Hokki jyräsi FPS:n

MESTIS / Raportti
Heikon ja hyvän joukkueen ero oli sunnuntaina neljä maalia, kun Kajaanin Hokki kävi hakemassa helpon näköisesti pisteet Forssasta maalein 2-6. Hyvällä tasolla alusta loppuun pelannut kajaanilaisyhdistelmä pelasi aivan eri tasolla kuin kotijoukkue, joka teki aimo annoksen virheitä ja viimeisteli huonolla prosentilla.

Heti ottelun alusta lähtien Hokki dominoi peliä. Avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun Rolle Viljanen vapautti Harri Suutarisen ja Niko Papinahon 2-1-hyökkäykseen. Suutarinen veti ranteet lukkoon ja upotti kiekon maaliin yläputken kautta. Hokki sai jatkaa painostustaan, kun Jussi Kulmala otti jäähyn korkeasta mailasta. Ylivoimallaan Hokki ei saanut mainittavampia aikaan, mutta jäähyn päätyttyä Viljaselle pelattiin paikka takanurkalle, josta mies sai sutia kiekon lähes tyhjiin.

Vain minuutti tästä Tero Alminoja tarjosi kotiyleisölle sydämentykytyksiä antamalla vapauttavan syötön Tommi Paakkolanvaaralle, jonka läpiajon Kela kuitenkin venytti alanurkasta. Hokki pääsi toistamiseen kokeilemaan ylivoimaansa, kun Tommi Kela tarjosi mailaa kajaanilaishyökkääjän selkään ja Martin Lamich meni kärsimään Kelan rangaistusta. Ylivoimalla Mikko Saavisen syötöstä Antti Räikkönen pääsi karkaamaan puolittain läpi, mutta jälleen Kela oli mies paikallaan.

Paras forssalaispaikka siunaantui b-pisteiden väliin Asko Rantaselle, jonka vedon Mestis-debyyttiään pelannut Tuomas Lohtander kuitenkin torjui mallikkaasti. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Hokin vähintäänkin oikeutetussa 2-0 -johtoasemassa.

Suutarinen ratkaisee

Toiseen erään FPS tuli hieman paremmalla ilmeellä, mutta Hokki kuitenkin teki erän ensimmäisen maalin. Jaakko Viljasen tarjoilusta Juho-Tuomas Appel sai mailansa väliin takatolpalla, eikä Kela voinut mitään. FPS pääsi kokeilemaan ylivoimaansa Mikko Palomäen otettua jäähy poikittaisesta mailasta, mutta ylivoima oli täysin luokatonta. FPS:n ylivoiman aikana Asko Rantanen vuosi siniviivalla ja Papinaho sekä Appel pääsivät kahteen pekkaan läpi. Appelin tarjoilusta Papinaho kuitenkin suti lumet kiekosta, eikä Hokki vielä päässyt lisäämään johtoaan.

FPS painosti ja lopulta sai maalinkin, kun erän puolenvälin jälkeen Matti Raunio löysi maalin edestä Jouni Kulosen, joka sai toisesta reboundista survottua kiekon kajaanilaisten verkkoon. Maalin jälkeen Mika Tasala sai mahdollisuuden kaventaa peli jo kahteen kolmeen, mutta Lohtanderin torjunta piti tilanteen ennallaan. Hokin valmentaja Vladimir Kolek ei kauaa katsellut omiensa velttoilua ja otti aikalisän.

- Forssa pelasi paremmin, kun se sai meidät paineeseen. Halusin antaa pelaajille viestin, että pitää kääntää peli toiseen suuntaan. Onneksi sitten saimme heti neljännen maalin ja se oli siinä.

Heti aikalisän jälkeen Suutarinen ja Papinaho pääsivät kahdella yhtä vastaan Teppo Tuomasta vastaan, eikä Suutarinen tälläkään kertaa erehtynyt ylivoimahyökkäyksestä.

Kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa, kun 1-4-maalin myötä FPS:n selkäranka oli katkennut ja yritys sen mukaista. Hokki-väritteisessä kolmannessa erässä Jyri Junnila viimeisteli joukkueen viidennen maalin heti erän alussa, kun kajaanilaiset pääsivät tällä kertaa hyökkäämään kolmella yhtä vastaan Asko Rantasta vastaan. Erä kulki molempien joukkueiden jäähyillessä, mutta kummankaan ylivoimapeli ei ollut mainittavan arvoista.

Erän lopulla nähtiin vielä kaksi osumaa, kun ensin Toni Ronkainen kavensi pelin yksilösuorituksensa päätteeksi ja vielä viimeisellä sekunnilla Antti Räikkönen karkasi yksin läpi ja uitti kiekon Kelan längistä verkon perille.

Iloinen ja pettynyt

Hokin Vladimir Kolek oli erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Eilen meillä oli tuuria, tänään oli selvä peli. Meidän esitys oli tänään vahva. Emme antaneet pienintäkään mahdollisuutta Forssalle, kun olimme liikkuva porukka ja pelasimme hyvin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tavoite on se, että pelaamme jokaisen pelin näin, eikä taso vaihdu, Kolek ylisti.

Muutamia onnistujia nimetessään Kolek olisi voinut mainostaa koko joukkuettakin, mutta tyytyi tällä kertaa kolmosvitjan ja maalilla debytoineeseen Tuomas Lohtanderiin.

- Hieno peli Lohtanderilta. Siitä olen erittäin tyytyväinen. Papinaho - Suutarinen - Rolle Viljanen oli meidän paras kenttä tänään. Erittäin hyvin meni viikonloppu, kun tuomme neljä pistettä kotiin Kainuuseen ja keskiviikkona jatkamme eteenpäin, Kolek kertoi iloisena.

Kotijoukkueen Kai Rautio oli kuin maansa myynyt. Omiensa otteisiin pettynyt Rautio muisti silti myös hyvän vastustajan.

- Nähtiin tasokas vastustaja. Oli vahvempi, taitavampi ja parempi. Jäätiin tosi rumasti jalkoihin. Tuntuu ettei se usko riitä ja lähdetään tekemään sellaisia asioita, mitkä eivät kuulu meidän systeemin ja loppupeli tulee ikään kuin syliin. Jotkut haluaa ottaa vastuuta, sitten tehdään jotain väärin ja jotkut eivät tee töitä... paljon sellaisia juttuja, mitkä otetaan tosi vakavaan pohdintaan.

- Mitä tossa pelaajien kanssa puhuttiin, niin perusasioiden vakavuuden ymmärtäminen näyttää olevan sellainen juttu, missä voidaan luistaa ja siitä ei yleensä hyvää seuraa. Niin kauan kun sitä ei ymmärretä, niin joukkueesta ei tule joukkuetta ja joukkueesta ei ainakaan menestyvää joukkuetta. Missä on se työmoraali, kuri, Rautio ruoti.

- Ovat saaneet hyviä vahvistuksia mukaan tuohon hommaan. Kärppätaustaisia kavereita, joilla on treeni- ja pelitaustaa useammalta vuodelta. Kyllä ne nyt meitä vei. Niinkin yksinkertaiseen juttuun kuin ensimmäiseen hyvään ja helppoon syöttöön voidaan nitkauttaa vastustaja.

- Tavoite on se jääkiekkopelissä syöttöpelillä, että hoidetaan asia niin, että päästään sinne väleihin ja vastustaja ei tiedä missä hyökkäys on. Tähän pyritään ja Hokki teki sen todella mallikkaasti tänään. Tämän perusteella Hokki on aika laadukas ryhmä, Rautio kehui.

Eli välttämättä et ainoastaan oman joukkueen huonouden piikkiin pistä näitä numeroita?

- No kyllä pistän. Ei se siitä auta vaikka olisi vaikka Punakone vastassa, niin oma päämäärä ja oma pelisysteemi kuuluu säilyttää. Näitä ei nyt säilytetty. Meille on tehty aivan älyttömästi maaleja, Rautio jyrisi.

Yhteenveto

Kotijoukkueen parhaimmistolista on lyhyt, mutta sitäkin ytimekkäämpi.. Jussi Tapio pelasi yhden parhaista peleistään Forssan Palloseurassa. Tapio pelasi yritteliäästi alusta loppuun ja jakeli taklauksia siinä sivussa. Valitettavasti toisessa erässä Tapio sai tililleen pienen kauneusvirheen, kun muutoin hyvän illan viheltänyt Ville Vuohtoniemi palkitsi Tapion puhtaan taklauksen 2+10 minuutin rangaistuksella. Kokonaisuudessaan neloskenttä Tapio - Jesse Huuhanmäki - Antti Piiroinen pärjäsi tänään varsin hyvin pelissään, eikä se ottanut yhtään maalia omiin.

Vieraiden riveistä onnistujia löytyy joukkueellinen. Suurimmat parrasvalot keräsi kuitenkin kolmoskenttä R.Viljanen - Suutarinen - Papinaho, mikä viimeisteli joukkueen kolme osumaa ja ratkaisi pelin. Puolustajista parhaimmistoon lukeutuivat Mikko Saavinen sekä Petr Mocek, joka komisti plusmiinus-tilastoaan peräti neljällä plus-merkinnällä. Myös uudet kärppäavut Tommi Paakkolanvaara ja Mikko Palomäki pelasivat vakuuttavasti.

Forssan Palloseura yrittää seuraavan kerran kääntää kurssiaan tiistaina vieraissa Haukkoja vastaan. Hokki aloittaa kolmen ottelun kotiotteluputken keskiviikkona, jolloin se isännöi Kiekko-Vantaata.

» Lähetä palautetta toimitukselle