FPS avasi kotikauden lupaavasti

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseuran kotikausi avattiin lauantaina, kun vieraaksi saapui Kiekko-Vantaa. Joukkueet tasasivat pisteet ottelussa, jossa maaleja tehtiin tasatahtiin, eikä kumpikaan kyennyt suurempaan irtiottoon.

Pelin alkuun molemmat joukkueet pelasivat hieman varoen, välillä hienoja kuvioita luoden. Viiden minuutin kohdalla alkoi tapahtua, kun vantaalaishyökkääjä pääsi puolittain yksin läpi, ja forssalaisten HPK-laina Juhamatti Yli-Junnila joutui koukkaamisesti jäähylle. Heti perään Timo Willman siivosi päätuomari Jussi Leppäsen mielestä omaa maalinedustaa liian ronskein ottein, jonka jälkeen Leppänen passitti jämäkän puolustajan jäähylle ja näin vierailijat saivat 5-3-ylivoiman.

Kiekko-Vantaa sai luotua ylivoimalla hyvin painetta Forssan päätyyn, mutta maaliin asti vantaalaisten kuviot eivät kantaneet. Ajassa 12.03 Willman löysi jälleen itsensä jäähylle kostettuaan, kun vantaalaisen rikkeestä piti antaa puutavaraa takaisin. K-Vantaa ehti jauhaa ylivoimaa reilun minuutin, kun Juha Kaunismäki laukoi b-pisteen kaarelta ja Ville Salminen tiputti kiekon eteensä. Ruuhkasta Janne Jaakkola pääsi siirtämään joukkueensa 1-0-johtoon.

Erän loppupuolella FPS sai luotua pari vaarallisen näköistä tilannetta, joista ei kuitenkaan maaleja syntynyt. FPS pääsi vielä myllyttämään ylivoimaa kolme minuuttia ennen erän loppua, mutta Patrik Lostedtin jäähy ei johtanut lisäosumiin.

FPS löytää juonen

Heti erän alkuun kotijoukkueen Jesse Huuhanmäki sai jäähyn otettuaan kakkosen korkeasta mailasta. Vantaalaisten ylivoima pyöri mallikkaasti ja vierailijat saivat luotua tilanteita. Maalin teki kuitenkin kotijoukkue, kun Anssi Rantasen kauniista pystysyötöstä Juhamatti Yli-Junnila pääsi kahvittamaan Antti Niemen, ja näin siirsi tilanteen tasoihin.

Pian tämän jälkeen Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan ylivoimaa toistamiseen, kun Palloseura teki typerän vaihtovirheen. Janne Jaakkolan voitettua aloitus hyökkäyspäädyssä, Teemu Kolehmaisen tulinen laukaus vei vierailijat toistamiseen johtoon.

Vielä kymmenen sekuntia ennen toista erätaukoa, toinen HPK-laina Olli Korkeavuori syötti ”Forssan Krutovin” Jarno Kanteluksen puolittain yksin läpi ja hän laukoi FPS:n varmasti tasoihin.

FPS:n johto ei pidä

FPS siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Jaakko Kallion todellisella tahtomaalilla. Kallio laukoi tiukan rannelaukauksen Antti Niemen vartioimaa maalia kohti ja painoi oman reboundinsa sisään toisella yrittämällä. Viisi minuuttia tästä, FPS:n Rami Jokinen taklasi huolimattomasti vantaalaista selkään ja sai 2+10. Jäähyä ei ehtinyt paljoakaan kulua, kun Tuomas Nikoskelainen väänsi kiekon Mikko Kainulaisen kautta Ahmoista tulleelle Marko Fromille, joka laukoi numerot tasoihin.

Forssalaiset eivät kuitenkaan kauaa odottaneet, vaan tasoittivat pelin reilun minuutin jälkeen. Maali oli kuin jääkiekon oppikirjasta; Yli-Junnila toi kiekon sisään hyökkäysalueelle, jätti taakse konkari Matti Rauniolle, joka siirsi kiekon nopeasti laitaan Marko Ronkaiselle. Ronkainen nousi maalille ja laukoi kiekon tolpan vierestä maaliin.

Tämän jälkeen forssalaisten hyökkäyspeli lakkautui lähes kokonaan ja vantaalaiset saivat hyvän otteen pelistä. Vieraat loivat paljon paikkoja Ville Salmisen maalille, mutta pahatkin tilanteet jäivät Salmisen suojuksiin tai päätyplekseihin. Forssalaisille tarjottiin vielä mahdollisuutta lisätä johtoa, kun Mikko Kainulainen kosti Juha Nurmiston puhtaan taklauksen koukkaamalla hänet nurin, mutta ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Koko pelin läpi hienosti torjunut Salminen lahjoitti vantaalaisille pisteen ottelusta, kun hän päästi Petja Pietiläisen helpohkon laukauksen siniviivan tuntumasta sisään, vaikka edessä ei ollut yhtään maskia. Erän loppu oli molemminpuolista varmistelua.

Kun jatkoajallakaan ei nähty maalia, pisteet jaettiin hyvätasoisessa Mestis-kamppailussa.

Kiekko-Vantaa hieman tehoton

Vantaalaisten peli pyöri ajoittain varsin mallikkaasti ja hienoja kuvioita saatiin aikaiseksi, mutta terävyys maalinteossa jäi puuttumaan. Edukseen hyökkäyksestä erottui Janne Jaakkola sekä Miikka Lindholm. Jaakkola oli monesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siitä syntyikin vaarallisia tilanteita Forssan päätyyn. Lindholm väläytteli välillä komeilla harhautuksilla sekä vauhdikkaalla luistelulla.

Negatiivista palautetta vantaalaisten leiristä saa puolustaja Matias Schantz. Mies ei kentällä ollessaan pystynyt tekemään juuri muuta, kun koukkimaan toisia ja huitomaan mailallaan forssalaisia. Viime kaudella hän esitti hienoja otteita takalinjoilla ja teki myös mukavat pisteet 5+15. Nuori maalivahti Antti Niemi oli hieman epävarma ja kiekot pomppivat vaarallisesti.

HPK:n lainamiehet Korkeavuori ja Yli-Junnila pelasivat molemmat hienosti. Yli-Junnila johti komeasti forssalaisten hyökkäystä; miehellä on hyvät kädet, mutta liikkuvuudessa on vielä paljon puutteita. Korkeavuori pelasi varmasti ja jämäkästi takalinjoilla sekä antoi hienoja avauksia. Toni Ronkainen painoi tapansa mukaan vauhdikkaasti päästä päähän ja Antti Piiroinen pelasi myös varsin pirteästi, vaikkakaan ei saanut tehopisteitä - todellinen yrittäjä.

Mestiksen painavin ketju, Nurmisto - Jokinen - Kantelus sai välillä luotua hyvin painetta vantaalaisten päätyyn ja useasti vierailla oli vaikeuksia pidellä heitä hyökkäyspäässä. Kauden mittaan kun yhteispeli hioutuu yhteen paremmin, ketjulla on hyvät edellytykset olla FPS:n parhaimmistoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle