Viihdyttävä kamppailu vieraiden nimiin

FPS:n ja Salamoiden viimeinen harjoitusottelu päättyi vierasjoukkueen niukkaan yhden maalin voittoon. Vauhdikas kenraaliharjoitus tarjosi mukavaa katseltavaa koko ottelun ajaksi.

Ottelu alkoi forssalaisittain iloisesti, kun Anssi Rantanen laukoi siniviivalta kotijoukkueen johtoasemaan jo minuutin pelin jälkeen. Salamat ei tästä kauhistunut, vaan pelikellon näyttäessä aikaa 5:47 laukoi Timo Korhonen pelin tasoihin Iippo Suutarisen mallikkaasta syötöstä. Edes minuuttia ei ehtinyt edellisestä maalista kulua, kun Salamat iski toistamiseen. Siirretyn rangaistuksen aikana Karo Koivunen pääsi siirtämään kirkkonummelaiset maalin johtoon.

Toisen erän alkupuolella molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Salamoiden ylivoimapeli toimi kuitenkin mallikkaammin kuin forssalaisten, joilla oli ongelmia saada peliä pyörimään vastustajan päädyssä.

Kaikkein lähimmäksi maalia toisessa erässä pääsivät kuitenkin forssalaiset. Toni Ronkaisen viimeistely-yritys päättyi ylärimaan, ja Aleksi Sillanpään rystyltä laukoma kiekko liukui Simo Vehviläisen luistimesta tolppaan.

Kolmanteen erään FPS lähti yhden maalin takaa-ajoasemasta. Neljän minuutin pelin jälkeen FPS:n Janne Jokila oli karata läpiajoon, ja vierasjoukkueen puolustus joutui vetämään liukkaan laiturin jään pintaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jokila asettui itse suorittamaan rankkaria, ja hänen onnistui tasoittaa peli upealla harhautuksella, joka ei jättänyt Vehviläiselle mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelun voittomaali syntyi, kun FPS:n puolustus ei onnistunut pitämään kirkkonummelaishyökkääjiä kiinni. Ari Katavisto pääsi laukomaan maalin vierestä kiekon kolmannen kerran Janne Kurikan vartioimaan maaliin.

FPS:stä erottui edukseen ykkösketju Suominen - Lasse Lintula - Jokila. Ketju piti kiekkoa ja sai luotua painetta vastustajan päätyyn. Etenkin Pohjois-Amerikasta Forssaan tullut Janne Jokila herätti positiivisia tunteita. Miehen liukkaat harhautukset ja hyvä pelisilmä tuottivat tuskaa vastustajan puolustukselle. AHL- ja ECHL-kokemusta omaava pelaaja tullee olemaan tärkeä lenkki FPS:n kokoonpanossa kauden mittaan. FPS-maalille näytille tullut Janne Kurikka pelasi kelpodebyytin, mutta tuskin Kurikka on kuitenkaan ratkaisu forssalaisten ykkösmaalivahtiongelmaan.

Vieraiden riveistä parhaiten hyökkäyspäässä onnistuivat Karo Koivunen ja Iippo Suutarinen, jotka tuottivat harmaita hiuksia forssalaispuolustukselle lähes yhtenään. Tolppien välissä Simo Vehviläinen teki useita paraatipelastuksia ja piti joukkuettaan pystyssä välillä pitkiksikin venyneiden painostusjaksojen alla.