FPS kaatui kotonaan

Forssan Palloseura joutui olemaan koko pelin takaa-ajajana kun vieraaksi saapui Mikkelin Jukurit. Keltapaidat hoitivat homman värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-5.
tunnelmia

Kyynelkanavat aukesivat Forssassa

lue lisää

Alusta saakka kovaa painetta luonut Jukurit pääsi nopeasti johtoon. Vasta viiden peliminuutin jälkeen nähtiin erikoinen episodi, kun forssalaisten maalivahti Ville Salminen jäi jäähän makaamaan torjuttuaan Aku Joki-Erkkilän laukauksen. Tilanteen käytti hyväkseen Tomi Lindfors, joka nosti kiekon helposti maalin ylänurkkaan ohi loukkaantuneen Salmisen.

Viidesti torjunut Salminen kannettiin jäältä paareilla ja tolppien väliin luisteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Juha-Matti Taponen. Salmisen vahvistettiin loukanneen tilanteessa nivusensa, joka turposi heti. Mies on menossa kuvauksiin huomenna. Taponen hoiti paikkauksen hienosti, kunnes joutui antautumaan kahden miehen alivoimalla.

Tuomari Ville Vuohtoniemi jakoi FPS:n Rantasille jäähyt puolen minuutin välein. Erityisesti nuoremman Rantasen jälkimmäinen jäähy ihmetytti hallissa olleita.

FPS peluutti koko puolentoista minuutin ajan 3-5-alivoimatilanteessa puolustajinaan Timo Willmania ja Jussi Kulmalaa, jotka eivät enää lopulta pysyneet keltapaitojen vauhdissa mukana. Upean klap-klap-kuvion päätti Samuli Piiroinen, joka sai hienot syötöt Tomi Lindforsilta ja Petri Lehtoselta.

Erän hahmo oli kesken kaiken peliin tullut maalivahti Taponen, joka teki voitavansa ja torjui 12 kiekkoa. Vieraiden upealle ylivoimaosumalle Taponen ei voinut mitään, vaikka olikin lähellä torjuntaa vaikeassa tilanteessa.

Jukurit lähtee karkuun

Toisen erän alussa Palloseuralla oli hyvät mahdollisuudet kavennukseen. Kun erää oli takana kaksi minuuttia, pääsi Matti Raunio puolittain läpi, muttei onnistunut maalinteossa. Välittömästi Raunion tilanteen jälkeen Toni Ronkainen pääsi nokakkain Jukurivahti Mikko Störmbergin kanssa, mutta veivasi kiekon ohi maalin. Ykkösketjun kolmaskin lenkki oli samassa vaihdossa lähellä maalintekoa, mutta Rami Jokisen hieno ohjaus sujahti tolpan väärältä puolelta.

Kun Palloseura ei onnistunut kaventamaan, karkasi Jukurit 0-3-johtoon. Asialla oli illan toisen osumansa tehnyt Samuli Piiroinen, joka pääsi lurittamaan kiekon sisään vanhanaikaisella. Juha-Matti Taposen mailan nuppi oli jäänyt kiinni maaliverkkoihin, eikä forssalaisvahti pysynyt tilanteessa mukana.

Parin minuutin kuluttua peli oli jo 0-4. Maalista vastasi Petri Lehtonen, joka pääsi tykittämään Jani Väänäsen hyvästä syötöstä kiekon verkkoon.

FPS sai mahdollisuutensa kavennukseen kun luokattomasti pilliinsä puhallellut Vuohtoniemi paikkaili vieraskoreuttaan antamalla Jukurihyökkääjä Miro Laitiselle helpon rangaistuksen. FPS ehti pelata ylivoimaansa noin 20 sekuntia kun Matti Raunio syötti kiekon kulmasta Toni Ronkaiselle, joka ohitti Strömbergin ja toi lohtua Palloseuralle.

FPS roikkuu mukana

Palloseura pääsi hyppäämään kyytiin heti kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa. Toni Ronkainen iski vain neljäntoista sekunnin jälkeen kiekon Strömbergin selän taakse. Ronkainen sai pelivälineen Asko Rantaselta ja pujotteli ohi koko Jukuri-puolustuksen ja lopulta myös maalivahdin.

Jukurit menetti erän alussa puolustaja Matti Kuusiston sairastuvan puolelle. Kuusisto näytti aristavan polveaan.

FPS:n kiri tyrehtyi kuitenkin kyseenalaisesti tuominneen Vuohtoniemen esitysten vauhdittamana. Tappiosta vihreäpaidat eivät tuomaria voi syyttää, mutta ei mies takaa-ajosta ainakaan helpompaa tehnyt.

Jukurit niittasi 5-2-osumansa ylivoimalla. Kun Jaakko Kallio vielä rikkoi mailansa, joutui FPS kahden miehen alivoimatilanteeseen ja Jani Väänänen rankaisi armotta. FPS onnistui vielä kaventamaan kahden miehen ylivoimalla kun Anssi Rantanen pamautti hirvittävän laukauksen ohi maskissa olleen Strömbergin. Kunnolliseen takaa-ajoon Palloseura ei kuitenkaan enää pystynyt, eikä maalivahtiakaan otettu pois ennen viimeistä minuuttia.

FPS:n puolustuksessa Timo Willman sai yllin kyllin peliaikaa. Willman hoiti hommansa erinomaisesti ja kantoi vastuunsa hyvin. Kokenut pakki muisti myös antaa hyviä vinkkejä ottelun tuomareille. Jäähysarakkeeseen jäi erikoisesti tuomittu rangaistus kyynärpäätaklauksesta. Myös Matti Raunio oli lyönnissä. Mies jakoi komeita taklauksia ja syötti joukkueen avausmaalin. Lopussa Raunion lataus löi hieman yli ja mies sai selästä taklaamisesta 2+10 minuutin rangaistuksen.

FPS:n kausi jatkuu lauantaina Kokkolassa Hermeksen vieraana. Jukurit puolestaan isännöi tuolloin Hyvinkään Ahmoja.