Ahmat höntsäsi FPS:n nurin

Forssan Palloseura avasi kauden kotiharjoituspelien ruljanssinsa Hyvinkään Ahmoja vastaan, joka oli isäntiä parempi lukemin 5-3. Molempien pelissä näkyi luonnollisesti vuodenaika, eikä juuri systemaattisia sommitelmia nähty.

Heti pelin alkuun Ahmat aloitti pirteästi ja sai painopisteen Juha-Matti Taposen maalille. Ykkösvitja Raine Pulkkinen - Timo Korhonen - Joni Hakonen sai tilanteita aikaan, mutta ei vielä kyennyt ohittamaan Taposta. Toiseen päähän siunaantui muutama ylivoimahyökkäys, mutta kiekko kuitenkin poltti ratkaisupaikassa.

Viiden minuutin pelin jälkeen Timo Willman tarjosi oikeaa suoraa maalille ajaneelle ahmahyökkääjälle ja löysi itsensä jäähyboksista alta aikayksikön. Vierailijoilla ei kauaa kestänyt hyödyntää ylivoimaansa, kun Antti Uiton näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi mies veti napakan rannarin vasempaan alanurkkaan. Toisen maalin syntyyn ei kauaa kestänyt, kun maalinedushässäkästä ahmapelaaja [toim. huom. tekniikan pettämisestä ja toimittajan huonosta muistista johtuen maalintekijä jäi arvoitukseksi] sohi kiekon sisään.

Erän loppua kohti peli tasaantui ja fyysisyyttä pelissä nähtiin varsin mukavasti. Peli ei suuria hienouksia tarjonnut, eikä kummankaan joukkueen ylivoima juuri saanut tuulta alleen. Tosin kotijoukkueen ylivoiman heikkouteen suurimpana syynä oli punapaitojen aktiivinen alivoima, joka ei jättänyt liikaa aikaa forssalaispelaajille. Erätauolle mentiin 0-2-numeroissa.

Maaliton toinen erä ei elämää suurempia urotekoja tarjonnut. Ahmojen vauhti hieman hyytyi erän puolenvälin tienoilla ja aktiivinen karvauspeli alkoi vaatimaan veronsa. Isännät pääsivät niskan päälle ja Tommi Niemelälle tuli entistä enemmän tekemistä, mutta ex-jokerivahti hoiti tehtävänsä moitteetta.

Maalikavalkadi

Haukotusten katkuisen toisen erän jälkeen peliin saatiin hieman tolkkua kolmannessa erässä, kun heti erän alkuun vihreiden Jarno Kantelus yllätti Niemelän nollakulmasta. Pian Kanteluksen maalin jälkeen Ahmojen Pulkkinen pääsi 1-1-tilanteeseen Asko Rantasta vastaan, josta Pulkkinen selvisi voittajana siirtämällä kiekon sektorille ja napauttamalla terävän rannarin Taposen hanskapuolen ylänurkkaan.

Rantanen - Mikko Martikainen pakkipari koki uuden takaiskun jo seuraavassa vaihdossa, kun Joni Heiskanen oli unohdettu täysin yksin maalin eteen ja tämä ehti muutaman sekunnin katsellakin ennen kuin veti mustan Taposen puikoista sisään.

FPS:n takaa-ajo lähti käyntiin hieman ennen erän puoliväliä, kun Pulkkinen hankki itselleen kakkosen ja Jaakko Kalliolle pelattiin paikka neliön keskelle, eikä hyvin pelannut Kallio paikasta erehtynyt. Muutama minuutti tästä try-outilla oleva taskukokoinen Toni Ronkainen löysi tilaa Niemelän längistä, kun Matti Raunio oli ensin järjestänyt ahmavahdin sivuttaisliikkeeseen.

Kotijoukkueen kirin kuitenkin tyrehdytti loppulukemat 5-3 viimeistellut Timo Korhonen, joka pääsi Joni Hakosen hyvästä passista viimeistelemään tyhjään häkkiin muutama minuutti ennen ottelun loppua.

Fyysistä sentään

Normaaliin alkusyksyiseen tapaan pelillisiä hienouksia sai hakemalla hakea, eikä joukkuepeli vielä hivellyt silmiä. Vierailijoiden aktiivinen karvauspeli tuotti alituisia vaikeuksia kotijoukkueelle ottelun ensimmäisen puoliskon, mutta vierailijoiden vauhti hieman hyytyi ja samalla viherpaidat pääsivät entistä paremmin peliin mukaan. FPS:n otteista paistoi fyysisyys ja oli mukavaa nähdä, että tilanteet painettiin loppuun asti vaikka vielä varsinaista merkitystä pelillä ei ollutkaan.

Yksilöistä parhaiten erottui ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen forssalaispaidan päälle pukenut Timo Willman, joka heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien muistutti mistä mies tunnetaan. Fyysisyyttä tuli välillä hieman liiankin kanssa, mutta alkukoohotuksen jälkeen Willmanin peli hieman rauhoittui ja enää ei aivan jokaista vastaantullutta kaveria ajeltu pystyyn. Pelillisiltä avuiltaan Willmanista tulisi ehdottomasti FPS:n takalinjojen johtaja, vaikkakaan aivan lemieuxmaista kynäilyä ei viivalta liene luvassa. Pikkulinnnut laulavatkin, että Willmanin jääminen Forssaan olisi enemmän kuin lähellä.

Toinen positiivinen ilmestys oli Jarno Kantelus, joka ilmeisesti on kesän aikana tehnyt itselleen kädet. Telaketjuosasto Kantelus - Rami Jokinen - Juha Nurmisto on toinen FPS:n tulevan kauden avainketjuista, joten parasta onkin että joltakin löytyisi käsiä lyödä limppua sisään ja mielellään rakennella muutamia paikkojakin.

Try-outeista Mestis-maajoukkueeseenkin valittu Toni Ronkainen lienee valmis mies tulevan kauden joukkueeseen ja pelasi tänään terävästi. Ranskalaiskokelas Aram Kevorkian yllätti jopa pienellä fyysisyydellä, mutta kiekollisena hän ei juuri ihmeitä esittänyt.

Ahmojen tähti oli kolmannen maalin viimeistellyt ja neljännen häkin syöttänyt Raine Pulkkinen, joka toisen erän surffailuvaihdetta lukuunottamatta tuotti ongelmia forssalaispuolustukselle. Myös Antti Chronsin esitykset jättivät hyvän mielikuvan, ja maalivahti Tommi Niemelä otti hyvin kiinni FPS:n ensimmäisen maalin lapsusta lukuunottamtta. Varsinkin ensimmäisessä erässä Niemelä piti ajoittain Ahmoja pystyssä.