Härkönen torjui pisteet Vaasaan

MESTIS / Raportti
Vaasan Sportin takuumies 2-1-voittoon Forssassa oli erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Marko Härkönen. Härkönen torjui 40 kertaa ja Sport teki kaksi maalia, jotka riittivät tällä kertaa voittoon.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja molemmille maaleille saatiin säpinää heti ensiminuuteilla. Sportin Vesa Myllyaho ja Kasper Kenig pääsivät yrittämään Ville Salmisen ohittamista, mutta Salmisen hanskakäsi toimi moitteetta. Toisessa päässä kokeiltiin myös Härkösen hanskaa, joka Salmisen tavoin todettiin hyvin toimivaksi.

Erän ensimmäisellä puoliskolla FPS pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla Kim Nabbin otettua molemmat vaasalaisjäähyt, mutta kohtuullisesti toimineesta forssalaisylivoimasta huolimatta FPS ei kyennyt tekemään ottelun avausmaalia. FPS-ylivoimien jälkeen myös Sport pääsi kahteen otteeseen ylivoimalle, mutta punapaitojen ylivoima ei ottanut lainkaan toimiakseen, eikä edes kunnon vetoja saatu aikaan.

Avauserä kulki varsin tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä, mutta todelliset tuhannen taalan paikat jäivät molemmilta saamatta.

Sport viimeistelee tehokkaasti

FPS pääsi heti kättelyssä toisen erän alkuun ylivoimalle Mikael Hällbackin otettua kakkonen koukkaamisesta. FPS pyöritti jälleen ylivoimaansa tehokkaan näköisesti, mutta vieläkään Härkönen ei ollut ohitettavissa. Vielä ylivoiman jälkeen Palloseura sai pidettyä paineen Härkösen maalilla, mutta maaliin asti keinot eivät tepsineet.

Neljän minuutin pelin jälkeen Sport pääsi ensimmäistä kertaa toisessa erässä kiekon kanssa forssalaisalueelle. Vierailijat eivät jättäneet puolittaista paikkaa käyttämättä, kun b-pisteeltä Teemu Kuusisto kasvatti maalitiliään suupaisemalla kiekon hieman halvan oloisesti Salmisen puikoista. Kauaa ei kestänyt kun Sport teki jo toisen, kun Hallbäck pääsi tälläämään ylivoimalla b-pisteiden välistä kiekon Salmisen kainalosta sisään.

Maalien jälkeen FPS otti jälleen itselleen pelin hallinnan ja määräsi kenttätapahtumia lähes täydellisesti. Lähimpänä maalia kävi Marko Ronkainen, joka Jan Sochorin syötöstä osui yläputkeen ja kiekko pomppasi lähes maaliviivalle tultuaan ulos rimasta. Kotijoukkueelle siunaantui erän aikana useita selkeitä tekopaikkoja, mutta Härkösen erinomaiset torjunnat pitivät kotijoukkueen nollilla. Sport viimeisteli varsin tehokkaasti toisessa erässä, sillä neljästä paikasta kaksi osui tolppien väliin.

Härkönen masentaa forssalaisten loppukirin

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti selvästi hyökkäävällä strategialla ja se avasi myös lukuisia maalintekopaikkoja Sportille. Useampaan kertaan vaasalaisia livisti puolittain läpi, mutta useimmiten pahanteossa ollut Teemu Kuusisto ei kuitenkaan kyennyt ohittamaan Salmista. Vesa Myllyaho kävi lähimpänä tolppalaukauksellaan.

Varsinainen peli keskittyi lähes jatkuvasti Härkösen maalille, jossa hulinaa riitti erän alusta asti. Maalitilin avaaminen kesti forssalaisilta hieman yli puoli erää, kun Mika Tasalan röyhkeän nousun päätteeksi Tasala nosti kiekon kauniisti yläkulmaan ja Härkösen kuparinen rikkoontui.

Maalinsa jälkeen FPS painosti raivoisasti, mutta pyörityksestä huolimatta kaikki vedot suuntautuivat joko päin Härköstä tai takaplankkiin. Lopussa FPS yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Sport selvitti forssalaispainostuksen ja vei kaksi pistettä Vaasaan.

Ottelun viheltänyt Ville Vuohtoniemi oli peräti erinomainen ja piti linjastaan kiinni hamaan loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle