maalilla aloitti ensimmäistä kertaa kakkosvahti Pekka Sorsa. Pisteet lähtivät Joensuuhun lukemin 6-4, vaikka vierailija oli jo lähellä hukata kolmen maalin johtoasemansa. Otteiden suuri ailahtelevuus jopa yhden pelin sisällä onkin ollut yksi Jokipoikien alkukauden ongelmista.

TuTon tasoista ryhmää vastaan kovin suureen ailahteluun tuskin on varaa. Viime aikojen pirteistä otteista ja olemattomasta loukkaantumistilanteestaan huolimatta Jokipojat lähtee illan peliin kuitenkin kiistattomana altavastaajana.

Vaan kerta se ei enää olisi edes ensimmäinen, jos Jokipojat paperilla parempansa yllättäisi – kysykää vaikka Mikkelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle