Jokipojat terävämpi päätöserässä

Kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa lauantaina Vantaalla yltänyt Jokipojat vei pisteet mukanaan myös Forssasta, vaikka joukkueen liike olikin avauserässä pahasti kateissa. FPS:n kärkimiesten huono viimeistelytarkkuus ja tshekkivahti Alexander Salakin ilmiömäiset otteet pitivät tilanteen alussa tasaisena.

Ottelun ensimmäisestä erästä voi liioittelematta sanoa, ettei Forssassa ole luultavasti koskaan tai ainakaan UJK:n päivien jälkeen nähty Mestis-nimistä sarjaa pelattaessa voimasuhteiden olevan kokonaisen erän ajan niin epätasaiset kuin tänään.

- Eilen ja tänään tuli meidän parhaille maalintekijöillemme kauden tähän asti parhaita maalintekopaikkoja mutta ei vain näissä peleissä mennyt sisään, vaikka oli paljon läpiajojakin. Mutta jos ei käytä omia hetkiään niin sitten toinen joukkue ne käyttää, totesi FPS:n valmentaja Karri Kivi kamppailun jälkipeleissä.

- FPS on parantanut otteitaan paljon ja on aina täällä Forssassa vaikea vastus kun pelaavat tuollaisella asenteella, kehui joensuulaisten käskijä Jami Kauppi vihreäpaitoja.

- Ensimmäisessä erässä seilasimme vielä eilisissä voiton tunteissa. Liike ei riittänyt ja kun siinä olimme pulassa, niin sitten istuttiin koko ajan jäähyllä. Alivoimapeli toimi hyvin ja Salak piti loistavilla torjunnoilla huolen, ettei tilanne ollut tauolla 3-0.

Seitsemännellä minuutilla Jokipoikien puolustaja Juha Falin oli istumassa joukkueensa toista rangaistusta, kun FPS iski ainoaksi jääneen maalinsa. Kiekkoa siirreltiin hallitusti ja kun Jarno Kanteluksen mielestä syöttelyä oli jatkettu tarpeeksi, hän viritti b-pisteen kaarelta kovan matalan kudin takanurkkaan ohi Salakin, jolle Ossi Häkkinen osasi tehdä oikea-aikaisen maskin.

Seuraavilla minuuteilla Jokipojat tarjosi FPS:lle mahdollisuudet lisämaaleihin kaikilla herkuilla ottamalla neljä jäähyä kahden minuutin sisään. Kahden miehen ylivoimalla FPS siirteli kiekkoa paljon mutta laukauksia tuli vähän, vaikka kiekkoa käytettiinkin moneen otteeseen maalin läheisyydessä. Muutaman pahan harhasyötön ansiosta Jokipojat pääsi välillä purkamaan ja sai tuoreet jäähyntappajat kentälle.

Erän viimeisessä ylivoimassaan FPS-kentällinen sahasi nopeilla syötöillä Jokipoikien alivoimanelikon auki ja Jussi Tapiolla oli edessään avoin maali. Jostain kuitenkin Salak sai vielä venytettyä mailansa kiekon tielle ja pysäytti vielä jäätyään ilman mailaa upeilla refleksitorjunnoilla FPS:n seuraavat lähentelyt.

Jokipoikien ainoa kunnon maalipaikka tuli erän lopussa kun siirretyn rangaistuksen saaneen FPS:n ote herpaantui ja Sami Puruskainen pääsi yksin FPS:n maalilla ensimmäisen kerran aloittanutta ja hyvin onnistunutta Jukka Kuusivuorta vastaan. Maalin yläosassa olisi ollut tilaa mutta pistepörssin kärkinimen laukaus meni karkeasti yli maalin.

Jokipojat heräsi tauolla

Toisessa erässä Jokipoikien luistin liikkui jo paljon paremmin ja Markus Ojalan kahden jäähyn ansiosta peliä käytiin yhä lähes kokonaan jäähallin pubin puoleisessa päädyssä.

Erän puolivälin jälkeen kaksi FPS-pelaajaa miehitti jäähyboksia yhtä aikaa ja vierailla häämötti puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla. FPS kesti erikoistilanteen mutta rivit jäivät sen verran levälleen, että Jokipojat juoni pelin tasoihin.

Maalin taakse kiekkoa kuljettanut Tomi Karlsson syötti kiekon ovelasti vielä samalta kulmalta maalin eteen ja Jani Keränen sai laittaa laatan reppuun Kuusivuoren jäädessä muiden maalin edessä olleiden miesten taakse maskiin.

Erän viimeisen kymmenen sekunnin aikana FPS loi kahdella eri kentällisellä vielä hyvät maalipaikat mutta Salak oli taas järkähtämättömästi kiekon tiellä.

FPS:lle virheitä kovassa paineessa

Illan voittomaaliksi jäi päätöserän kahden minuutin kohdalla tullut komea osuma. Forssalaisten Joni Kujala ja Tino Sandhu sekoilivat aikansa purkukiekoissa ja Jokipojat pelasi Mikko Vannisen kautta kiekon Timo Ahoselle, joka tulitti siniviivalta kiekon vastustamattomasti FPS:n maalin oikeaan ylänurkkaan.

- Ahosen mahtava laukaus helpotti joukkueen tilaa. Voittomaali on aina voittomaali ja nyt se tuli vielä tuollaisella lämärillä, ihasteli Kauppi.

Lopullisen ratkaisun makua oli ilmassa kuudennella minuutilla, kun Puruskainen ja Tatu Miettinen sohivat pitkään valtavassa maalinedusruuhkassa pyörineen kiekon maaliviivan autuaammalle puolelle.

Maalien jälkeen FPS:n tuska näkyi neljänä jäähynä viiden minuutin sisään. Kaksi näistä tuli pelin viivyttämisestä, kun pyörivää kiekkoa oli pakko lähteä sohimaan epämääräisesti pois omalta alueelta.

Juhana Repo kuittasi poikittaisesta mailasta vierailijoille vielä yhden jäähyn, jonka turvin Kuusivuoren maalilta pois vetänyt FPS pääsi yrittämään kavennusta kuudella neljää vastaan. Sitä ei tullut eikä Jani Väänänenkään saanut sihdattua tyhjiin, joten kamppailussa nähtiin yhteensä vain neljä maalia mikä on vähiten sekä FPS:n että Jokipoikien tähän asti tällä kaudella pelaamissa otteluissa.

FPS oli Jonne Hattusen poissaolon vuoksi pelissä vain kuudella pakilla ja ottelun jälkeen valmentaja Karri Kivi kertoi, että vain olemassa olleen miesvajauksen vuoksi vielä tällä viikolla joukkueen matkassa ollut puolustaja Sami Lejonqvist ei jatka joukkueessa. Lähdön syy liittyy työasioihin, kun pelien ja harjoitusten sekä töiden ja pitkien työmatkojen yhteensovittaminen kävi liian hankalaksi.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu torstaina kotiotteluilla. FPS pelaa vuosien tauon jälkeen SaPKoa vastaan ja Jokipojat pääsee yrittämään revanssia kolmannen kierroksen tappiolleen Jukureista.