Sport vei pisteet Forssasta

Vaasan Sport haki poikkeuksellisesti perjantai-iltana pelatussa ottelussa pisteet Forssasta lukemin 2-3. Potkun edellä olleet vierailijat olivat juuri sen maalin parempia, vaikkakin ratkaisumaaliin tarvittiin pientä rouva Fortunan avustusta. Ottelussa nähtiin myös kuumia tunteita, kun Jarno Kantelus ja Kalle Mattila löysivät lämminhenkistä seuraa toisistaan.

Ottelu ei järin ruusuisesti alkanut forssalaisittain, kun jo ensimmäisen minuutin kohdalla kolisi omissa. FPS-puolustaja Vesa Lehtisen annettua harhasyötön ensimmäisessä vaihdossaan Hermanni Vidmanin lapaan, tämä käytti kiekkoa ensin Mikko Mannerilla, joka siirsi keskelle Hermanni Vidmanille ja Lukko-apu löysi tilaa forssalaisvahti Ville Salmisen haarojen välistä.

Maalin jälkeen Sport dominoi peliä täysin tasakentällisin pelatessa ja varsinkin kaksikko Vesa Myllyaho - Markus Jämsä oli oivalla pelipäällä. Vierailijoiden ongelma oli kuitenkin liiat siirtelyt, eikä hyviäkään vetopaikkoja käytetty hyödyksi. Varsinkin ylivoimalla ongelma korostui, kun Jarno Kanteluksen kampitusjäähyn aikana Sport siirteli kiekkoa mieheltä toiselle ja paikkoja vapautui solkenaan, mutta turha näpertely vei tehon vierailijoiden ylivoimapelistä.

Tasakentällisin FPS:n luistin ei kulkenut millään vierailijoiden vauhdissa ja kotijoukkue saikin odottaa aina erän kahdelle viimeiselle minuutille täysimittaista ylivoimaa, kun Sportin Mikko Ilkka koukkasi itselleen kakkosen. Parista maalinedushämmingistä huolimatta vaasalaisvahti Håkan Danielsson kykeni pitämään maalinsa puhtaana, vaikka kotijoukkue hanakasti pyrkikin vetopaikkoihin.

Valssia ja lämpimiä tunteita

Heti toisen erän alkuun tarjoiltiin kansalle sirkushuveja, kun Jarno Kantelus ja Kalle Mattila lähtivät hippasille. Tanssin alkuun Mattila sai vedettyä Kanteluksen paidan pään yli, eikä Kantelus nähnyt Mattilaa tämän yritettyä kammeta Kantelusta jäähän. Selätysvoiton vei kuitenkin Kantelus, joka piti tasapainonsa ja kaatoi Mattilan jäähän. Varsinaisia iskuja ei juuri perille mennyt, mutta ansaitusti noin puolen minuutin tappelusta Sebastian Auger näytti molemmille päätyovea.

Tunteet lämpenivät jo oikeastaan avauserässä Sport-puolustaja Ilan orkesteroimana, mutta toisen erän alkupuolella homma näytti karkaavan käsistä. Ilkan estämisjäähyn jälkeen Pasi Kuusisto tööttäsi FPS-hyökkääjä Juha Nurmiston todella rumasti selästä laitaan, mutta Auger säästi Kuusiston ulosajolta, kun Nurmisto ei loukkaantunut tilanteessa pahemmin. 5-3-ylivoima oli kotijoukkueelta varsin saamatonta, eikä kiekkoa saatu edes vaasalaiskolmikon puolustusalueelle.

Forssalaisten avausmaali nähtiin erän edettyä jo ehtoopuolelleen, kun Rami Mattilan syöttö löysi vapaaksi b-pisteelle jätetyn Jesse Huuhanmäen. Huuhanmäki latasi kovan lyöntilaukauksen Danielssonin räpyläpuolen ylänurkkaan, eikä vaasalaisvahti ehtinyt juuri kissaa sanoa kun ylämummossa soi.

Vierailijoilta ei kuitenkaan kauaa kestänyt kuitata FPS:n tasoitusmaalia. Harri Korpela näki maalin edessä maila vapaana olleen Jori Kokkosen, jolla oli helppo työ ohittaa Salminen lähietäisyydeltä forssalaispuolustajan otettua ainoastaan mies mailan sijaan.

Kiekko pomppii vierailijoille

FPS:lla ei kauaa nokka tuhissut kaventaa kolmannessa erässä. Erän ensimmäisellä minuutilla Marko Ronkainen pääsi sivaltamaan tolpasta palautuneesta kiekosta mustan tyhjänä ammottaneeseen reppuun. Kotijoukkueen tasoitus ei kuitenkaan pitkälle kestänyt, kun rouva Fortuna puuttui peliin. Sport-hyökkääjä Jämsä haki maalin takanurkalta Myllyahoa, mutta kiekko ei koskaan Myllyaholle asti päätynyt, kun kiekko ohjautui viherpaitaisen luistimesta omaan häkkiin.

Forssalaiset pääsivät erässä kolmesti kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, mutta joka ainoalla kerralla kotijoukkueella tuotti suuria vaikeuksia saada paine vaasalaispäätyyn. Kun vetopaikkoja saatiin, niitä kyllä käytettiin hanakasti hyväksi, mutta turhan usein laadukkaita laukaisupaikkoja ei kotijoukkueelle siunaantunut.

Viimeisen kahden minuutin aikana ihmetystä herätti valmentaja Kai Raution tekemä ratkaisu, kun hän ei ottanutkaan maalivahtia pois,vaikka peli pyöri alituiseen vierailijoiden päädyssä. Viidellä viittä vastaan peli kuitenkin ajautui kulmiin, eikä kunnon laukaisusektorille kotijoukkue päässyt.

Jännitystä loppuun asti

FPS:lla olisi ollut tänään mahdollisuus lähes varmistaa sarjapaikka ensi kaudelle, mutta vielä kotijoukkue ei siihen kyennyt. Loppuohjelma on FPS:lla hitusen helpompi kuin kahden pisteen päässä takaa vaanivalla KJT:lla, joten todennäköisyydet ovat forssalaisten puolella putoamiskarsintoihin joutumisessa. Heti lauantaina FPS kohtaa vieraissa TuTon, jonka jälkeen forssalaiset reissaavat Kajaaniin Hokkin vieraaksi. Kahteen jäljellä oleviin otteluihin FPS saa jälleen mukaan maalipörssin kärkisijoilla majailevan Matti Raunion, joka huilasi tänään kymppitilin täyttymisen vuoksi.

Voitollaan Sport nousi sarjassa viidenneksi, mutta kotietu on jo mennyttä kalua vaasalaisten näkövinkkelistä. Sport on tasapisteissä Hokkin kanssa ja kaksikko todennäköisesti ratkaisee sijojen viisi ja kuusi kohtalot. Myös Sport jatkaa jo lauantaina, kun arkkivihollinen Kokkolan Hermes saapuu Vaasaan. Sport päättää runkosarjan otteluun Ahmoja vastaan Hyvinkäällä.