FPS:n kiri ei riittänyt

MESTIS / Raportti
FPS:n kolmen kotiottelun putki neljään päivään sai heikon lopun, kun alle 20-vuotiaiden maajoukkue nipisti pisteet Forssasta. Maajoukkue komensi kenttätapahtumia ensimmäiset 40 minuuttia ja piti yllä kovaa vauhtia. Viimeisessä erässä 4-1-johto oli kuitenkin lipsua, kun FPS tuli takaa ja oli ohittaakin maajoukkueen. Vieraiden avainhahmo Tuukka Rask kuitenkin piti vieraiden johtoaseman.

Maajoukkue lähti otteluun kovalla asenteella ja se näytti selvästi yllättäneen kotijoukkueen housut kintuissa. Ilves-kaksikko Ville Korhonen ja Tommi Huhtala marssitti sellaisia niittejä ensimmäiseen kolmeen minuuttiin, että heikompaa hirvitti. Kova alku näytti yllättäneen FPS:n ja maajoukkue otti heti kättelyssä tukevan otteen pelistä.

Fyysisen pelin myötä junnut saivat pelin painopisteen forssalaismaalia ja Janne Kurikka sai töitä, mutta verkon periltä kiekkoa meloi ensimmäisenä vieraiden Tuukka Rask. Erän puolivälin jälkeen FPS pääsi hieman paremmin mukaan peliin ja avausmaalin viimeisteli Tommi Välimaa, joka pääsi vieraiden puolustuksen löysäiltyä nostamaan kiekon aivan maalin edestä yläriman alle.

Pian tämän jälkeen vieraat pääsivät kahden miehen ylivoimalle ja käyttivät ylivoima-aikansa tehokkaasti. Ensin Teemu Laakso tälläsi siniviivalämärillä lukemat tasoihin, ja vain 20 sekuntia myöhemmin Ville Korhonen sivalsi pelivälineen b-pisteen kaarelta Kurikan hanskapuolen ylänurkkaan.

Toisessä erässä leijonalauma sai painettua pelin vielä kovemmin forssalaismaalille. Asiaa avitti Lasse Lintulan saama heppoinen koukkausjäähy erän alussa, eikä tälläkään kertaa vieraat jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Nyt asialla oli Pelicans-hyökkääjä Henri Heino, joka pääsi ypöyksin maalin edestä livauttamaan kiekon Kurikan kainalosta sisään.

FPS pyristeli kovassa paineessa läpi erän, ja vaaralliset paikat Raskin maalilla olivat vähissä. Pelin painaminen forssalaispäätyyn tuotti tulosta vielä toistamiseen, kun Kurikka torjui huolimattomasti eteensä siniviivalta tulleen lämärin ja Jarmo Jokila siivosi kiekon tyhjään maaliin.

Kolmanteen erään uusi FPS

Heti viimeisen kolmanneksen alusta asti näytti kuin pelaajat olisivat käyneet vaihtamassa paidat ja housut kesken kaiken. Nyt FPS painoi kuin John Holmes ja leijonalauma vikisi. Rask pystyi pitämään vieraita pystyssä ensimmäisen viisiminuuttisen, mutta sitten hörppäsi Jussi Kulmalan syötön maalin takatolpalle. Kiekko osui Raskin mailaan, jonka kautta musta lirui nolosti jalkojen välistä verkon perille.

Läpi erän FPS piti kovaa painetta, mutta milloin edessä oli Rask, milloin kiekko lipui hieman ohi maalin ja ehti kiekko ylärimaankin löytää. Kovinta painetta pystyi luomaan turkulaiskolmikko Tuomas Suominen - Lasse Lintula - Janne Jokila, joka lopulta sai onnistumisen. Pelikellossa oli 58.48, kun Jokila sai lahjana kiekon takatolpalle ja lisäsi kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan.

Kavennus tuli kuitenkin liian myöhään, sillä enää FPS ei vaarallisia paikkoja Raskin maalille saanut ja hyvä takaa-ajo katkesi loppusummeriin.

"Huonoin ottelumme taktisesti"

Kotijoukkueen luotsi Mikko Sokka ei ollut tyytyväinen omiensa otteisiin. Erityisesti ottelun ensimmäiset 40 minuuttia eivät miellyttäneet turkulaiskäskijää.

- Ensimmmäiset kaksi erää oltiin todella aneemisia. Onneksi kolmanteen joukkue löysi taisteluilmeen ja tästä tuli ihan peli. Kaverilla Rask maalissa pelasi hyvän matsin ja me ei oltu alussa ollenkaan valmiita, siihenhän tämä taisi kulminoitua. Ei se riitä jos pelataan 20 minuuttia. Ehkä meillä oli hieman jo maha täynnä kahdesta edellisestä voitosta.

- Kaikista alkukauden peleistä tämä oli varmasti huonoin ottelumme taktisesti. Meidän päähän tuli todella monta ylivoimahyökkäystä, Mikko Sokka ruoski.

Pikkuleijonat näyttivät varsin isoilta leijonilta ottelun alussa ja siihen oli hyvä syykin - todella kova taklauspeli. Hannu Aravirran ryhmän mielessä on jo Vancouverin MM-kisat, joissa vastaan asettuu kovia fyysisiä ryhmiä.

- Me pelataan kaksi ensimmäistä ottelua MM-kisoissa USA:ta ja Kanadaa vastaan, joten meidän pitää pelata vahvaa fyysistä peliä.

FPS-luotsi Sokka myönsi Palloseuran yllättyneen alusta.

- Taisi se olla yllätys meille, mutta kyllähän siinä pitäisi herätä kun muutaman kerran itsensä löytää perseeltään, Sokka ruoti omiensa suhtautumista fyysiseen alkuun.

Aravirta ei voitosta huolimatta säteillyt, ja muisti myös antaa sympatiaa FPS:lle, joka joutui tekemisiin todella kovan maajoukkueen kanssa. Alle 20-vuotiaat olivat saaneet liigaringissä pyöriviä runkomiehiä normaalia enemmän. Ryhmässä olivat mukana mm. Perttu Lindgren, Lauri Korpikoski, Mikko Lehtonen ja maalivahti Rask.

- Kyllähän tämä tosi avointa peliä oli. Tämä oli oikeastaan vähän samanlainen ottelu kuin aiemmat meidän pelit sikäli, että joka matsissa pisteet olisivat voineet mennä miten päin tahansa. Tänään oikeastaan FPS:lla kävi hieman huono tuurikin, sillä me saatiin todella paljon liigamiehiä mukaan. Normaalisti ei saada lähellekään näin paljoa, Aravirta lopetti.

FPS jatkaa runkosarjaansa torstaina Kirkkonummella Salamoiden vieraana. Maajoukkueen seuraava ottelu venyy aivan lokakuun loppuun, kun maajoukkue matkaa Kajaanin kautta Joensuuhun kahden ottelun vieraspelimatkalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle