Toinen putkeen?

MESTIS / Ennakko
Uudenkaupungin Jää-Kotkat pudotettiin tylysti jäänpintaan Kokkolan Hermeksen toimesta, kun ukilaiset joutuivat palaamaan kotiin 9-0-tappio niskassaan. Sitä ennen kuitenkin joukkue avasi kotivoittojensa tilin kaatamalla kotona KJT:n ansaitusti. Nyt voisi olla otollinen sauma ottaa toinen kotivoitto perään, kun UJK saa vieraita Forssasta.

Kotijoukkue Jää-Kotkat pääsi nauttimaan voitosta ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen, kun KJT jäi ukilaisten jalkoihin. Voitto oli kauden toinen ja ensimmäinen uuden luotsin Matti "Mölli" Keinosen alaisuudessa, joka on saanut joukkueeseen ryhtiä ja painottanut tekemistä perusasioiden kautta. Edellisen murskatappion jälkeen Keinonen oli maansa myynyt, eikä voinut uskoa miten joukkueen suoritustaso vaihtui näinkin radikaalisti, eikä joukkueen kurinalaisuuskaan tyydyttänyt.

- Olen todella pettynyt. En voi hyväksyä tällaista käsittämätöntä jäähyilyä. Kahdessa ensimmäisessä vuodenvaihteen jälkeisessä peleissä hermot pysyi hyvin kurissa, mutta nyt homma karkasi käsistä. Olen pirun pettynyt illan esitykseen, tiukkailmeinen Keinonen sanaili.

Ottelussa joukkueen fyysisen osaston mies Pasi Reunanen tappeli itsensä suihkuun Jani Kylmämaan kanssa ja joutuu nyt huilaamaan FPS-ottelun saatuaan ottelurangaistuksen tekosistaan. Itseasiassa Reunanen on viime aikoina ollut varsin tulessa, sillä mies on kerännyt kunnioitettavat 58 minuuttia viiteen otteluun. Hyökkäyksessä maalintekovastuun kantanevat jälleen tutut nimet Topi Riutan ja Maksin Ivanovin johdolla.

FPS:n pistetili aukesi

Sitten joulutauon vierailija Forssan Palloseura on hävinnyt kolme ottelua kolmesta. Sentään pistetili aukesi edellisottelussa Kiekko-Vantaata vastaan, kun joukkue selvisi jatkoajalle ja kuittasi pisteen. Maalissa aloittanut lainamies Eero Väre kolisteli vaihtoaition portteja jo ensimmäien 12 minuutin jälkeen, jonka jälkeen maaliin tullut Juha-Matti Taponen pelasti pinnan forssalaisille.

Pikapuoliin FPS:n olisi kuitenkin voitettava, sillä edellisestä voitosta on aikaa päälle kuukauden päivät ja nyt voisi olla kohtuullinen tilaisuus jälleen palauttaa mieliin miltä se voittaminen taas tuntuukaan, kun on vastasssa sarjan heittopussin asemaan jätetty UJK. Maalissa jatkanee Taponen, kun lainamies Väre on palannut takaisin HPK:n A-junnujen riveihin. Tämä seikka nostaa FPS:n voiton mahdollisuuksia huomattavasti, sillä varmaksi ykkösvahdiksi itsensä pelannut Taponen on näyttänyt, ettei täällä ketään lainamiehiä tarvita.

Paikallinen elohiiri Jussi Eloranta huilaa tänään kolmen ottelun pelikieltonsa viimeisen ottelun ja pääsee jälleen kehiin kotiottelussa TuToa vastaan viikonloppuna. Laituri Jaakko Hagelberg jatkaa lainalla kuukauden loppuun, joten ukilaisille tulee tuttu mies vastaan vihreissä.

Edellinen kohtaaminen Uudessakaupungissa oli jo päättyä kotijoukkueen voittoon, mutta FPS kiri tasoihin tekemällä viimeisellä viidellä minuutilla kaksi osumaa vieden ottelun jatkoajalle. Jatkoajan toisella minuutilla jo Forssan pölyt taakseen jättänyt Andrei Makrov latasi voittomaalin, mutta tällä kertaa ei ole Makrovin puoleen kääntyminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle