Virran osuma riitti voittoon

Vaasan Sport haki kaksi pistettä Forssasta, kun Turo Virran viisi sekuntia ennen avauserän loppua lähettämä rannari löysi tiensä Ville Salmisen maalin yläkulmaan. Ensimmäisen erän jälkeen peli latistui melkoisesti, eikä kotijoukkueen yritys riittänyt tolppia pidemmälle.

FPS pääsi ottelussa johtoon, kun Antti Piiroinen voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Asko Rantanen tykitti b-pisteen kaarelta Marko Härkösen hanskapuolelle ja siirsi kotijoukkueen johtoon. Heti Rantasen maalin jälkeen FPS sai mahdollisuuden lisätä johtoaan, kun Olli Hällfors joutui kakkoselle korkeasta mailasta. Toisin kuitenkin kävi, kun Juha Sinkkonen vuosi siniviivalla ja Pete Suonpää karkasi yksin läpi. Suonpää veti Ville Salmisen poikittaisliikkeeseen ja pujotti kiekon Salmisen haaroista sisään.

Sport sai ensimmäisessä erässä kolme jäähyä, jotka kaikki tulivat korkeista mailoista. Kuuden minuutin ylivoima-aika ei kuitenkaan FPS:lle riittänyt, sillä ylivoimallaan Palloseura ei juuri kyennyt Härkösen maalille tilanteita luomaan. Myös Sport pääsi erän lopussa kokeilemaan ylivoimaansa, kun Antti Piiroinen sai kakkosen kyynerpäätaklauksesta. Vieraiden ylivoima oli huomattavasti tehokkaampaa, kun Turo Virran napakka rannelaukaus yllätti Salmisen hanskapuolelta viisi sekuntia ennen kahtakymmentä minuuttia.

FPS ei pääse tolppia pidemmälle

Toinen erä kulki varsin erilaisissa merkeissä kuin avauserä, sillä Sport otti pelin kontrolliinsa ja alkoi hallita kiekollista peliä. Varsinaiset tekopaikat olivat kuitenkin kortilla, sillä Salmista ei kovin hyvin päästy testaamaan muutamaa läheltä piti -tilannetta lukuunottamatta, joissa kiekko lähinnä pomppi vaarallisesti maalin tuntumassa.

Vaarallisimman näköiset tilanteet siunaantuivat kotijoukkueelle. Ensin Jan Sochorin aloitusvoiton jälkeen Martin Lamich pääsi tykittämään pomppivasti kiekosta, mutta yritys pysähtyi tolppaan. Pian tämän jälkeen Matti Raunio sai tilaisuutensa takatolpalta, mutta tälläkin kertaa tolpat olivat Härkösen apuna.

Toisessa erässä FPS sai vielä tekopaikkoja, mutta kolmannessa erässä Sport puolusti varsin tiiviisti, eikä kotijoukkue päässyt edes ottamaan maalivahtia pois loppuminuuteilla. Parhaat maalintekopaikatkin olivat vaasalaiskäsialaa, kun läpi ottelun erinomaisesti pelannut trio Teemu Kuusisto - Pete Suonpää - Kristian Hjerpe järjesteli tekopaikkoja solkenaan. Salminen kuitenkin pelasti kotijoukkueen lisätakaiskuilta.