KooKoo päätti FPS:n kauden tappioon

MESTIS / Raportti
Vähämaalisessa, mutta kovavauhtisessa ottelussa KooKoo keräsi hedelmät jatkoajalla kun Mikko Liukkonen ratkaisi pelin siirtämällä kiekon maalinedushässäkän jälkeen tyhjiin. Molemmissa päissä maalivahdit pelasivat erinomaisesti ja lukuisista tilanteista huolimatta jatkoajalle mentiin nollissa. Seuraavassa käymme läpi normaalin peliajan maalit ja lehdistötilaisuuden.


Ja sitten lehdistötilaisuuteen.

Mansikka tyytyväisenä

- Runkosarja saatiin päätökseen meidän sijalta. Viides sija, tosi hyvä suoritus, 10- joukkueelle. Aina on parannettavaa, siksi tuo miinus. Tyytyväinen pitää olla, Reijo Mansikka aloitti analyysinsä.

Illan ottelua Mansikka ei suurena spektaakkelina pitänyt, mutta löysi joukkueestaan selkeitä onnistujia.

- Varmaan kaikki näki, että sellainen viimeinen puristus puuttui molemmilta joukkueilta. Carl Grahn otti meille tärkeitä koppeja ja torjui kaikki. Mutta on se silti kummaa, että samat miehet aina ratkaisevat otteluita. On se kuitenkin hyvä asia, että meiltä niitä miehiä löytyy, Mansikka viittasi Liukkoseen.

Lopulta KooKoon runkosarjasijoitukseksi sinetöityi viides sija, kun samaan aikaan Joensuussa Hokki vei pisteet Jokipojilta. Näin pudotuspelikierroksen ensimmäisellä kierroksella KooKoo kohtaa Hokin, joka voittonsa myötä

- Kahdeksan joukkoon pyrittiin. Katsoin tuossa joulutauolla, että meillä on mahdollisuus 50 pisteeseen ja sijaan kuusi. Saatiin 50 pinnaa ja sija viisi, ei kovin kauaksi mennyt se ennustus, Mansikka kertoi onnistuneesta profetiastaan.

"Jatko ei ole poissuljettu"

Kotijoukkueen Mikko Sokan huolet Palloseuran valmentajana loppuivat tältä erää tähän, mutta jatkoa saattaa olla luvassa, mikäli FPS vielä pelaa Mestistä ensi kaudella. Taloudelliset kuviot tulevalle kaudelle ovat vielä hämärän peitossa, ja Palloseuran jatkaminen tällä sarjatasolla näyttää tällä hetkellä enemmän epätodennäköiseltä kuin todennäköiseltä. Vastuuvalmentaja Sokan kuviot ovat vielä täysin auki ensi kautta silmällä pitäen.

- Kaikki on auki. Viihdytetään nyt perhettäkin välillä. Mulla on 1+1 mallinen sopimus, josta Kantelus haluaa tänään että annan jonkun mielipiteen. Annan jonkun mielipiteen, ja sitten katsotaan mihin se johtaa. Jatko ei ole poissuljettu, Sokka valotti.

Illan ottelusta Sokka oli eniten mielissään oman kasvatin Tony Åkerbergin hyvästä pelistä. Åkerberg otti kiinni kaiken otettavissa olleen.

- Ensimäinen peli tällä kaudella, missä ei ollut mitään paineita. Kiva ja helpottava tilanne. Aika vapaasti ja laajalla materiaalilla pelattiin. On menty 5-7 peliä kolmella kentällä, niin nyt kaikki saivat mahdollisuuden. Miellyttävä yllätys oli nähdä Åkerbergin Tonyn esiintyminen maalilla. Otti paljon hyviä koppeja, hieno suoritus ensimmäisessä Mestis-pelissä.

- Kuten Mansikka totesi, niin ei ollut ihan sellaista viimeistä puristusta, mutta kuitenkin tilanteita. 39 pinnaa meille runkosarjassa, täytyy olla tyytyväinen.

Kauden alla varsinaista sijoitustavoitetta ei asetettu, mutta yhdeksättä sijaa voi pitää erittäin hyvänä suorituksena. Kauden alla FPS:lle povattiin yksimielisesti jumbosijaa, mutta Palloseura osoitti, että joukkue oli lähes pudotuspelikaliiberia.

- Kyllähän me aika kirkkaasti mentiin viime kaudesta ohitsi, ainakin noin tilastojen valossa. Ei meillä selkeätä virallisesta tavoitetta ollut. Lähdettiin sellaisella tavoitteella, että jokaisessa pelissä laitetaan kaikki likoon ja katsotaan mihin se riittää. Hyvä puristus loppukaudesta, kun viimeisessä viidessä pelissä napattiin seitsemän pinnaa.

- Päästiin vähän asiantuntijoita näpäyttämään. Meillä ei ollut yhtään neljää matsia pidempää tappioputkea, joka on aika iso asia. Ainoastaan kaksi Vaasan reissua olivat sellaisia, missä meillä ei ollut jakoa. Kaikissa muissa oltiin hyvin mukana. Mutta nuorella joukkueella kestää se, että ne maalin erot käännetään omaksi eduksi, Sokka paketoi.

Forssan Palloseuran taival tämän kauden Mestiksessä päättyi tähän, ja toivoa sopii että taival vielä jatkuu ensi kaudella. Kaikki merkit viittaavat siihen, että FPS:n johtoportaan täytyy vetää todellisia jäniksiä hatusta, jotta edustuskiekko jatkuu vielä tällä tasolla ensi vuonna. KooKoon kausi sen sijaan jatkuu maanantaina, kun se aloittaa pudotuspelikiekon Kajaanissa.

Jatkoajan FPS-toimitus kiittää joukkuetta, joukkueen toimihenkilöitä ja Mestis-valmentajia ympäri Suomen hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Forssan toimitus toivottaa hyvää kevättä ja toivoo, että ensi vuonnakin vielä löytyy syytä kiekkokirjoitteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle