Salamoiden alku liikaa FPS:lle

Keskiviikko-iltana Forssan Palloseura oli jälleen ottavana osapuolena, kun HC Salamat siirtyi ensimmäisen erän aikana heti 0-3-johtoon, eikä kotijoukkue enää tästä toipunut. Ari Kataviston ja Simo Romon johtama kirkkonummelaishyökkäys piti ajoittain forssalaispuolustusta pilkkanaan, eikä viherpaitojen peli ollut lähelläkään valmiin näköistä.

FPS aloitti pelin pirteästi ja sai samantien paineen Jan Lundellin maalille. FPS ehti saamaan kerran jo kiekon maaliinkin kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta Toni Ronkaisen orkesteroimaa maalia ei päätuomari Tony Kuloaro hyväksynyt maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kun kotijoukkue ei saanut laillisin keinoin limppua sisään, Salamat aloitti maalinteon. Ensin seitsemän minuutin kohdalla FPS-maalia vartioinut Eero Väre imaisi Ari Kataviston ampuman perusrannarin b-pisteen takakaarelta. Erän ohitettua puolivälin Katavisto oli jälleen pahanteossa, kun Matti Tevasen oivaltavasta pystysyötöstä kesken FPS-vaihdon Katavisto pääsi nokikkain Väreen kanssa. Katavisto veti tarkan rannarin aivan Väreen hanskapuolen ylänurkkaan, eikä HPK:n A-juniorivahti ehtinyt mustan tielle.

Avauskolmanneksen loppulukemat 0-3 viimeisteli Mika Kivekäs päästyään yhdellä yhtä vastaan Timo Willmania vastaan, ja Willmanin jaloista lähtenyt veto yllätti helponnäköisesti Väreen. Tämä riitti Kai Rautiolle ja maaliin luisteli Juha-Matti Taponen.

Toisesta ja kolmannesta erästä ei juuri mainittavan arvoista kerrottavaa meinaa tekemälläkään keksiä. Vierasjoukkue tekaisi neljännen maalinsa Mika Väisäsen yllätettyä Taposen ennen toisen erän puoliväliä, jonka jälkeen Jussi Kulmala löysi ylivoimalla Jan Lundellin puikot ja antoi FPS:lle pientä toivoa.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän peli alkoi muistuttaa lähinnä junnusarjojen koohotukselta. Ottelun kaksi viimeistä erää olivat ehkä masentavinta kiekkoa, mitä allekirjoittanut on koskaan joutunut seuraamaan. Sentään muutama taklaus piti hereillä, mutta eipä juuri enempää.

Wickenheiser pirteänä

Keskiviikkona vuoden sopimuksen Salamoiden kanssa tehnyt Hayley Wickenheiser oli pelipäällä. Muutaman hyvän paikan alustanut PR-emäntä sai myös ottaa vastaan muutaman taklauksen, ja pienistä lämpimistä pusuista Wickenheiser selvisi miehekkäästi.

Salamoiden parhaimmisto koostui kaksi maalia viimeistelleestä Katavistosta, toisen maalin alustaneesta Matti Tevasesta ja koko pelin vahvasti pelanneesta Simo Romosta. Maalivahti Jan Lundell pomputteli kiekkoja, eikä vakuuttanut.

FPS:n illan onnistuja oli Toni Ronkainen. Sata lasissa jatkuvasti jotakin aikaan saaneena Ronkainen oli selkeästi paras forssalaisten harmaasta massasta. Myös Väreen tilalle maalin tullut Juha-Matti Taponen oli mies paikallaan.