FPS:lla voitokas kenraali

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseuran ja Kiekko-Vantaan illan otteluun ei suuria odotuksia ladattu, mutta itse peli oli viihteellisyysarvoltaan melko hyvää tasoa. FPS otti niukan 3-2-voiton, kun Krister Antila piti Vantaan loppukirin aisoissa ja siivitti forssalaiset voitokkaana karsintasarjaan. Vantaa sen sijaan putosi sarjataulukossa kahdeksanneksi ja joutuu kohtaamaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KalPan, eikä urakkaa helpota joukkueen yhtäkkinen puolustajakato

Kotijoukkue lähti otteluun hyvällä ilmeellä, eikä Kiekko-Vantaata hirveästi näyttänyt kiinnostavan kahdeksannen sijan välttäminen. Tähän saumaan FPS iskikin heti avausosumansa, kun Toni Ronkainen oli jo toista kertaa kolmen minuutin aikana unohdettu yksin maalin eteen ja nyt mies kiitti Ossi Pellisen upeasta rystysyötöstä.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin vieraat kuitenkin pääsivät peliin mukaan ja varsinkin kolmannessa erässä Vantaalla oli hyvä taisteluasenne, eikä mitään annettu ilmaiseksi. Rikkonaisessa ottelussa Aleksi Rantala jakoi jäähyjä lähes yhtämittaa, joista puhetta riitti ottelun jälkeen.

Eniten keskustelua herätti Antti Nyrhisen avojääpommi Jarkko Aaltoseen, joka jäi jäähän makaamaan. Tilanteessa Aaltonen tuli kiekollisena 1-1-tilanteeseen Nyrhistä vastaan, ja katse kiekossa edennyt Aaltonen jäi Nyrhisen puhtaan taklauksen alle. Osuma kuitenkin tuli päähän, jonka seurauksena Rantala konsultoi linjatuomaria ja palkitsi Nyrhisen 2+10 rangaistuksella. Nyrhisen kymppitili täyttyi ja mies joutuu huilaamaan ensimmäisen taiston kalakukkomaassa.

- Tuomari Rantala teki tilanteen kyllä nyt niin "mukavaksi" meille, että haluan videolta katsoa onko Nyrhisen päähänkohdistunut taklaus todellinen. Jos on, sitten puutun asiaan ja jos ei, niin sitten lähtee juttua eteenpäin, Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi kritisoi tuomiota.

Tilanteesta tuli forssalaisveteraani Aaltoselle aivotärähdys, joten miehen tämäniltainen peli oli pelattu jo ensimmäisen erän jälkeen.

- Jaska alkoi siinä puhella sen verran sekaisia, että totesin ettei ehkä olla sentään diskossa tänään. Valoshow vaikutti kaverilla vähän sellaiselta ja sanoin Jaskalle, että mene sinne tiskille pelaamaan tuoppia. Me pelataan tämä peli tästä näin. Päähän siinä vähän Aaltosella oli alhaalla, FPS-valmentaja Timo Tuomi kommentoi tilannetta.

Tilastomerkintöjä

Toisessa erässä jäähyllä istuttiiin yhteensä kymmenen kahden minuutin rangaistusta ja molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimiaan. Kesken jäähyarvonnan ehti välillä maaliverkotkin heilua, kun Iippo Suutarinen aloitti erän maalinteon pelin puolessavälissä, kun forssalaispuolustus oli unohtanut Suutarisen ypöyksin maalin edustalle.

Tästä ei kuitenkaan forssalaisten kauaa kestänyt toipua, kun vain alle puoli minuuttia edellisestä Ville Piltti laukoi kiekon Antti Niemen syljettäväksi, ja jälleen hyvin pelannut Niko Nikkilä seurasi paluukiekon verkkoon. Aktiivista peliä pelannut isokokoinen Nikkilä sai myös kehuja Tuomelta pelin jälkeen.

- Niko tekee sen minkä hän osaa. Tietää ettei selässä lue 99 tai 66. Tietää mitä siellä lukee, eikä kurkottele mitään kuita taivaalta. Hyvää pelaamista.

Lievästi kotijoukkueen hallinnan merkeissä kulkenut toinen erä toi Palloseuralle vielä erävoiton, kun aivan erän ehtoopuolella joukkue pääsi pyörittämään 5-3-ylivoimaa. Vantaan laiskan maalineduspelaamisen seurauksena Tuomas Ilola pääsi iskemään paluukiekosta 3-1-maalin, joka lopulta jäi ottelun voittomaaliksi.

5+20 ja rangaistuslaukaus

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen puhuttanut tuomio, kun Patrik Lostedt ajettiin ulos korkeasta mailasta ja samalla Rantala tuomitsi FPS:lle rangaistuslaukauksen. Lostedt yritti koukata karkuun karannutta Toni Ronkaista, mutta maila osui tämän kasvoihin ja maalintekoyritys jäi torsoksi. 5+20 oli kova tuomio, vaikkei kuitenkaan oikeusmurha. Nyrhisen tavoin myös Lostedtin kymppitili täyttyi.

Rangaistuslaukausta asettui ampumaan Jouni Kulonen, mutta Antti Niemi löi kilven jäähän ja Kulonen ei päässyt edes kunnolla laukomaan, kun Niemi sai mailanvartensa jäässä liukuneen kiekon tielle.

Viiden minuutin ylivoimaansa FPS ei kyennyt käyttämään ja parhaat paikat tulivatkin Krister Antilan maalille. Ensin Petri Pitkäjärvelle annettiin läpisyöttö, mutta vielä tämän tilanteen Antila pystyi selvittämään. Enää seuraavaa läpiajoa mies ei kuitenkaan pystynyt pysäyttämään, kun Marko Fromin erinomainen lämäriavaus löysi Petteri Linnonmaan ja tämä sijoitti kiekon alivoimalla verkon perille.

Viimeisen kymmenen minuutin ajan Vantaa ajoi raivoisasti FPS:n johtoasemaa kiinni, mutta kaksi ylivoimaakaan eivät tuoneet joukkuetta tasoihin. Krister Antilan hyvät torjunnat pitivät lukemat 3-2:ssa ja loppusummerin soitua pisteet jäivät Forssaan.

Vantaa joutuu Kuopioon

- Juna lähtee Kuopioon, ei tässä muuta ole oikein mielessä. Suuri otsaanottaminen on päällimmäisenä mielessä, koska omissa käsissä oli kuka tulee vastaan. Forssa oli kiusaajan roolissa ja se on erittäin mukava rooli, tunnen tilanteen monen vuoden takaa, Vantaan Jarmo Kauppi aloitti.

- Ei me tällaisella jäähymäärällä ja työllä muuta ansaittu kuin KalPa vastaan. Joukkue lähti tänne pelaamaan sitä kiekkoa mitä tullaan lauantaina pelaamaan, mutta jos se kiekko on tällaista niin meille ei pitkää loppukautta ole tiedossa. Liikaa jäähyjä, huono liike ja Forssa tuli kovaa ensimmäisessä erässä. Meidän olisi pitänyt pelata vain maltillisesti ja kärsivällisesti omaa juttuamme. Jäähymäärä on aivan käsittämätön.

Eniten Kaupin mieltä painoi kuitenkin puolustajatilanne. Miestä putosi rivistä yhtenään, kun ensin Nyrhisen kymppitili täyttyi ja seuraavana Teemu Kolehmaisen epäonni jatkui ja nyt miehellä on pikkurilli murteilla. Hän yritti ottaa alas löysää kiekkoa kädellään, mutta kiekko osui pikkurillin päähän ja hänen pelaaminen KalPa-sarjassa on hyvinkin kyseenalaista. Myös Lostedtin ulosajo kismitti.

- En nähnyt Lostedtin tilannetta, mutta ilmeisesti kaveri koukkasi yläkäteen ja forssalaiselle tuli siitä vekki. Nämä kaverit ovat poissa ensimmäisestä playoff-pelistä ja Kolehmainen loukkasi sormensa niin, että hänellä on pikkurilli poikki, Kauppi harmitteli

Forssan Palloseuran Timo Tuomi oli hieman kollegaansa vähäsanaisempi. Eniten huomiota herätti Tuomen pyörittämä ketjuruletti, joka oli pakon sanelemaa. Antti Piiroisen loppukauden pelit lienevät pelatut, kun Piiroinen loukkasi ranteensa ja pelin jälkeen tilanne ei kovinkaan lupaavalta näyttänyt. Myös Jarkko Aaltosen aivotärähdys pakotti ketjumuutoksiin, joten puolustaja Jarmo Ruohomaasta tehtiin hyökkääjä.

- Ukkoja tipahteli niin oli aika... erikoisia kenttiä. Sinkki (Juha Sinkkonen, puolustaja) nyt on tuttu mies tässä kärkikarvaajan roolissa, mutta otettiin vielä Ruohomaa kylmästi ketjuun ja hyvin se äijä siellä sinnitteli. Sitä mukaan kun äijää paikattiin niin uutta tuli tilalle.

- Ihan kivaa oli muuten. Suht tasapainoinen esitys. Jäähyt rikkoivat peliä aika paljon, Tuomi kertoi.

Illan erotuomarina toiminut Aleksi Rantala herätti paljon parranpärinää ja välillä tuomiot olivatkin melko erikoisia, mutta eniten puhetta herättäneessä Nyrhisen tilanteessa vika oli enemmänkin itse säännössä eikä tuomarissa. Taklaus toki osui päähän, mutta päähän kohdistunut taklaus ei missään nimessä ollut kyseessä. On eri asia osua päähän ja kohdistaa päähän. Tässä tapauksessa osuma päähän tuli Aaltosen luisteluasennon seurauksena, eikä vika ollut sen enempää Rantalan kuin Nyrhisenkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle